Hírek

Déli kosár és foci!

A Sevilla az Espanyolt fogadja, Ninno mester pedig a görög-török "kosárháború" újabb fejezetének járt utána...

Sevilla-Espanyol Mindkét fél betalál: IGEN! +2.5!

Bacca hajrában szerzett találata sokat érhet a délieknek, a visszavágónak így legalább van tétje. Ma is számolunk találatokkal…
A Sevilla a bajnokságban élcsapatnak számít a La Ligában, ám mivel vendégségben igencsak szeszélyesen teljesít (5-0-4), így nem tudott a három óriással tartani, a 4. pozíció megszerzésére viszont reális esélye van. A piros-fehérek hazai környezetben parádéznak (7-3-0), 19-5-ös gólkülönbsége pedig arról tanúskodik, hogy Unai Emery rendesen összepakolta csapata védekezését. A forma mostanság nem az igazi, hiszen az Espanyol elleni kupavereséget és valenciai zakó követte. Persze, ki lehet kapni a Mestallában, a meglepőbb égés inkább a katalánok elleni volt. És ha Bacca nem talál be a hajrában, akkor most szinte formalitás lenne a visszavágó (3-1). Így viszont nem az, hiszen 2-0-lal az andalúz együttes lépne tovább.
A kupában eddig kicsit rotált a tréner, ám most szerintünk nem nagyon nyúl bele a legjobb csapatába Emery mester. Mert egészen egyszerűen nem teheti meg! A Sevilla hagyományosan komolyan veszi a kupasorozatot – ezt bizonyítja, hogy eddig a Sabadellt és a Granadát is oda-vissza verte -, így ma is minden bizonnyal teljes fegyverzetben vonulnak ki a pályára a fiúk. A középpálya nem lesz teljes, Reyes is megsérült, így M’Bia (Kamerunnal az Afrika Kupán szerepel) és Cristoforo mellett a rutinos szélső is kimarad e csapatrészből. A védelemből Tremoulinas sérült.
Az Espanyol remek napokat, heteket él meg. A katalán együttes az év eleji botlás után rendezte sorait, továbblépett a Valencia ellen a kupában, előnyt szerzett a Sevilla ellen, a bajnokságban pedig elrendezte a Celtát és az Almeriát is. A társulat fel is jött a 9. helyre, és előbb is tanyázhatna, ha jobban túrázna: 1-2-6-os sora igencsak gyenge…
Sergio mester jó helyzetben van, hiszen nincs komoly hiányzója. A bajnokin eltiltott Arbillára is számíthat, elől pedig Stuani, Sergio Garcia és Caicedo is bevetésre vár.
Nincs könnyű helyzetben a déli alakulat, ugyanis két gólt kell legalább szereznie, eközben viszont nem zörrenhet meg a hálója. A Sevilla erős a Ramon Sanchez Pizjuan-ban, rendre betalál, ám ma a jó passzban lévő Espanyol is beköszönhet. A gólokra megyünk rá, ugyanis meggyőződésünk, hogy ezúttal is – csakúgy, mint az elmúlt években – lesz három találat az ütközetben. És vélhetően mindkét oldal eredményes lesz. Hajrá gólok!

Anadolu Effes-Olympiacos

A kosárlabda Euroliga Top 16-os mezőnyében a mindig pikáns török-görög találkozót veszünk górcső alá.
Legutóbb, amikor a CSKA Moszkvával találkoztak, úgy jellemeztük a török sztárcsapatot, hogy ők azok, akik a „képesek belerondítani más müzlijébe” csoportba sorolhatók. Annak ellenére, hogy idegbeteg meccsen kikaptak Novgorodban 109-90-re, az előző meccs tézise most is áll!
Kőkeményen védekezik a török csapat, az oroszok sok pontja annak volt köszönhető, hogy a hármasaikkal extrát alkottak: a 67 százalék nagyon pofás szám ebben a műfajban. Na meg hozni tudták a 88 százalékot büntetőzésben, és szinte kihagyták a középtávolikat, ügyesen átrobogtak a török betonvédelmen, így a kétpontosokból is 68 százalékon teljesítettek.
Az Olympiacos rettentő erős! Ha nem jutnak a legjobb négy közé, az a sors igazságtalansága lesz. Ők kapják a legkevesebb kosarat, tehát itt két kimagaslóan jó védekező társaság fogja fojtogatni egymást!
Krstic, Bjelica, Draper és Saric húzzák a törökök szekerét, számottevő segítség még Lasme, akit elsősorban védekező feladatokra szánnak, de képes 7-9 pontokra meccsenként. És adva van még Osman Cedi.
A görög csapat esze „Kill Bill” Spanoulis. Végjátékban, szoros helyzetben mindig ő küldi a halálos triplát. Az európai elit kosárligában nagyon sok győzelmet szerzett utolsó másodperces pontjaival.
Vele és Lojeskivel nagyjából végeztünk is az Oly zsenijeinek felsorolásával, merthogy a többiek jó munkáscsapatként nem alkotnak kiemelkedőt. Mindenki belepakol 5-9 pontot a nagy közösbe, így borzasztó nehéz ez ellen a csapat ellen sikeresen fellépni!
Egymás elleni összevetésükben, kettesekben, lepattanók megszerzésében és passzkészségben jobbak a görögök. Triplákban és büntetővonalról kis török fölény mutatkozik. Persze, ne feledjük, hogy a Kaunas ellen mindössze egy szem sikeres triplája volt az Anadolunak.

Mit várhatunk a meccstől?

Mivel az Anadolu cseresora gyengébb, és teljesítményük nagyban függ a húzóemberekétől, így ezt felfoghatjuk hátrányként is: ha valakinek gyengébb napja van, megsérül, vagy összeszed 3-4 személyi hibát, már nem úgy teljesít. A hazai pálya kosárban mindig lejt egy picit, bár „sztárok” tekintetében mindkét csapat jól áll! A török-görög háború újabb felvonása a „melós” görög csapat győzelmével kellene, hogy végződjön, és 1.75-ért ez igazán jó ajánlat!

Olvasói sztorik