Hírek

Két frankó hazai!

A Tottenham és a Real Sociedad nyerhet ma!

Tottenham-Sunderland 1!

A sarkantyúsok sikerrel vették a hétközi kupacsatát, és szerintünk ma sem okoznak csalódást Kanéék!
Pochettino mester együttese 34 pontjával a 6. pozícióból várja a 22. játéknapot. A londoniak meglehetősen szeszélyesek az idén, már 7-szer kaptak ki, és a White Hart lane-en sem magabiztosak, hazai mutatójuk 5-2-4. A formájuk ugyanakkor biztató, állítjuk ezt annak ellenére, hogy legutóbb kapituláltak a Palace-nél (2-1). Összességében december eleje óta remek szériát futnak Chadliék, a bajnokság mellett az FA Kupában is továbbléptek, igaz, csak megismételt meccsen a Burnley ellenében. A keretben két sérült van, Lamela és Mason, tehát a középpálya lyukasabb egy kicsit, ugyanakkor a keret bő, az argentin menedzser megoldja a két láncszem pótlását. Bentaleb az Afrika Kupára készül a válogatottnál.
Gus Poyet együttese az alsóházban tanyázik – tavaly ilyenkor szinte mindenki biztos kiesőnek könyvelte el a Fekete Macskákat, ám a brigád szenzációsan finiselt, így bennmaradt a Premier League-ben. Tehát, ha innen nézzük a dolgot, akkor nincs is olyan nagy baj a csíkosaknál. Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy a 16. helyen tanyázó alakulat már csak egy egységgel előzi meg a vonal alatti riválisokat. Most 20 pont áll a nevük mellett, idegenben 2-5-3-as sort produkálva. A forma botrányos, Johnsonék november eleje óta csak egy bajnokit húztak be, igaz, azt épp a nagy rivális Newcastle otthonában. Poyet mester csatárt keres a piacon, hiszen mindössze 18 találatot jegyeznek fiai. Erre megoldást jelenthet Aaron Lennon, az egykori Tottenham-közönságkedvenc, aki Torontóból térne haza a Macskák kedvéért. A vendégeknél lesznek hiányzók, az eltiltott Bridcutt mellett Rodwell és Cottermole ugyancsak ebből a csapatrészből hiányzik majd. Elől Altidore ugyancsak nem hadrafogható, Fletcher bevetésére ugyanakkor van némi esély.
Az egymás elleni statisztika Tottenham-fölényt mutat – és szerintünk ma sem okoznak meglepetést a sunderlandi legények. Bizalmat szavazunk a házigazdának, szerintünk a pontok a White Hart Lane-en maradnak!

Real Sociedad-Rayo Vallecano 1!

David Moyes-szel a kispadon izmosabbnak tűnik a Sociedad, a Rayo ellen ismét három pontot húzhatnak be a baszkok!
A La Ligában a 19. fordulóra hangolnak az alakulatok, a kék-fehérek eddig 19 egységet húztak be, így a veszélyes zónához még mindig közel tanyáznak. Az Anoetában viszonylag erősek (4-2-3), idegenben viszont eddig képtelenek voltak nyerni (0-5-4). A kezdeti eredménytelenség miatt edzőváltás is történt a klubnál, érkezett a skót szakember, akivel megindultak felfelé Veláék. A forma biztató, állítjuk ezt annak ellenére, hogy a héten kiestek Agirretxe-ék a kupából. A keretben egy bekk biztosan kimarad sérülés miatt, egy másik fontos középpályás szerepeltetésére viszont van esély.
A darazsakon az idén sem könnyű kiigazodni: a fővárosi kiscsapat egy hellyel és egy ponttal előzi meg aktuális riválisát, a 20 pontjából viszont 13-as úgy túrázott össze (4-1-4). A formája nem az igazi, legutóbbi öt bajnokija közül négyen elhasalt, legutóbb épp a hét elején odahaza a Cordoba ellenében. A keretben Leo Baptista, a házi gólkirály edzéseket hagyott ki, nagy valószínűség szerint nem lesz ott a kezdőben. Pedig a találatokra nagy szüksége lenne a keresztcsíkosoknak, hiszen mindössze 19 gólt rúgtak eddig a fiúk. Egy védő és a cserekapus ugyancsak sérült.
A Sociedadban több van, mint amit eddig mutatott, a Rayo viszont szeszélyes. Most viszont mi a baszkoknak szavazunk bizalmat, az az érzésünk, hogy a házigazda nem hibázik, 1,85-ért egy próbát mindenképpen megér a H-opció!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik