Hírek

Irány Afrika és az Anfield Road!

Az Elefántok is megkezdik a sorozatot, a ködös Albionban a Ligakupa elődöntőjének jártunk utána...

Elefántcsontpart-Guinea 1!

A D-csoportban (Kamerun, Elefántcsontpart, Mali, Guinea) is megkezdődnek a küzdelmek, szerintünk az Elefántok három ponttal gazdagodnak első fellépésükön!
Nem mondunk újdonságot azzal, hogy Elefántcsontpart brutális kerettel vág neki a tornának. A selejtezőben nem brillíroztak Gervinho-ék: Kamerun mögött, a Kongói Demokratikus Köztársaság előtt végzett a D-jelű négyes 2. helyén. Szeszélyesek voltak, és elsősorban a védelemmel voltak problémák: 6 mérkőzésen 11-szer mondott csődöt a hátsó alakzat. A vébén megint nem tudott átlépni saját árnyékán a társulat, Drogbáék a Japán elleni sikert követően elvéreztek Kolumbia és Görögország ellen, így nem jött össze a nyolcaddöntő.
Hogy mi a baj az Elefántokkal? Jó kérdés, és eddig bizony nem is kaptunk rá választ. Szövetségi kapitányok jöttek-mentek, és eddig bizony nem tudott maradandót alkotni ez a generációs sem. Pedig a “készlet” pazar… A játékosok zöme európai topligákban pallérozódik, tele vannak klasszisokkal, a támadósor életveszélyes (Cervinho, Yaya Toure, Kalou, Bony) – papíron. A védelemben van azért hibapont, és ugye a kapusposzt: Mande számít az elsőszámú hálóőrnek, a Norvégiában légióskodó portás azonban képes hajmeresztő dolgokra…
Jó hír a drukkereknek, hogy a keretben valamennyi meghatározó játékos egészséges, így ütős kezdőcsapat vonulhat ki a Guinea elleni összecsapásra.
Guinea az E-csoportból jutott ki a tornára: Ghána mögött, Ugandát és Togót megelőzve zártak a második pozícióban Sylláék. Idegenben harmatos teljesítményt nyújtottak a fiúk, otthon viszont megőrizték veretlenségüket. A gólkülönbségül 10-6 volt hat csatában, csak egyszer maradt impotens a Traore-Soumah csatársor.
Sztárokat hiába keresünk a keretben, nem nagyon találunk. A Mönchengladbach szélsőjét, Ibrahima Traoret, az Anderlecht középpályását, Ibrahima Contet, és Florentin Pogbát, a St. Etienne bekkje érdemes kiemelni. A védelem egyik pillére, a Sheffield Wednesdey-ben légióskodó Kamil Zayette sérült volt ősszel, ott van a keretben, de egyelőre fizikai lemaradással küzd. A keret zöme a francia első és másodosztályban szerepel, de nem élcsapatoknál.
Eddig háromszor ütközött meg egymással a két együttes, és mindannyiszor az Elefántok diadalmaskodtak. És ma sem várunk meglepetést, szerintünk Gervinhoék behúzzák a három pontot a nyitófordulóban. Tippünk tehát: 1-es!

Liverpool-Chelsea Mindkét fél betalál: IGEN!

A vörösök mintha kezdenének magukhoz térni, a londoniak meg mindenütt életveszélyesek – gólváltást várunk a Ligakupa elődöntőjének első összecsapásán!
A 2014/15-ös bajnoki évad nem a Poolé – eddig. A vörösök elképesztően hullámzó teljesítményt nyújtanak a Premier League-ben, mindössze a 8. pozíciót foglalják el 35 ponttal. Az Anfield Roadon 4-5-2-es szerény mutatóval rendelkeznek, ami viszont Brendon Rodgers fiai mellett szól, az a forma. Gerrardék a Ligakupában eddig két ellenfelet fektettek két vállra (Swansea, Bornemouth), állnak az FA Kupában is, és mostanság jönnek a pontok a bajnokságban is. Legutóbb december közepén kaptak ki Boriniék, azóta hat mérkőzésen 14 pontot kasszíroztak. A hétvégén a Villa Parkban vizitáltak Lamberték, és hozták el a három egységet a gyengécske birminghamiaktól. A keret erős lesz, viszont sok a sérült, és Kolo Toure ugye az Afrika Kupán szerepel. Biztosan kimarad Sturridge, Adam, Flanagan és Jones, Johnson és Gerrard viszont ott lesz ma este, és a legendás kapitány várhatóan a kezdőben kap helyet. Balotelli is felépülőben van, ám az olasz csatár eddig nem nyújtott maradandót a Mersey-partján sem. A menedzser a 3-4-3-as, vagy pontosabban a 3-4-2-1-es hadrendet alkalmazza majd lapértesülések szerint, Sterling mögött/mellett Coutinho és Gerrard felelős a támadásokért.
A Chelsea remekül teljesít az idén, immár ötpontosra hizlalta előnyét a bajnokságban a ManGy-val szemben. A BL-ben és az FA Kupában is állnak a kékek, és a Ligakupában – a Shrewsbury és a Derby búcsúztatásával – már az elődöntőben vannak Costáék. Mourinho mester leszögezte: mindenképpen erős csapattal utazik Liverpoolba, céljuk ennek megfelelően magától értetődő: előnyt kell szerzni a Stamford Bridge-i visszavágóra.
Hazardék az ünnepek alatt botlottak ugyan (remi a szenteknél, vereség a sarkantyúsoknál), ám azóta már két magabiztos siker jött össze. Előbb a Newcastle-t, majd a Swansea-t nullázták le Oscarék, és közben nem mellékesen hintettek hét gólt. Fanregasék előrejázéka lenyűgöző, 22 bajnokin 51-szer voltak eredményesek Willianék. A keretben Drogba és Azpilicueta sérült, a védelem tengelyében pedig Zouma kezdhet Cahill helyén.
A Chelsea 4-2-3-1-es hadrendben szerepel majd, a négy bekk előt Matic és Fabregas gyűjti össze a labdákat, előttük Willian, Oscar és Hazard kaphat szerepet, míg centerben a spanyol-brazil Diego Costa kezdhet. Schürrle a hétvégén góllal szállt be – ma is biztosan pályára lép majd.

Mostanság nyerni járnak Mourinhoék az Anfield Road-ra: a 2014-es esztendőben mindkét bajnokin a fővárosiak bizonyultak jobbnak. Ma is nekik áll a zászló, azonban a liverpooliakban is érzünk egy találatot. Coutinhoék elkapták a fonalat, és saját közönségük előtt egyet beverhetnek Czehnek! A vendégekben benne van a gól, így a gólváltásos opció tűnik a legjobb választásnak. Mi ezt favorizáljuk!

Olvasói sztorik