Hírek

Sima Juve, necces Tottenham

Ma megint kupázunk egy hangulatosat...

Sheffield United-Tottenham 2!

Egygólos előnyből várhatja a visszavágót a Tottenham – és szerintünk a kitámadó hazaiak ellen újra diadalmaskodnak…
Egy hete rendesen megszenvedtek a sarkantyúsok a White Hart Lane-en: mindössze egy büntetővel szerzett találattal győztek a londoniak a mindvégig veszélyesen futballozó harmadosztályú ellenfelükkel szemben.
Ezúttal a Bramall Lane-en ütköznek meg a felek. A Sheffield United jelenleg a harmadik vonalban senyved, és egyelőre csak a play off pozíció tűnik realitásnak, az is csak abban az esetben, ha közepes hazai mérlegén javítani tudna Nigel Clough mester együttese (5-4-3). Az aktuális forma nem éppen az igazi: Jamal Campbell-Ryce-ék november közepe óta mindössze egy bajnokit húztak be, a Ligakupában és az FA Kupában ugyan állnak még a fiúk, de előbbiben hátrányból várják a folytatást, utóbbiban újrajátszás vár rájuk a Preston ellenében.
A keret ezúttal már teljes lesz, visszatért a hétvégi bajnokin súlyos sérüléséből Ben Davies, aki szeptember vége óta nem volt bevethető. A rutinos középpályás minden bizonnyal helyet kap a 4-2-3-1-es hadrendben.
A Tottenham elbúcsúzott az FA Kupától, mentségére szóljon, hogy nem a londoniak voltak az egyetlen nagynevű távozók a sorozattól. Pochettino mester alakulata egyelőre a bajnokságban sem brillírozik, mindössze a 6. pozíciót foglalja el, a 4., BL-selejtezőt érő hely azonban belátható közelségben van Kanééknak. A társulat idegenben 5-2-3-as sort tud felmutatni az élvonalban, a formája pedig… Nos, amikor december elején elkezdett felzárkózni a gárda, jöttek az eredmények, értek el meglepetésgyőzelmet is (Chelsea 5-3), akkor elutaztak a Palace-hoz, és kikaptak 2-1-re. Majd újabb sikerek, minimális előny a Ligakupában, erre kikapnak Towsendék otthon a Leicestertől. Nem könnyű kiismerni Soldadóék produkcióját…
Pedig a keret erős. Hiányzó alig van, hiszen a hétvégén visszatérhetett Lamela, Chiriches és Fazio is. Bentaleb az Afrika Kupán van, Chadli édesapja temetésére tért haza, várhatóan kihagyja a mai ütközetet.
A hétvégén nem kezdett Eriksen, Adebayor és Kane sem – ma Eriksen és Kane ott lehetnek a kezdőben. A vonalon – ahogy egy hete – ma is Vorm állhat.
A Sheffield jól futballozott Londonban, különösen a jobb szárny okozott rendre bonyodalmat a Tottenham védelmében. Ma is nyílt játékot várunk a házigazdától, hiszen menniük kell előre a döntőbe jutás érdekében. Ezt viszont a sarkantyúsok kihasználhatják, és gyors embereik révén szétkontrázhatják a sheffieldieket…
Bár sok meglepetés született a napokban a ködös Albionban, ma mi mégis a nagyobb játékerőt képviselő londoniaknak szavazunk bizalmat. Szerintünk a vége 2-es lesz! Mi erre fogadunk!

Parma-Juventus (1-0) 2!

A csőd szélén álló hazai együttes alig ha tudja feltartóztatni a bajnokot. Sima kettes lesz ebből…
Anyagi problémák, gyengülő keret, morális válság: a tavaly még Európa ligás helyről álmodozó alakulat az idén árnyéka önmagának. A keresztesek az utolsók a Serie A-ban, nevük mellett mindössze 9 egység áll (egyet levont már a szövetség). Otthon 2-1-8 a vonatkozó statisztikájuk, 43 kapott góljukkal pedig övék a legrosszabb hátsó alakzat a ligában. A bennmaradástól egyre messzebb kerülnek Roberto Donadoni fiai, akik a hétvégén a Cesenától kaptak ki fontos kieséi rangadón. A kupában a Cagliarit ugyan lenyomták az Ennio Tardini-ben Palladinoék, ám tán ez volt a legkomolyabb örömforrásuk a sárga-kékeknek a közelmúltban. A keret ismételten hiányos lesz, Belfodil és Acquah az Afrika Kupán szerepel, a támadók közül Biabiany, Coda és Ghezzal sérült. Cassano játszott a hétvégén, de már jelezte: el akarja hagyni a klubot, és szerződést is bontott. A a bajnoki eltiltását letöltő Lucarelli ott lehet ma a kupameccsen a védelem tengelyében.
A Juve szárnyal, mind a bajnokságban, mind pedig a kupában. Előnyük immáron 7 egység a farkasokkal szemben. A zebrák idegenben is jól tolják (7-2-1), és csak elvétve kapnak gólt (17-4). A forma pazar, hosszú idő után győzni tudtak a San Paolóban, a Hellast porig zúzták előbb a kupában majd a bajnokságban is, és a másik veronai együttes sem tudta feltartóztatni Tevezéket.
Allegri mester minden bizonnyal belenyúl majd a Chievót verő tizenegybe. Vidal, Pogba és Pereyra is pihenőt kaphat, Evra ugye megsérült, bevetésre vár viszont a felépült Pirlo, valamint a korábban kevesebb lehetőséghez jutó Ogbonna és Padoin is. Rotálás ide vagy oda, a Juve kerete erős, úgyhogy egy kicsit tartalékosabb torinói alakulat is ütősnek számít, pláne a Parmának.
Az ősszel a Juventus Stadiumban valósággal lemészárolták Moratáék a parmaiakat, akkor hétig meg sem állt a bajnok. Ma ilyen sok gólt nem várunk a zebráktól, szerintünk okos, taktikus játékkal hendis különbséggel gyűrik le ezer sebből vérző vendéglátójukat. Nem lepődnénk meg mondjuk egy 0-2-es végeredményen… Tippünk tehát hendis V!

Olvasói sztorik