Hírek

Német egyesek!

1.FC.Köln-Paderborn 1!

Kipukkad a kék-fekete lufi, az újoncok ütközetében a házigazda sikerét várjuk!
A 20. fordulóra hangolnak a csapatok a Bundesligában. A két újonc közül a hazaiak állnak jobban. A piros-fehérek jelenleg a 10. helyen állomásoznak, 23 pontjukból azonban csak hetet zsebeltek be saját közönségük előtt! A RheinEnergieStadion-ban valósággal el vannak átkozva a kecskések (1-4-4), egyetlen sikerüket a Dortmund ellen aratták Risse-ék még októberben. A formájuk ellenben nem rossz, legutóbbi 5 bajnokijukból csak egyet vesztettek el, és 2015-ben eddig veretlenek. Előbb győztek Hamburgban, majd remiztek a svábokkal hazai pályán Zollerék. Peter Stöger alaposan megtanította védekezni övéit, 19 fellépésen 23-szor kapituláltak. Ami viszont problémát jelent, az a támadójáték. Ujahék eddig 19 találatig jutottak… E probléma orvoslására a kölniek kölcsönvették a brazil Deyversont a Belenensestől. A keretben csak Helmes sérült, a támadó még nem lépett pályára ebben a kiírásban.
A Paderborn üde színfoltja volt ősszel az élvonalnak, november elejéig nagyjából minden rendben is ment, ám a Hertha legyőzése után valami megszakadt az újoncnál. A kék-feketék azóta nyolc bajnokit toltak le, négy remi mellett négyszer megégtek. Most már csak a 14. pozíciót foglalják el 19 egységgel, a kieső helyen álló fővárosiak 18-nál járnak… Idegenben különösen haloványan teljesítenek Kachungáék, mutatójuk 1-3-5 (6-20), még Hamburgban nyertek augusztusban. A 2015-ös esztendő pocsékul indult Brücknerék számára: előbb a Mainz idegenben, majd a Hamburg otthon végezte ki őket, 0-8-as összesített gólaránnyal…
A szünetben Lakic érkezett az újonchoz a Kaiserslauterntől. A keretben egy cserecsatár sérült, rajta kívül szinte mindenki hadra fogható.
Az újoncok ütközetében szerintünk a hazaiak behúzzák a három pontot. A forma mindenképpen a kecskések mellett szól, ráadásul a kölnieknek most már otthon is illene bizonyítaniuk. Mi bizalmat szavazunk a piros-fehéreknek, tippünk tehát: 1-es!

Wolfsburg-Hoffenheim 1!

A farkasok odahaza a legritkább esetben kegyelmeznek. Ma sem lesz ez másként a tavaszt gyengén kezdő “falusiak” ellenében…
A Volkswagen Aréna bevehetetlen erődítmény az idén. A 2. helyen tanyázó zöldek az eddig megszerzett 38 egységükből 26-ot (8-2-0) saját közönségük előtt húztak be. Dieter Hecking legénysége a Bayern kivégzésével kezdte a 2015-ös esztendőt, majd némiképp meglepetésre nem bírt nyerni a középszerű Frankfurt vendégeként a hétközi fordulóban (1-1). A keret brutális, a támadószekcióból távozott Olic, de érkezett Schürrle, így elől várhatóan a Caligiuri-De Bryne-Schürrle-Dost kvartettel rohamoznak majd a hazaiak. A keretben fontos hiányzó nincsen, Perisic ugyan edzéseket hagyott ki, de minden bizonnyal ott lehet a ma meccsen.
A Hoffenheimről nem tudunk ilyen szépeket írni, ugyanis a kékek két sittel nyitottak. Előbb Augsburgban, majd otthon a Brémától is kikaptak Szalaiék, ám ennek ellenére őrzik 7. helyüket. 26 pontig jutottak Markus Gisdol fiai, 2-3-4-es vendégsoruk pedig átlagosnak nevezhető. A téli piacon passzív volt a gárda, a középmezőnybeli tagságra elég is lesz a jelenlegi keret. Lesz két nagyon fontos hiányzója a társulatnak: egy kezdő bekk sérült, egy ugyancsak kezdő középpályás pedig eltiltott.
Az elmúlt esztendőkben rendre gólgazdag meccseket vívott egymással a két alakulat. Ma is jöhet három találat, ám abban biztosabbak vagyunk, hogy a hazaiak lesznek eredményesebbek. Tippünk határozottan hazai!

Olvasói sztorik