Hírek

Spanyol bajnoki és angol kupa!

Az Espanyol otthon, az Arsenal idegenben lép pályára...

Espanyol-Almeria 1!

A katalán együttes jó passzban van, s noha a déliek idegenben veszélyesek, ma mégsem várunk tőle pontokat…
A La Ligában immár a 20. fordulót rendezik. Az Espanyol a középmezőny tagja, 23 pontja van (6-5-8), így jelenleg a 9. Odahaza erős, 5-3-2-es mérlege legalább is erre utal, csak a Sevilla és az Eibar tudott nála nyerni. A formája felettébb biztató, ugyanis a kupában először kiejtette a Valenciát, majd a sorozat következő állomásaként 3-1-es előnyt szerzett a Sevilla ellenében. És ne feledkezzünk meg a La Ligáról sem: egy hajrában szerzett góllal 1-0-ra verték a Celtát Sergio Garciáék. A jó teljesítményben közrejátszik, hogy a korábbi időszakhoz képest kevesebb a sérült a keretben. Ezúttal Anaitz Arbilla hagyja ki a találkozót, a jobbhátvéd eltiltását tölti.
Az Almria nincs könnyű helyzetben: az újonc egyelőre kieső helyen áll, 16 pontot szerzett eddig, viszont idegenben közel sem reménytelen. 4-1-5-ös sort produkáltak a kirándulások alkalmával Sorianoék. A piros-fehérek nincsenek jó passzban: két bajnoki vereséggel a hátuk mögött érkeznek a Power8 Stadium-ba, és még a kupától is elbúcsúztak a csíkosak. Juan Ignacio Martinez csapatára a következő hetekben elképesztően fontos ütközetek várnak (Cordoba, Getafe, Real Sociedad, Eibar), ha azokon pontokat termelnek Hemedék, úgy megúszhatják a kiesést. Apropó Hemed: az izraeli támadó a héten edzéseket hagyott ki, szereplése kérdéses. A center nagyon hiányozna az Almeria támadóalakzatából, ugyanis a Mallorcáról igazolt csatár már hat találatot jegyez. AZ első számú kapus, Ruben biztosan kihagyja sérülés miatt a barcelonai kirándulást, helyette Julian Cuesta véd. Thievy Bifouma a kongói, Jonathan Sundy pedig a Burkina Faso-i válogatottal az Afrika Kupán szerepel.
Az Espanyol lassan öt éve nem verte meg az Almeriát – épp itt az ideje. A vendégek több sebből véreznek, ráadásul gyenge formában érkeznek a katalánokhoz. Colottoék nem hibáznak, szerintünk otthon tartják a pontokat. Tippünk tehát: 1-es!

Brighton-Arsenal 2!

A Brighton az új menedzserrel nem teljesít rosszul, ám az Arsenal szerintünk most nagyon egyben van. Győznek az ágyúsok!
Chris Hughton menedzser érkezése jót tett a kék-fehéreknek. A Brighton ugyan még nem tudott sok pozíciót javítani korábbi helyezésén, viszont pontszámban legalább már ellépett a hátsó régió tagjai elől. A társulat rengeteget remizik, már 11 iksznél járnak Ince-ék. Négyből három bajnokit behúztak a fiúk, az FA Kupában pedig a Brentfordnál nyertek simán. A középpályán lesz két hiányzó, egy csatár is sérült, viszont az egyik belső védő letöltötte eltiltását a héten, így visszatérhet. A kezdőben kaphat helyet az Ipswich ellen duplázó luzitán Teixeira.
az Arsenal egyre jobb formát mutat, az ágyúsok a múlt hétvégén a Citynél tudtak diadalmaskodni. A londoniak fel is jöttek az 5. helyre, és a dobogó most már elérhető távolságban van. Az idegenbeli teljesítményükön lenne mit kozmetikázniuk Öziléknek (5-3-4), igaz, hogy a legutóbbi négy túrájuk közül csak egyet veszítettek el a piros-fehérek. Az első körben a Hull látogatott az Emirates-be, és Giroudék simán, 2-0-ra verték a tigriseket.
A keretben egyre kevesebb a sérült: Arteta, Wilshere, Debuchy nem lesz, Welbeck talán. Arsene Wenger minden bizonnyal pihenteti majd Alexis Sanchezt, így Giroud mögött a Walcott, Özil, Campbell trió kezdhet.
Illene már egy kupát nyernie az Arsenalnak… A londoniak egy éve szinte napra pontosan a Brighton otthonában szerepeltek FA Kupa mérkőzésen. Akkor 2-3 lett a vége. Ma is a vendégeket látjuk esélyesebbnek, szerintünk az ágyúsok kivívják a továbbjutást! Tippünk tehát: 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik