Hírek

Pályán a sztárcsapatok!

Két focimeccs és egy kosár rangadó szerepel a mai kínálatunkban...

Juventus-Hellas Verona 1! +2,5!

A zebrák lendületbe jöttek, a Verona is nyert végre, és azért benne van a gól a Hellasban – elől is, hátul is. Három találattal és hazai sikerrel kalkulálunk…
A nyolcaddöntőhöz érkezett az Olasz Kupa sorozata, és a Juvéra elméletileg megoldható feladat vár. A zebrák a hétvégén fontos három pontot kasszíroztak, nyertek Nápolyban, így ismét 3 egységesre duzzasztották előnyüket a Romával szemben. A Juventus Stadiumban brutálisak Pirlóék, 6-2-0-ás sorukhoz 21-5-ös gólarány párosuk – más kérdés, hogy a legutóbbi 5 tétmeccsén egyaránt kapott gólt a védelem. Az előrejátékkal nincs probléma, Tevez mellett Llorente kapott mostanság több bizalmat, ám bevetésre készen áll Morata is. Középen a bőség zavara jellemző a torinóiakra, hiszen Vidal, Pogba, Marchisio és Prilo is remek formában van. A keretben Asamoah és Barzagli sérült hosszú ideje. Allegri mester jó eséllyel megvariálja majd a San Paolóban győztes csapatát, ám a pad is hosszú a zebráknál…
A Hellas pocsék passzban várta a hétvégét, a nagyszerű rajtot borzalmas ámokfutás követte: a sárga-kékek 11 bajnokijuk közül mindösszesen egyet nyertek meg. Vasárnap ment is a nagy fogadkozás a hazai oldalon a Parma elleni ütközet előtt, és Toniék tartották is a szavukat: 3-1-re verték a sereghajtót. Kellettek is a pontok Andrea Mandorlini fiainak, egyrészt mert közelítettek a veszélyes zónához, másrészt már kezdett inogni a kispad a rutinos tréner alatt… A társulat 2-4-3-as sort tud idegenben (9-14), a kupában eddig nem kellett kimozdulniuk Saláéknak, ugyanis a Cremonését és a Perugiát is a Marc Antonio Bentegodiban intézték el – kapott gól nélkül. De azért ez egy másik történet lesz….
A veronaiaknál két eltiltott középpályás is visszatérhet, viszont két középpályás és egy bekk továbbra is sérült. Rutinból nincs hiány a Hellasnál, a hétvégén a Saviola-Toni párossal rohamoztak, a védelemben pedig a mexikói klasszis, Marques irányított.
A Juve egyértelműen esélyes, ám a gyenge szorzó miatt más opciót választottunk. A 3 találatban van ráció, mert a Hellas azért jó lehet egy gólra… A Juve komolyan veszi a kupát, és ha néhány helyen nem a is kezdők jutnak szóhoz, ezt nem érzi meg a csapatjáték. Az az érzésünk, hogy egy legalább három találatot hozó ütközetben diadalmaskodnak a zebrák!

Elche-Barcelona (1-0) 2!

A házigazda a bajnokságra koncentrál, így a katalánok simán nyerhetnek megint a kiscsapat ellenében.
A továbbjutás eldőlt, hiszen Suarezék 5-0-ra végezték ki a zöld-fehéreket a múlt héten a Camp Nouban. Jonathasék a bajnokságban az utolsó előtti, azaz kieső helyen tanyáznak, otthoni mérlegük tragikus: 1-3-5, csak az Espanyolt verték. A formájuk egészen botrányos volt a hét végéig, ekkor azonban Adrianék három ponttal távoztak a San Mamesből (Bilbao 1-2). Kellettek is a pontok Francisco M. Escriba Segura fiainak, így legalább kicsit felzárkóztak a riválisokhoz. A társulat izgalmas hetek elé néz: a Real és a Barca is ellenfele lesz a La Ligában ebben a periódusban, ugyanakkor a két óriáson kívül riválisokkal találkoznak Rodriguezék. A keretben egy fontos középpályás sérült, és lapinformációk szerint a mai Elche kezdő az Estadio Martínez Valero-ban erőteljesen tartalékos lesz…
A Barca az Anoétában elszenvedett vereség után erőt demonstráló győzelmeket aratott: előbb a kupában végezték ki az Elchét, majd a bajnokságban 3-1-re lerendezték a címvédőt. Luis Enrique körül némiképp megfagyott a levegő, ám olybá tűnik, hogy sikerült rendeznie a sorokat az öltözőben.
A gránátvörös-kékek őrzik második helyüket a tabellán, idegenben okoztak már néhány kellemetlen meglepetést a drukkereknek (5-2-2), de összességében még mindig nyílt a verseny a bajnoki címért. Az első meccsen brutális kezdőt küldött pályára a tréner, ám most némiképp takarékosabb lesz a katalánok kezdője. Messi minden bizonnyal a padon kezd, Neymar kihagyja az ütközetet, Mathieu és Xavi ugyancsak sérült – no de ettől függetlenül azért még okozhatnak galibát a vendégek az ugyancsak tartalékos házigazdának.
Az Elche száméra egyértelműen a bajnokság élvez prioritást, így a Barcelona idegenben is hendis győzelmet arat, és lép tovább a legjobb nyolc közé. Tippünk hendis V!

Anadolu Effes-CSZKA Moszkva

A Euroliga Top 16-jának harmadik fordulójában a szélsőséges teljesítményre képes Anadolu Effes fogadja az ebben az évadban is remeklő CSZKA Moszkvát.

Ha van csapat, amely bárkit meg tud verni az európai top csapatok közül, akkor ez az Anadolu! Leginkább fegyelmezett védekezőjátékuknak köszönhetik frissen kivívott érdemeiket. A leghatékonyabb emberfogást és elzárás utáni váltásokat a törököktől láthatjuk!

Az orosz zászlóshajót úgy tűnik, nem lehet elsüllyeszteni! Legutóbbi 46 meccsükből mindössze kettőt buktak el, ez az átlag pedig az előző szezonban szupercsapatként aposztrofált Real Madrid eredményeit is túlszárnyalja. Előbb utóbb persze ki fog pukkanni az orosz lufi, meg fogják találni azt a csapatot, amelyik legyőzi őket!

Az Ivkovic mester vezette törökök a Real Madrid elleni győzelemmel írták be a nevüket abba a könyvbe, ahol „az akik képesek belerondítani más müzlijébe” csapatok szerepelnek!

A Final Four-ba Madridba valószínűleg nem fognak eljutni, ahhoz rövid a kispad minőségi játékosokban. Azt sem mondhatjuk, hogy amit lehet, azt meg fogják tenni, hiszen történelmet írtak az Euroliga történetében hazai pályán elkövetett egyetlen sikeres hárompontosukkal a Zalgiris Kaunas ellen! Ilyen pocsék teljesítmény az öreg kontinens élvonalában még soha nem láthattunk!

Az oroszoknál rendbe jött Teodosic, személyében a csapat mozgatórugóját, eszét és dobógépét tisztelhetjük. A moszkvaiak legnagyobb erőssége a kiegyensúlyozottság. Minden csapatrész nagyon jól muzsikál, egyszerűen nincs gyengéjük, és amikor kell, mindig elő tud lépni valaki a sorban, hogy vállára vegye a csapatot!

A meccsnek lesz egy pikantériája is, amennyiben Nenad Krstic pályára lép volt orosz csapata ellen! Zozulin és Viktor Khryapa hiányzik a CSZKA-tól.

Az alapszakaszban látott teljesítmény alapján nincs olyan játékelem, amiben a törökök jobbak lennének. A CSKA büntetőzése 83 %-kal kiemelkedő, 42 %-kal a triplák is remek átlagnak mondható. Nagyon sokat és sűrűn kell imádkoznia a törököknek, hogy megfektessék az oroszokat!

Mit várhatunk a meccstől?

Bármennyire is kiszámíthatatlan az Anadolu, az Itoudis vezette oroszok győzelméhez úgy vélem, nem fér majd kétség. Rutinosak, gyorsabbak és persze fűti őket az újabb skalp begyűjtésének esélye! Ha ez az orosz csapat nem lesz ott Madridban a legjobb négy között, az a sors igazságtalansága lesz, szegényebbek leszünk egy-két jó meccs élményével. Hogy ezt elérjék, a szeszélyes törököket meg kell törni!

Moszkvai győzelem -4.5-tel 1.9-ért jó választásnak tűnik, még úgy is, hogy két hete hosszabbításba fajuló meccsen szenvedett meg az orosz csapat a Fener ellen!

Olvasói sztorik