Hírek

Német gólok, holland hazai!

Ma irány Bréma és Alkmaar!

Werder Bremen-Hertha +2,5! Mindkét fél betalál: IGEN!

Kiesési rangadót rendeznek a Weser Stadionban: a védelmek tragikusak, így találatokkal számolunk…
A zöld-fehérek osztályozó helyen teleltek, ennek megfelelően edtőt is cseréltek, érkezett Viktor Skripnik, és néhány új igazolás is. A cél egyértelmű: elkerülni a kiesést! 17 pontjuk van, hazai mutatójuk 3-3-2, ehhez 13-10-es gólkülönbség társul. Junuzovicék over-under mérlege 12-5 – azért ez igencsak beszédes adat… Október vége óta nem kaptak ki hazai környezetben az északiak, a leállás előtt a Dortmundot fektették két vállra. A keretben lesznek hiányzók, Prödl a védelemből, Makiadi a középpályáról marad ki sérülés miatt. Az egyik új szerzemény, Vestegaard a kezdőben kaphat helyet, Galvez mellett ő lehet a másik beslő védő. Elől végre egészséges Di Santo: az argentin eddig hat találatig jutott, éktársa Salke lehet, aki négy gólnál jár.
A fővárosiak hektikus szezont futnak, képesek bravúrra, de okoztak kellemetlen meglepetést is már szurkolótáboruknak. Legutóbb épp december végén, amikor is a szezon zárásaként otthon kaptak egy ötöst a Hoffenheimtől… A Hertha jelenleg a 13. 18 egységgel: a tabella nagyon tömör, egy-két vereséggel könnyen a vonal alatt találhatja magát a társulat. És idegenben bizony hajlamos kikapni a csapat, vonatkozó statisztikájuk 1-2-5 (13-20). A védelmük nekik is botrányos, over-under mérlegük 11/6. A felkészülési időszakban vegyesen teljesítettek Schieberék. A berliniek erősen tartalékosak lesznek, elsősorban a középpálya lesz lyukas: két alapember sérült, egy pedig eltiltott. Kalou az Afrika Kupán szerepel, őt is nehéz lesz pótolni…
Mindkét csapat hajlamos a nyílt játékra, és olykor bizony a támadásokat eszetlenül vezetik mind a zöldek, mind pedig a kékek. Ma sem várunk meglepetést, nem hazudtolják meg önmagukat a felek. Ősszel az Olimpaia Stadionban 2-2 lett a vége. Ma is várunk találatokat, legalább hármat, no ős összességében a hazaiakat érezzük esélyesebbnek…

AZ Alkmaar-Heracles 1! +2.5!

A kupakudarc után a bajnokságban vigasztalódhat a hazai együttes…
A 20. játéknap előtt az élmezőnyben tanyázik a hazai gárda, 32 pontja van a piros-fehéreknek, ez jelenleg az 5. pozícióhoz elegendő. A dobogó lőtávolon belül van, de a play offra mindenképpen esélyes az alkmaari társaság. Odahaza eddig gyengélkedtek Tankovicék, az AFAS Stadionban mindössze 4-3-3-as a mérlegük. A pontvadászatban jól kapták el a fonalat Gudeljék, verték a Dordrechtet, majd ikszeltek a Zwollénál, a kupából viszont a héten kizuhantak, miután a Twente alapos verést mért rájuk (3-0). A keretben egy tapasztalt belga bekk sérült, rajta kívül viszont mindenki bevethető.
Az almeoi együttes botrányos formában utazik az AZ-hoz. John Stegeman együttese az elmúlt négy játéknapon nem tudott nyerni, legutóbbi három fellépésén pont nélkül maradt. Le is csúsztak a fekete-fehérek a 16. osztályozós helyre. 16 egységükből 9-et túráztak össze (3-0-7, 14-22). Weghorsték immár három fellépés óta képtelenek betalálni… A kupából már korábban kiestek, így legalább pihentek lesznek a fiúk a mai bajnoki előtt. Eltiltás miatt egy középpályás nem lehet ott Alkmaarban, egy kezdő bekk és egy kezdő középpályás sérült, mindketten alapembernek számítanak.
A Heracles nem nyenri jár az AFAS Stadionba… Pontszerzés legutóbb épp egy évtizede jött össze Alkmaarban, azóta csak vereség. És ma sem jósolunk sok sikert a vendégeknek, szerintünk az AZ győz, és stabilizálja pozícióját az élmezőnyben. Tippünk tehát 1-es, no és azért gólokkal is számolunk!

Olvasói sztorik