Hírek

Angol kupa, olasz B

A Manchester és a Catania drukkerei ma örülhetnek majd...

Cambridge-Manchester United (1-0) 2!

Nem hibázhat a vörös sereg, a negyedosztályú riválisa nem tudja megnehezíteni az United dolgát.
A Cambridge United jó formában várja a sztárcsapatot. A sárga-feketék a negyedik ligában szerepelnek, legutóbbi két bajnokijukat nullra nyerték, és az FA Kupában is eddig sikerrel vették az első két kanyart. Az 1. fordulóban ugyan újrajátszásra kényszerültek a Mansfield ellenében, a következő kanyarban viszont már nem kegyelmeztek a Lutonnak. A társulat középcsapatnak számít, hazai környezetben, az Abbey Stadium-ban nem különösebben veszélyes (6-1-5), sokkal inkább szeszélyes, viszont mellette szól, hogy Richard Money menedzser szinte a komplett kerettel kalkulálhat. Friss sérült tehát nincs, a szakmai stáb várhatóan a Newportot 4-0-ra kivégző kezdőt vezényli ma este pályára.
A Manchester United a bajnokságban a dobogóért harcol, a múlt heti, Szentek elleni botlása rontja el az összképet: a legutóbbi 12 bajnoki közül ezt az egyet bukták el Rooney-ék. Luis van Gaal alakulata az FA Kupában eddig egy kört ment, a Yeovil ellen sokáig nem jött össze a góllövés Di Mariáéknak, ám a hajrában azért kettőt bevertek a vörösök, kialakítva a 0-2-es végeredményt.
Valenciáék idegenben nem igazán félelmetesek (3-6-2), ám azért a Premier League mezőnyét nem lehet a League II-hoz hasonlítani. A keret közel sem lesz teljes – minden csapatrészben lesznek hiányzók, nem is kevesen. Lapértesülések szerint De Gea kapus, Rafael, Rojo, Evans, Shaw, Jones (védelem), Bling, Young, Carrick (középpályáa), valamint a támadó van Persey egyaránt edzéseket hagyott ki. Persze, azért a holland menedzsert ismerjük annyira, hogy a sérültlistát nem kell nála túlzottan komolyan venni. Falcao ott lehet a kezdőben, mint ahogy Fellaini, Rooney, a kapuban pedig Victor Valdes, a Barcától igazolt hálóőr, aki első tétmeccsére készül az Unitednél.
A találkozón minden bizonnyal egy némiképp tartalékos Manchester lép pályára, ennek ellenére úgy érezzük, hogy két góllal jobbak lesznek Matáék! Tippünk tehát hendis V!

Catania-Pro Verceli 1!

Nagy bajban vannak az Eleféntok: nemhogy a feljutásért harcolnak, hanem a bennmaradásért. A télen megerősített keret ma behúzhat három pontot…
A szicíliai együttes eddig mélyen tudása alatt teljesít. A piros-kékek jelenleg mindössze a 20., kieső helyen állnak 22 fellépésen megszerzett 21 egységükkel. Odahaza még csak-csak gyűjtögetik a pontokat Calaioék, mérlegük 5-4-2 (22-16), a túrákon viszont pocsékul teljesítenek (0-2-9, 9-23). A téli átigazolási piac nyitányát alig várta a klubvezetés, nyomban vásárlásba is kezdtek a csapatnál. Első és második ligás, jó futballistákat szerződtettek, többek között a Pescara 12 találatig jutó csatárát, Manierót. Az első tavazsi fordulóban egyelőre nem látszott meg az erősítés, a társulat sima 3-0-ás vereséget szenvedett a Virtusnál. A keretben egy meghatározó bekk eltiltott lesz, egy másik pedig sérült. Két meghatározó játékos most töltötte le eltiltását, velük számolhat a szakvezetés.
A Pro Verceli lényegesen nyugodtabb időszakot él meg, Cristiano Scazzola együttese a 9. pozícióból várja a folytatást 31 ponttal. A csapatnak reális esélye lehet valamelyik play off hely megszerzésére, ám összességében nem olyan erős a keret, vélekednek a szaklapok. A gyengeséget elsősorban a tragikus idegenbeli mérlegben lehet felfedezni, vonatkozó statisztikájuk 2-1-8, csak a két leggyengébbnél nyertek Di Robertoék. Az idei évet egy Avellino elleni hazai iksszel kezdték a fiúk. A keretben már két hónapja sérült egy középpályás, másik két fontos középpályás ugyan elkezdte már a közös munkát, de még nem bevethetőek.
Nincs mese, a Cataniának végre el kell kezdenie a pontok gyűjtögetését, különben komoly bajba kerülhet. Hazai környezetben nem rossz a piros-kék alakulat, a Pro Vercelipedig tisztelettudó vendég. Mi bizaémat szavazunk az Elefántoknak, tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik