Hírek

Holland és angol kupa!

A Chelsea nagyot égett szombaton, ma javíthat...

Twente-AZ Alkmaar +2,5! 1!

Gólgazdag meccset várunk a holland kupa negyeddöntőjében Enschedében!
A németalföldi kupaküzdelem már a negyeddöntőjéhez érkezett. Hőseink élcsapatok, és elnézve a megmaradt nyolc alakulatot, aki itt ma nyer, jó eséllyel elhódíthatja a serleget is. No de ne szaladjunk ennyire előre…
A Twente a bajnokságban a 6., a bajnoki cím utópia, viszont a dobogóra még odaérhet a gárda. Lemaradása a 3. Feyenoorddal szemben mindössze 4 egység, ám az előrelépéshez javítaniuk kellene idegenbeli mérlegükön. Mert a Grolsch Veste Stadium-ban, tehát hazai közegben nem megy rosszul a brigád (5-3-1), a nagyok is megszenvednek nála, csak a Groningen tréfálta meg még novemberben. Az idei esztendőt egy rotterdami vereséggel (Feyenoord 3-1) és egy hazai sikerrel (Heracles 2-0) kezdték Castaignosék. A keretben egy nem igazén meghatározó középpályás sérült, és Alfred Schreuder vezetőedző laprétesülések szerint erős kezdőt vezényel a pályára. A csatársorban Castainos mellett ezúttal us a fiatal mexikói Corona kezdhet, a középpálya közepén pedig a rutinos Engelaar juthat szerephez.

A kupában eddig két kört ment a piros-fehér gárda, mindkét szer idegenben, a Go Ahead Eagles ellen csak büntetőkkel lépett tovább a társulat, a De GRaafschap ellen viszont simán.
A Twente csatársora nem rossz, viszont a védelme kissé szellős. Gólkülönbsége 19 meccsen 34-24.
Az AZ egy hellyel és egy ponttal előzi meg aktuális kihívóját a bajnokságban, az alkmaari alakulat viszont idegenben erősebb (5-2-2), és Gudeljék formája is jó: előbb vertek egy kiesőjelöltet, majd rangadón remiztek vendégségben. John van den Brom mester egy belga bekkjére nem számíthat már régóta, az egyik fontos középpályás, Victor Elm viszont már padozott a hétvégén – könnyen lehet, hogy ma szerepe kap a rutinos futballista.

Az AZ eddig kilencszer túrázott, és hétszer betalált az ellenfelek kapujába. A kupában egy kiscsapat ellen idegenben diadalmaskodott simán, majd otthon verte a másodosztályú NEC-et.
A bajnokságban – fordított felállásban – 2-2-re végeztek a felek. 2011 óta minden meccsükön jött a +2.5-ös opció. Szerintünk ezek a gárdák nem szakítanak a hagyományokkal, és zúznak egy izgalmas, eseménydús kilencven percet – legalább. Mi a találatokra megyünk rá, lesz belőlük három!

Chelsea-Liverpool 1! +2,5!

A kékek kudarcokat éltek meg az elmúlt napokban: nem úgy ismerjük Mourinho mester csapatát, hogy beletörődnének ebbe. Ma bejutnak a Ligakupa fináléjába!
Fekete szombat. Az elmúlt hét hatodik napja ilyen néven vonulhat be a Premier League topcsapatainak történelmébe. Hullottak a nagyvadak rendesen az FA Kupában, és nem volt ez alól kivétel a Chelsea sem: a Bradford 4-2-re verte a kékeket a Stamford Bridge-en!
A portugál stratéga érdekeset húzott megint: a Ligakupa odavágón szinte teljes fegyverzetben küldte pályára övéit, a szombati összecsapáson viszont tartalékosan szerepeltette legénységét. No jó, a Chelsea tartalékosan sem piskóta, és ez sem indokolta, hogy kétgólos előnyről alapos verésbe szaladjon bele egy harmadosztályú ellenféllel szemben.
Oscarék vezetik a Premier League-t, előnyük immár 10 pont a Cityvel szemben. A Stamford Bridge igazi mészárszék, 10/10 a mutatójuk, ehhez 24-3-as, tekintélyt parancsoló gólkülönbség párosul. A forma egészen a múlt hét közepéig lenyűgöző volt, szárnyaltak Hazardék. Az Anfield Roadon elért 1-1 persze nem rossz eredmény, ám a játék képe alapján inkább a vendégekre nézve volt hízelgő az eredmény. Aztán jött a Bradford, és Ramirezék csúnyán beleszaladtak a késbe.
A Chelsea kezdőcsapatában több változás is várható a szombatihoz képest. Obi Mikel megsérült, ő kihagyja a mai ütközetet. Visszatérhet a gárdába a hétvégén pihentetett Costa, Terry, Courtuis és Ivanovic is. A támadószekcióban Costa mögött jó eséllyel Willian, Oscar és Hazard kap majd helyet, Matic és Fabregas gyűjtheti be a zsugát, a védelmi négyest pedig várhatóan az Ivanovic, Terry, Cahill, Felipe Luiz kvartett alkotja majd.

A Liverpool teljesen szeszélyes az idén. Amikor azt gondolná az egyszerű, halandó sportfogadó, hogy a vörösök magukhoz tértek, akkor nem bírnak az Anfield Roadon a másodosztályú Boltonnal – vagy is pontosabban Bogdán Ádámmal. Mert hiába a temérdek Pool-lehetőség, a magyar hálóőr kivédte Sterlingék szemét…
A bajnokságban egész szép széria áll Gerrardék háta mögött: tavaly kaptak ki legutóbb, Sunderlandban és a Villa Parkben pedig úgy nyertek, hogy még gólt sem kaptak. Idegenben teljesen kiszámíthatatlanok, vagy nyernek, vagy kikapnak (6-0-5, 16-16). Brendan Rodgers optimistán tekintett a szombati ütközet elé, majd a lefújás után sem keresett bűnbakot: egyszerűen el voltak átkozva fiai a Wanderers ellen.
Mert játékban azért fellelhető előrelépés az elmúlt másfél hónapban. A tavalyi Pool körülményesen szőtte a támadásait, a védekezésében pedig mindig benne volt a gól. Most már képes volt lehozni meccseket kapott találat nélkül, és egyet-egyet azért csak bevertek Coutinhoék.
A vendégek alakulata nem lesz teljes, friss hiányzó viszont legalább nincsen. Toure az Afrika Kupán szerepel, Flanagan már hosszú ideje nem bevethető. Sturridge elkezdte már a közös munkát, elméletileg ott lehet az utazókeretben. Joe Allen és Glen Johnson felépült, bevetésre készen állnak mindketten. Brendan Rodgers tett arra célzást a minap, hogy az odavágón egészen jól futballozó gárdának szavaz bizalmat ezúttal is…
A kékek nem szoktak hozzá a kudarchoz, a vörösökben pedig mindig csalódnunk kell, amikor már bizalmat vetnénk beléjük. Az az érzésünk, hogy Mourinho mester alaposan összerázza együttesét, és gólgazdag mérkőzésen bejuttatja övéit a Ligakupa döntőjébe. Tippünk tehát 1-es é +2,5!

Olvasói sztorik