Hírek

Vendégesélyek…

Ma egy holland és egy német bajnokinak jártunk utána...

Eintracht Frankfurt-Wolfsburg +2.5! 2!

A vendéglátók védelme botrányos, a farkasok ezt kihasználhatják.
Az Eintracht középcsapat a Budnelisgában, a 9. pozíciót foglalja el 23 ponttal. A piros-feketék hazai mérlege 4-2-3, gólkülönbségük pedig a Commerzbank-Arénában 21-20. Thomas Schaaf alakulata pocsék védelemmel rendelkezik, a második legtöbb gólt kapták Aignerék a ligában, ugyanakkor a támadósorra nem lehet panasz, köszönhető elsősorban a 13 találatnál járó Alexander Meiernek. A téli leállás előtt nem ment rosszul Seferovicéknak, s noha december 7-én győztek legutóbb, de értékes ponttal tértek haza például a BayArénából. A felkészülési időszakban vegyesen teljesítettek Inuiék, rendre gólgazdag mérkőzések jellemezték a frankfurtiakat. Az idei első tétmeccs azonban tragikusra sikeredett: hiába vezetett az Eintracht 1-0-ra Freiburgban, a véde gyalázatos vereség lett (4-1). Ignjovski, egy fontos bekk betegeskedett a héten, bevetése erősen kérdéses, sérült Valdez és Djakpa, ők viszont már hónapok óta.
A Wolfsburg elképesztő szezont fut, a zöldeknek reális esélyük van a 2. pozíció megszerzésére. Dieter Hecking ragyogó alakulatot pakolt össze, és bár Olic távozott a télen, még így is brutálisan jók az előrejátékban. Perisic, de Bruyne, Caligiuri, Dost – ez négyes pénteken bebizonyította, hogy a világ egyik legjobb alakulatának is tud kellemetlen perceket okozni. És akkor még nem említettük meg Hunt vagy Bendtner nevét…
De nem rohanjunk ennyire előre. A farkasok 37 egységgel a 2. helyen állnak, vendégségben azért visszafogottabb teljesítményt nyújtanak Naldoék (3-2-3). Szeptember vége óta mindössze egyszer kaptak ki Arnoldék. Pénteken a bajorok jártak Guztávo Liuzélnál, és a farkasok valósággal felfalták a bőrnadrágosokat. A hazaiaknál többen is parádés teljesítményt nyújtottak, így a tréner – ha csak nem muszáj – nem feltétlenól nyúl bele a múlt heti győzőkbe. A középpályáról Josua Guilavogui sérült, a futballista kihagyja a mai meccset.
AZ elmúlt években rendre gólgazdag ütközeteket vívott egymással a két alakulat – ősszel 2-2 lett nem kis meglepetésre Wolfsburgban. Ma is várunk legalább három találatot, no és bizalmat szavazunk a zöldeknek! Szerintünk Benaglioék formája kitart, és három ponttal térnek haza Frankfurtból. Tippünk tehát 2-es és +2.5!

NAC Breda-PSV Eindhoven (1-0) 2!

A bajnokesélyesnek nem jelenthet gondot a kiesés ellen menekülő kiscsapat legyőzése – akár két góllal is…
Nehéz éve van a bredai alakulatnak. A sárga-feketék jelenleg mindössze a 17., osztályozó pozícióban állomásoznak, 20 mérkőzésen mindössze 15 egységet zsebeltek be de Kampsék. Odahaza, a Rat Verlegh Stadionban 1-4-5-ös a vonatkozó statisztikájuk, egyetlen sikerüket a Zwolle ellen aratták, de még augusztusban. Robert Maaskant legénysége vereséggel kezdte az évet (Zwolle, 4-1), majd jött két iksz, egy hazai a Willem ellen, egy idegenbeli az Excelsiornál. Mindkétszer megőrizték kapujukat a góltól Rouwelaarék – igaz, hogy a támadósor is csődöt mondott egyúttal. Tighadouiniéknak kellenének is a pontok, ugyanis a kieső pozícióban lévő Dordrecht már csak 4 pontra van tőlük. Az osztályozós helyről is van esély az elmozdulásra, ám ehhez nyerniük kellene van der Wegéknek. A keret nem lesz komplett, egy fontos bekk október vége óta sérült.
Az eindhoveni brigád szárnyal a bajnoki cím felé. A piros-fehér-feketék előnye immár 9 pont az Ajax-szal szemben. Cocu mester legénysége 52 pontnál jár, vendégségben is masszív, mérlege 7-1-2 – a Zwollénél és a Heerenveenél kapott ki, remizett Groningenben. Depay-ék formája parádés, legutóbbi 13 bajnokijukból 12-őt megnyertek egy iksz mellett. Az összképet a Roda elleni kupabúcsú rontja le, no de azért nem érheti különösebb panasz de Jongék teljesítményét. A csapat alapemberei közül két bekk sérült, ők még biztosan nem lesznek bevethetőek.
A Breda sokáig kvázi a PSV mumusának számított, az elmúlt évtizedben többször is kellemetlen perceket éltek át az eindhiveniek. Ma azonban nagy a különbség a két gárda között, ez pedig gólokban is megmutatkozik majd. Tippünk hendis V!

Olvasói sztorik