Hírek

Gólok a kupákban!

Ma egy spanyol és egy angol meccset néztünk ki magamnak...

Espanyol-Valencia +2,5!

A barcelonai alakulatnak le kell dolgoznia a hátrányát, támadnia kell, a denevérek viszont remekül kontráznak…
Az első ütközet szoros meccset hozott, a Mestallában a hazaiak csak a hajrában vitték be a győztes találatot. 2-1-re nyertek tehát a denevérek, ám az Espanyol idegenben szerzett találata sokat érhet a végelszámolásnál…
Az Espanyol nincs jó passzban, otthon erősebb, idegenben felettébb halovány. A 2015-ös esztendő pocsékul indult Stuaniék számára: két bajnoki vereség között jött össze ugye a kupakudarc. A Real elleni idegenbeli zakó borítékolható volt, ugyanakkor hazai környezetben nem kellett volna megégni az Eibar ellenében. A kupában az Alaves ellen simán vették az akadályt a csíkosak, a páros mérkőzésen még csak gólt sem kaptak Sergio Garciáék. a keretben Salva Sevilla sérült, rajta kívül minden alapember rendelkezésre áll. Sergio mester biztosan megkavarja majd a hétvégi kezdőcsapatot, ugyanakkor komolyan veszik majd a kupavisszavágót Canasék, ez biztos.
A Valenciát sokan féltették az idei szezontól, ám Nuno Espirito Santo mester alakulata rácáfolt eddig a szkeptikusokra: a denevérek az előkelő 5. helyen tanyáznak a bajnokságban, reális esélyük van a B-selejtezős pozíció megszerzésére. A fehér-feketék odahaza brutálisak, vendégségben azért sebezhetőek. Barraganék formájával nincs probléma, december eleje óta nem kaptak ki a bajnokságban, és a kupában is szépen lépegetnek előre. A támadójátékuk ötletes és eredményes, Parejoék életveszélyesen kontráznak – ezt bizonyították többször már a szezonban. Piatti sérült, Negredo viszont bevetésre készen áll. Feghouli az algériai válogatottal készül.
A katalán alakulatnak muszáj támadnia, hiszen le kell dolgoznia egygólos hátrányát. A Valencia idegenben haloványabb, ám a kinyíló Espanyol-védelem ellen eredményes lehet. Az az érzésünk, hogy jó kis mérkőzést láthatnak majd a Power8 Stadium-ba kilátogató nézők. Nyílt játékot és legalább három találatot várunk a visszavágón!

Bristol City-Doncaster +2,5! 1!

A két harmadik ligás alakulat nem bírt egymással a Keepmoat Stadium-ban: ma gólgazdag meccsen a házigazda továbbjutását várjuk!
Ezúttal az Ashton Gate-en randevúzik egymással a két együttes. A házigazda eddig remekel a bajnokságban, vezeti a tabellát, hazai mérlege pedig elképesztő: 9-2-1, ehhez 23-8-as gólarány párosul. Steve Cotterill menedzser fiai november vége óta mindössze egy bajnokit buktak el, az össze többi megnyerték, és ugye állnak még az FA Kupában is. Az első két kanyarban a Gillingham és a Tepford várt a piros-fehérekre, de egyik rivális sem tudott mit kezdeni Emmanuel-Thomasékkal. A keretben nincsen friss sérült, a szakvezetés ismét a jól bevált 3-5-2-es hadrendben küldi pályára csapatát.
A Doncaster tavaly esett ki a Championshipből, és a cél elméletileg a visszajutás volt. Igen ám, de a csíkosak eddig igencsak hullámzó teljesítményt nyújtanak, otthon mintha el lennének átkozva, idegenben viszont bárkire veszélyesek (6-4-3). Paul Dickov mester legénysége jó passzban várja az újrajátszást, az elmúlt heteket sikerült lehozniuk vereség nélkül Robinsonéknak. A minap az Oldhamnél csíptek el pontot, kétgólos hátrányból egalizálva a 95. percben. A csapatnál az alapemberek egészségesek, így a szakvezetés nem változtat a 4-1-4-1-es felálláson.
A Bristol erősebb, a Doncaster viszont idegenben veszélyes. Az Ashton Gate-en az elmúlt években rendre elszabadult a pokol, és potyogtak a gólok rendesen. Ma is ebben bízunk. Lesz három találat, no és összességében a hazaiak továbbjutását várjuk…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik