Hírek

Barca és Pool!

Elche-Barcelona (1-0) 2!

Noha az Elche elkezdte gyűjtögetni a pontokat, a magára találó katalán óriás ellen szemernyi esélye sem lesz…
A zöld-fehérek a 16. helyen tanyáznak 17 egységgel, a veszélyes zónát még nem sikerült elkerülniük: vonal alatt tanyázó Almeria 16-nál jár. Francisco M. Escriba Segura együttese viszont jó passzban van. No nem, nem a kupaszereplésre gondolunk, hiszen ebben a kiírásban a Barca 9-0-lal ejtette ki ALbacarékat. A La Ligában azonban tényleg felíívelő pályát írnak le Jonathasék: három meccsen 7 pont, verték a Bilbaot, remiztek a Villarreallal, és legutóbb kiesési rangadón diadalmaskodtak a Levante fölött. Biztató előjelek ezek mindenképpen. A hazai mérlege pocsék viszont a társáságnak (2-3-5), csak az Espanyolt és a Levantét tudták két vállra fektetni. A keret hiányos lesz, Pedro Mosquera, egy meghatározó középpályás ugyanis az év elején súlyos sérülést szenvedett. Lomban, középhátvéd letöltötte eltiltását, most visszatér a védelem tengelyébe.

A Barcelona mostanság ismét szebbik arcát mutatja. Az Anoetában elszenvedett vereség óta a katalánok megrázták magukat, rangadókat nyertek a címvédő ellen mind a La Ligában, mind pedig a kupában, és a Depor kivégzése okozott problémát a Riazorban. Luis Enrique – olíbá tűnik – megtalálta az ideális kezdőcsapatot…
Messiék 42 egységig jutottak, idegenben 6-2-2-es sorhoz 16-5-ös gólkülönbség társul. A gránátvörös-kékek a 10 túrájuk közül mindössze háromszor kaptak gólt. A keretben lesznek hiányzók, de az alapcsapat egyben van. Felépült Xavi, és Mathieu is ott lehet a mai ütközetben, legalább is a keretben. A kapuban a kupameccshez képest lesz változás, a bajnokikon Bravo áll a vonalon.
Eddig ötször randevúztak a felek, 4-1-0 a mérleg a Barca javára, és az Elche még csak gólt sem tudott szerezni a katalánok ellen. No, ma sem fog szerintünk. A kiscsapatra a Barca után kiesési rangadók várnak (Granada, Rayo, Eibar), úgyhogy Lombanék szerintünk azokra az ütközetekre kell, hogy koncentráljanak. Ma Neymarék sima sikerével számolunk, a hendis V könnyedén jöhet, de adható a mindkét csapat nem szerez gólt opció is…

Liverpool-Bolton +2.5! 1! (0-1) 1!

Éledezik a Pool, ennek ma a Bolton ihatja meg a levét…
Az FA Kupában nem könnyű tutira vadászni. Mi ma a Liverpoolnak bizalmat szavazunk, ugyanis Brendan Rodgers együttese egyre jobb formát mutat. A vörösök a bajnokságban csak a középmezőnyben vesztegelnek, az Anfield Road-on sem félelmetes a mérlegük (4-5-2), viszont a formájuk bizakodásra adhat okot. December közepe óta nem találtak legyőzőre, és állnak még mindkét kupában. A nagyszerű sorozatban a Leicester elleni hazai remi rontja csak az összképet (2-2). A héten Ligakupa elődöntőt játszottak Gerrardék, és hazai környezetben 1-1-re végeztek a Chelse-vel. A keretben lesznek hiányzók, Toure az Afrika Kupán van, Sturridge hónapok óta nem hadra fogható, rajtuk kívül Glen Johnson és Joe Allen hagyhatja ki a találkozót. Balotelli? Nos, ő hol van, hol nincs, de összességében majdnem, hogy mindegy, hogy pályára lép-e a fenegyerek… A közelmúltban a 3-4-3-as hadrendet alkalmazták Can-ék, elől a Gerrard, Sterling, Coutinho trió kezdett legutóbb, most azonban a kapitány helyett lehet, hogy az immár teljesen fitt Lallana lesz a jobbszélen.
A Bolton pocsékul kezdte a pontvadászatot, október végéig csak egy meccset nyertek meg a fiúk. Aztán összekapták magukat Neil Lennon tanítványai, és most már elszakadtak a veszélyes zónától. A középmezőnyben rostokolnak, idegenben gyengék (3-2-8), viszont a formájuk felettébb biztató: november eleje óta mindössze egyszer égtek meg a Championshipben! A társulatnál nem számíthat a szakmai stáb egy rutinos középpályásra és egy támadóra. A rutinból azonban így sem lesz hiány, ugyanis jó eséllyel pályára léphet Emile Heskey és Eidur Gudjohnsen. A Bolton marad a 4-3-1-2-es felállásnál, a satárok mögött Pratley irányít, jobbról Feeney, balról Vela segíti a támadásokat.
A Liverpool szívesen látja vendégül a Wandererst az Anfielden, ugyanis legutóbbi kilenc meccsüket ebben a felállásban a vörösök nyerték meg! Az FA Kupában a Pool eseménydús mérkőzéseket játszik: 12 csatája közül 10-szer eset legalább három találat.
Jó kis csörtére van kilátás, szerintünk nem unatkoznak majd a nézők. Lesz három találat, és a több gólt természetesen a hazaiaktól várjuk. Nyer a Pool, akár még hendivel is. Mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik