Hírek

Feltámad a Dortmund?!

Hiszünk a Borussiában, az Interben viszont nem...

Dortmund-Augsburg 1!

AZ utolsó fogadja az 5. helyezettet, ám mégsem ilyen egyszerű a helyzet. Kloppék megkezdik a tavaszi hadjáratot, és nyernek ma este a liga meglepetéscsapata ellen!
Az előző kiírásban 71 egységig jutottak a sárga-feketék – ehhez képest most 16 pont áll féltávnál a Klopp legénység neve mellett. Szégyenteljes az eddigi Bundesliga produktum, az már egyszer biztos. Immobiléék eddig 4-4-10-es összmérleget hoztak össze, hazai környezeten, a Signal Iduna Parkban sem brillíroztak Sahinék: a 3-2-3-as mutató igencsak szerénynek mondható.
A télen aztán a klub leadta a nevezését – a másodosztályú bajnokságra! Persze, ezt azért nem gondolta komolyan senki sem a Borussia háza táján, ám e hír mégis csak sokkolta a közvéleményt.
Azért azt sem szabad elhallgatni, hogy Kagawáék simán továbbléptek a BL-ben a nyolcaddöntőbe. Amennyire balszerencsések voltak Hummelsék a Bundesligában, annyira határozottan haladtak a csoportelsőség felé az elitligában. A kiábrándító produkcióra sokan sokféleképpen igyekeztek választ találni; leggyakrabban a páratlan sérüléshullámot említették a szakírók a lehetséges okok között. Való igaz, volt olyan bajnoki, amelyre 6-7 alapembert sem tudott bevetni a szőke tréner. Ám azért ez sem menti fel teljesen a társulatot a gyászos teljesítmény miatt…
A tavaszi rajt biztatóra sikeredett, a Bayarénában értékes ikszet értek el Reus-szék. A keretben egyre kevesebb a hiányzó, Aubameyang visszatért az Afrika Kupáról, így a védelemből Durm, a középpályáról pedig “csak” Blaszczykowski, Kehl és Bender hiányzik majd. A szakvezetés variációs lehetősége így már lényegesen bővebb, mint korábban.
Az Augsburg idei szereplése kellemes meglepetés. A piros-fehérek Markus Weinzierl vezetésével remekelnek: még nem remiztek (10-0-8), 30 pontjukkal jelenleg az 5. helyen állomásoznak. Idegenben 3-0-6-os a soruk, ezen a tíz mérkőzésen 5-10-es gólkülönbséget hoztak össze Fuelnerék.
Halil ALtintopék ott folytatták januárban, ahol decemberben abbahagyták: a Hoffenheim ellen remek meccsen győztek 3-1-re Bobadilláék, stabilizálva pozíciójukat az élmezőnyben.
A keret nem lesz teljes: az egyik kapus, két bekk és két támadó sem bevethető – igaz, a hétvégi sikert is nélkülük vívta ki az együttes.
A kát brigád egymás elleni mérlege sárga-fekete fölényt mutat (5-2-0), tavaly ebben a felállásban 2-2 lett a vége. Ma viszont – tudjuk, sokadjára – ismét a Borussiának szavazunk bizalmat: most már muszáj nyerniük Ramoséknak, és ma nem is hibáznak. Tippünk tehát: 1-es!

Napoli-Inter 1!

Valami nagyon nem stimmel az Internél: az edzőváltás sem hozta meg a fellendülést, a hiányos védelemmel felálló vendégek kapitulálnak a San Paolóban!
Ahhoz képest, hogy néhány hónapja még állt a bál Nápolyban, mára lenyugodtak a kedélyek. A halványkékek feljöttek a dobogóra, már csak 4 pont a hátrányuk Callejonéknak a farkasokkal szemben, és a kupában is a negyeddöntőben járnak. A San Paolo kezd a régi önmagára emlékeztetni: a közelmúltban ugyan a Juve győzni tudott itt, ám a zebrákon kívül mostanság nem termett babér a látogatóknak. A forma tehát nagyszerű, és a keretben sem lesz sok hiányzó. Ghoulam a napokban tér haza az Afrika Kupáról, Michu, Insigne és Zuniga nem bevethető. Visszatért a Chievo ellen Gargano, no és a bajnokin eltiltott Koulibaly is számításba vehető. Veronában Higuain mellett Mertens, De Guzman és Gabbiadini kapott szerepet a támadó harmadban – a Samptól érkezett friss igazolás góllal hálálta meg a bizalmat Mazzari mesternek. Callejon és Hamsik a padról szállt be. Az Udinese ellen megszenvedtek Albiolék, akkor csak 11-esekkel sikerült a továbbjutás. A hispán tréner ma is belenyúl biztosan majd a hétvégi kezdőbe, de egészen biztos, hogy a Napoli komolyan veszi a kupát.
Az Internél az ősszel kirúgták Mazzarit, jött Manchini, ám az eredmények elmaradnak. A kék-feketék már csak a 13. helyen tanyáznak a bajnokságban, december vége óta hat Serie A-s meccséből mindössze egyet nyertek meg Icardiék. Két hete a torinói bikák fosztották ki Vidicséket a San Siróban, majd vasárnap a Sassuolo mért verést Palacióékra.
Vendégségben (is) halovány a brigád (2-5-4), a védelme elképesztő sokat hibázik, és ezúttal sem lesz teljes. Campagnaro, Andreolli, D’Ambrosio és Nagamoto egyaránt sérült.
Az Inter nem nyerni jár a San Paolóba: 1997 óta csak egy büntetőkkel megvívott siker jött össze (2011-ben a kupában) a kék-feketéknek. Rafa Benitez társulata szerintünk lényegesen erősebb, kevesebb a hiányzója, és jobb passzban is várhatja az összecsapást. AZ az érzésünk, hogy a déliek már a rendes játékidőben legyűrik a milánóiakat. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik