Hírek

Török kettő, spanyol egy…

Mit tesz a Granada az Elchével? No és a Fener a Karabuksporral? Nos, reméljük, ugyan azt...

Karabukspor-Fenerbahce 2!

A kiscsapat nagyon tartalékos lesz, komplett csapattal is nehezen boldogult volna a bajnokesélyessel. Szerintünk a vendégek elhozzák a pontokat!
A Kardemir Karabukspor tavaly az előkelő 7. pozícióban zárt, ám az idén nem megy ilyen jól a pirosaknak. Mindössze a 15. helyen állnak, 15 pontjuk épp eggyel több, mint a vonal alatt tanyázó üldözőiké. Otthon, a Dr. Necmettin Seyhoglu Stadium-ban sem brillíroznak Tolunay Kafkas fiai: mérlegük 3-1-5, a nagycsapatok ellen rendre kapituláltak Akpaláék.
A gárda rossz passzban várja a ma esti ütközetet, legutóbb bajnokit december közepén nyertek, azóta négy fellépésen egy pont, három sitt zsinórban. És a legutóbbi hiszen amellett, hogy épp a rivális Kayserispor rabolta ki őket, még két legjobb játékosuk is a kiállítás sorsára jutott. Samba Sow és Valentin Viola egyaránt meghatározó tagjai az együttesnek, előbbi hosszú sérülésből felépült középpályás, utóbbi az együttes “esze”: az argentin légiós 9 meccsen három gólt szerzett és egy asszisztot is kiosztott. És, hogy folytassuk még a “károgást”: a házi gólkirály, az 5 találatot jegyző Abdou Traore az Afrika Kupán van a válogatottal.
Rossz forma, gyenge hazai mérleg, sok hiányzó: így nem lesz könnyű a listavezető ellen…
A Fenerbahce vezeti a török Süperliget: a sárgák 39 egységig jutottak, előnyük üldözőikkel szemben viszont mindössze egy pont (Besiktas, Galata), így győzelmi kényszerben lépnek pályára Ismail Kartal fiai. Kuyték kirobbanó formát mutatnak, legutóbbi hat bajnokijukat behúzták, és október közepe óta nem kaptak ki Bruno Alvesék!
Vendégségben 4-2-2-es a mutatójuk, ehhez 9-5-ös szerény gólkülönbség párosul. Általában nem verik össze tehát házigazdáikat, kivételt a múlt heti meccs jelentett, amikor is a Kasimpasának egy sima hármast gurítottak Erkinék.
A keretben Emre és Kuyt hagyott ki edzéseket, ám mindketten ott lehetnek a keretben. Csakúgy, mint a szenegáli válogatottal az Afrika Kupának búcsút intő Moussa Sow – bár a támadó várhatóan nem a kezdőben kap szerepet. Emenike és Webo bevetésre készen áll a támadósorban, no és azért minden bizonnyal a holland szélsőt, Kuytöt is “összedrótozzák” a mai ütközetre.
Augusztus végén, fordított felállásban a Fener nyert 3-2-re. És most idegenben is esélyesnek tartjuk a kanárikat. Az az érzésünk, hogy a lendületben lévő listavezető kifosztja az ezer sebből vérző Karabuksport. Tippünk tehát: 2-es!

Granada-Elche 1!

Az utolsó esélyét ragadhatja meg az edzőt váltó házigazda az egyik riválisa ellen. A vendégeknél három alapember is eltiltott, ha most nem nyernek El Arabiék, akkor soha!
Pedig minden olyan szépen indult… Caparros mesterrel a padon valósággal szárnyalt a pontvadászat első négy játéknapján a Granada: a csíkosak 8 egységet húztak be, aztán… Aztán szinte semmi… Mély gödörbe kerültek Pitiék, és szeptember 20-a óta képtelenek győzni a fiúk! Most 15 egységgel a sereghajtó a társulat, ugyanakkor abszolút nem reménytelen a helyzet, hiszen egy sikerrel több helyet is javíthatnának Lassék. A türelem egyébként sokáig kitartott Caparros mellett, ám két hete elfogyott a levegő, és jött a váltás. Az átmeneti megoldást követően Abel Resinoval egyezett meg a klubvezetés. A tréner az első fellépésén értékes 2-2-es döntetlent ért el a Riazorban (Depor). A pont mellett még egy nem elhanyagolható tényező: Ibanezék végre gólt, gólokat szereztek! Mert a támadósor eddig botrányosan teljesített, 13-at vertek be 20 fellépésen. Nem mintha a hátsó alakzat brillírozott volna, ugyanis a féliek eddig 33-szor kapituláltak. A forma összességében tehát gyalázatos, ugyanakkor legutóbbi négy találkozójukon a Los Carmenes-ben nem kaptak ki Iturráék. Mérlegük otthon 1-5-3 (5-10). A keret nem lesz teljes, Riki megint sérült, mint ahogy a védelemből Murillo is kidőlt az év elején. A csatérsorban Rochina sem bevethető, így a Lass-Piti-Ibanez trió előtt El Arabi kezd majd.
Az Elche helyzete sem sokkal rózsásabb, Francisco M. Escriba Segura mester legénysége a 17. 17 ponttal, idegenben 2-2-5-ös sorral. A sikerek a Rayonál és a Bilbaonál jött össze. Sőt, a közelmúltban két meccset is győztesen vívott meg a brigád: a San Mames után saját közönségük előtt a nagy rivális Levantét is elverték a zöld-fehérek. Aztán jött a Barca, amely a mőlt héten lemészárolta szegény Coroékat (0-6). Közben a kupában is a katalán elitalakulattal akadtak össze Tytonék, na az a páros mérkőzés sem volt éppen önbizalom növelő küldetés (búcsú 0-9-es összesítéssel…).
És nem elég, hogy három mérkőzésen 15-ször kapituláltak a fiúk a katalánoknak, a legutóbbi bajnokin még három alapemberüket is elvesztették! Mosquera régóta sérült, de eltiltott lesz ezúttal a védelemből Cisma, a középpályáról Fajr, elölről pedig a nyolcgólos Jonathas… Azért ez soknak tűnik, no és még a szélső bekk, Darmian Suarez szerepeltetése is kérdéses…
Az elmúlt években hétszer csaptak össze a felek, és még nem nyert az Elche! 2-5-0 a mutató hazai szemszögből, amely szerintünk tovább javul a Granada javára. Resino mester összekapja övéit, és győzelemre vezeti több mint négy hónap után Mainzékat! Meredek a tipp, de mi bizalmat szavazunk a Granadának. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik