Hírek

Algéria és Bologna!

Az Afrika kupán és a Serie B-ben kerestünk ma tutikat...

Algéria-Dél-Afrika 1!

A sivatagi rókák komplett csapattal érkeztek a tornára, a dél-afrikaiak fiatalítás közben vannak. A C-csoportban nem hibázhatnak az arabok, ha tovább akarnak jutni. Ebből H lesz…
A C-jelű négyesbe Dél-Afrika, Ghána, Algéria és Szenegál nyert besorolást – nem egyszerű történet, akárhogyan nézzük. A fehér-zöldek a vébén maradandót alkottak: továbbjutottak a csoportjukból, megelőzve Dél-Koreát és Oroszországot, és a nyolcaddöntőben túlórára kényszerítette a későbbi világbajnokot.
Az algériaiak kerete erős. Elsősorban a középpálya és támadószekció tűnik erősnek: Mahriz (Leicester), Lacen (Getafe), Bentaleb (Tottenham), Brahimi (Porto), Feghouli (Valencia) és Slimani (Sporting) hétről-hétre topbajnokságokban szerepel. A védelemmel lehet gond, és a kapusposzton a Philadelphiában védő Rais M’bolhi sem tűnik megnyugtató megoldásnak.
A dl-afrikai alakulat teljes átalakuláson megy keresztül, a hazai rendezésű vébére összeállított együttes már a múlté, az akkori alakulatból már szinte senki nem maradt. A jelenlegi válogatott gerincét a hazájukban futballozó játékosok alkotják, néhány európai kiscsapatból azért találunk légiósokat is (Kortrijk, Oostende). A csoport nagyon erős, a déliek továbbjutására kicsi sanszot látunk…
Algéria nagyobb játékerőt képvisel, és szerintünk ma ezt a pályán is bizonyítják a sivatagi rókák. Az odds esik, ám az 1,9-es szorzóban még mindig látunk értéket – mi az arab brigád sikerére voksolunk. Tippünk tehát: 1-es!

Bologna-Perugia 1!

A Serie B-ben a 22. játéknap zárómeccsét a Renato Dall’Ara-ban rendezik, ahol is a dobogós Bologna a középcsapat Perugiát látja vendégül. A házigazda a kiesést követően az azonnali visszajutást tűzte ki célul. Diego Lopez együttese nem kezdett jól, de később összeszedte magát, így fel is jött a dobogóra. Otthon 5-3-2-es a mérlege, a tavalyi évet pedig két sikerrel zárták Caciaáék. AZ átigazolási szezonban tovább erősödött az amúgy sem rossz keret. A Prugis igazi döntetlenspecialista, már 11 reminél járnak a piros-fehérek. Vendégségben 1-6-3-as a soruk, az óévet felemásan zárták Fosettiék. Egy csatár sérült, a keret többi fontos tagja bevetésre kész. Azt gondoljuk, hogy a Bologna nem hibázik otthon, és behúzza a három pontot a középcsapat ellen! Tippünk tehát: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik