Hírek

Nápoly és a Kenguruk!

Ma az Ázsia Kupa mellett az olaszokhoz is ellátogatunk...

Napoli-Udinese 1!

Az olasz kupa nyolcaddöntőjében szerintünk felettébb kellemetlen kilencven perc vár a friuliaikra…
A Napoli mostanság szeszélyesen szerepel. A déliek a bajnokságban két hete kikaptak otthon a Juvétől, viszont vasárnap elhozták mindhárom egységet a Laziótól. A halványkékek fel is jöttek a 3. helyre, ám előnyük a 6. Fiorentinával szemben mindössze három pont. Rafa Benitez együttese sok-sok pontot hullajtott el, ráadásul a San Paoloban. Mérlegük 4-3-2 – azért ez a mutató nem feltétlenül félelmetes. És bizony jó néhány kiscsapat is eredményesen szerepelt Hiuguainéknál (Palermo, Empoli, Cagliari).
Maggioékra most a bajnokságban egy viszonylag könnyebb széria vár, március elejéig nem játszanak nagycsapat ellen, tehát ha folytatják a jó sorozatot, akár be is biztosíthatják tavasz elejére a BL-selejtezőt érő 3. pozíciójukat – a riválisoknál (Lazio, Samp, Fiorentina) erősebbnek véljük a déliek keretét.
A kupameccsre készülő együttesben helyet kap majd olasz laprétesülések szerint a Genovából igazolt Gabbiadini, a bajnokin eltiltását töltő Britos. Zuniga már elkezdte az edzéseket, de még külön dolgozott a többiektől. A horvát Radosevic a másodosztályú Varesébe tart, Insigne és Michu pedig továbbra is sérült. Benitez belenyúl majd az alapcsapatba, a kezdőben így helyet kaphat Henrique, Zapata és Jorginho is. A rotálás híve Rafa mester, ám jelen esetben érthető a döntése, hiszen bő és minőségi a keret, az eddig kevesebb szerephez jutó focistákat is tűzben kell tartania…
Andrea Stramaccioni alakulata rossz passzban érkezik a San Paoloba. A zebrák pazarul kezdték a szezont, ám az ősz közepére kifulladtak: legutóbbi 11 bajnokijuk közül mindössze egyet nyertek meg – nem is csoda, hogy most már csak a középmezőnyben állomásoznak Allanék.
Idegenben hagyományosan gyenge az északi brigád, jelenleg 2-3-4-et tud, ehhez 7-13-as gólkülönbség társul. A formahanyatlásban nyilván közrejátszik, hogy sok a sérült a gárdánál. A hétvégi, Cagliari(2-2) elleni ütközetet kihagyta két kezdő bekk, egy fontos középpályás, Di Natale végül tudta vállalni a játékot, de csatártársával, Thereu-val együtt több edzést is kihagytak. Domizzi, a csíkosak motorja épp vasárnap sérült meg, ő is pihenőre kényszerült. Egy bekk az Afrika kupára utazott – jó eséllyel ma igencsak tartalékos összetételű zebrasereget láthatunk majd a San Paolóban.
Di Nataléékre nehéz sorozat vár: Empoli, Juve, Nápoly, Lazio – a csíkosaknak össze kell kapniuk magukat. A kupában eddig két ellenfelet ejtettek ki, a Ternanant simán (5-1), a Cesenát hosszabbításban (4-2) verték ki Bruno Fernandesék – mindkétszer a Friuliban.
Most azonban szerintünk véget ér az Udinese kupamenetelése, a Napoli hazai környezetben még felforgatott összeállításban is jobb lesz az ugyancsak tartalékos északiaknál. Nálunk mindenképpen a házigazda a favorit, tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Kína – Ausztrália 2!

A negyeddöntőihez érkezett az Ázsia Kupa 2015-ös kiírása, ebben a párharcban a B-csoport győztese és az A-csoport 2. helyezettje találkozik, a továbbjutás egy meccsen dől el. Kína mindhárom csoportmeccsén 1 góllal bizonyult jobbnak ellenfeleinél, igazán meggyőző játékot annak ellenére sem láthattunk tőle, hogy mindhárom ellenfél verhető volt. Ausztrália rendezőkén extra motivációval is bír, simán verte Omán és Kuvait csapatait, majd szoros meccsen úgy kapott ki 1-0-ra Dél-Korea csapatától, hogy igazán nem mutatott magából sokat. A Kengurukat pár rutinos játékos is erősíti pl. Cahill és Bresciano személyében. Négy éve az ausztrálok a döntőben véreztek el, ezúttal hazai környezetben a trófea elhódítására hajtanak, a jelenlegi kínai együttes szerintünk nem tudja őket feltartóztatni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik