Hírek

Lazio öröm, gólok a White Hart Lane-en!

Olasz kupa, FA Kupa a mai menü...

Torino-Lazio Ki jut tovább? LAZIO!

Az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében a fővárosiak továbbjutást várjuk…
Két kimondottan jó passzban lévő együttes randevúzik egymással a torinói Olimpiai Stadionban. Giampiero Ventura együttese azért eddig lényegesen az elvárt szint alatt teljesít, ám legalább mostanság jönnek az eredmények. A bikák mindössze a 14. helyen állnak, a veszélyes zónától csak 5 egység választja el őket. Hazai környezetben nem feltétlenül meggyőzősek, 3-5-2-es soruk legalább is erről árulkodik. És a támadójáték… Nos, ezzel van igazán probléma a gárdánál, hiszen 18 bajnokin mindössze 13-szor találtak be Darmianék. A bordók támadót is keresnek a piacon, mert Quagliarella mellett nem igazán akad gólerős játékos. Amauri sérült, és a hórihorgas center nem is igazán brillírozott eddig a szezonban. November vége óta viszont legalább gyűjtögeti az egységeket a társulat: igaz, öt bajnokijából csak egyet nyertek meg Glikék, négyet ikszre adtak. A keretben visszatérőben van több játékos is, egy fontos középpályás és egy bekk is játékra jelentkezett. Gillet kapus is tréningezett már, ám egyelőre a hétvégén még nem ő állt a vonalon.
Pioli mester vezetésével egészen jól szerepel az idén a római alakulat. A halványkékek a 3. helyről várják a Serie A folytatását, és immár november közepe óta nem találtak legyőzőre. Azóta hat bajnokin 3-3 siker és iksz. Legutóbb épp a városi derbin remiztek Kloséék: ugyan 2-0-ra már mentek a szünetben, a második játékrészben Totti vezényletével egalizálni tudták az eredményt a farkasok. Szégyenkezésre azonban semmi ok, hiszen Mauriék ismételten bebizonyították, hogy az idén igen is számolni kell a BL-helyekért folytatott harcban a Lazióval.
Andersonék idegenben kevésbé meggyőzőek (3-4-3), ugyanakkor mostanság szép számmal rúgják a túrákon is a gólokat. Más kérdés, hogy sem a Roma, sem pedig az Inter ellen nem sikerült megőrizni a kétgólos fórt. A keretben vannak hiányzók, a védelemből és a középpályán hiányoznak majd fontos láncszemek. Braafheid, Ciani és Lulic még mindig sérült.
Érdekes ütközetre van kilátás, amelynek a végén szerintünk a fővárosiak örülhetnek majd. Ha nem is a rendes játékidőben, de a 120 perc, vagy a 11-es párbaj után…

Tottenham-Burnley +2,5! 1!

Pótvizsgára kényszerültek a sarkantyúsok: ma szerintünk találatokkal gazdag meccset vívnak az élvonal újonca ellen!

Hosszú, remek sorozat végére került pont az elmúlt hétvégén: a Tottenham városi rangadón szenvedett vereséget a Crystal Palace vendégeként. Pedig december eleje óta száguldott a sarkantyús sereg, verték egyebek mellett a Chelsea-t, a Swansea-t, ikszeltek a MU-val. A White Hart Lane-en egyébként nem életveszélyes az alakulat, mérlegük mindössze 5-2-4, rengeteg pontot hullajtottak el Eriksenék. Az első meccsen előnyt szereztek Chaldliék, ám a hajrában a Burnley egyenlített – így jöhet most az újrajátszás. Lamela és Mason sérült, Bentalen az Afrika kupára utazott. A keretben lesz néhány változás a hétvégéhez képest, Pochettino mester azonban nagyon bő kerettel dolgozhat. Szerepet kaphat ismételten Soldado és Lennon is.
A Burnleyt sokan leírták a szezon előtt, mondván,a Premier League egyik tuti kieső lesz a piros-kék-fehér együttes. És sokáig úgy is tűnt, hogy igazuk lesz a vészmadaraknak. A botrányos kezdést követően először novemberben csillantott meg valamit a Burnley, aztán utána ismét következett néhány pofon, ám az év végére magára találtak Sean Dyche fiai. Pontot hoztak a Citytől, a Newcastle-től, verték a QPR-t, és nem mellékesen újrajátszásra kényszerítették a Tottenhamet. A brigád el is mozdult a kieső helyekről, ám továbbra sincs ok hátradőlésre, mert a veszélyes zónától nem szakadtak e Boydék. Idegenben haloványan tolják Barnesék, csak egyszer nyertek eddigi 10 túrájuk során. A hétvégi kezdőben lesz változás, erről már a bajnoki lefújása után beszélt a menedzser, a védelemben pedig lesznek hiányzók, igaz, az alapemberek bevethetőek.
Egyik brigád sem a sziklaszilárd védelméről híres, és akkor még finoman fogalmaztunk… Az az érzésünk, hogy a továbbjutásról nem egy találat dönt majd, sőt, nem is kettő. A +2.5-ös opció jó választásnak tűnik, no és egy másik szelvényen a H is befigyelhet…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik