Hírek

Skót és portugál esélyek

St. Mirren-Aberdeen 2!

A kiesőjelölt aligha állítja meg a listavezetőt – a vendégek megőrzik pozíciójukat a túra után is.
20 csatában mindössze 11 egységig jutott a St. Mirren együttese, amely így jelenleg – jobb gólkülönbségének köszönhetően – “csak” az utolsó előtti a ligában, a Ross Countyval vív különversenyt az osztályozós pozíció megszerzéséért. Rendesen lemaradt e két egység, és bizony a formájuk alapján nehéz lenne elképzelni, hogy bármelyikük is feljebb kapaszkodna a tabellán.
Az Aberdeen nagyszerű formában van, 20 meccsen 43 pontig jutottak a piros-fehérek, így egy egység előnnyel vezetik a tabellát a Celtic előtt – igaz, a katolikusoknak van még egy elmaradt mérkőzésük. A társaság egy hetes győzelmi szériából érkezik a St. Mirrenhez, és az említett periódusban még csak gólt sem kapott Derek McInnes legénysége! Vendégségben 7-0-3 a mérlege, október közepe óta nem botlottak a túrákon. A keretben a meghatározó játékosok bevetésre készen állnak, egy rutinos, fontos bekk is visszatérhetett a Motherwell ellen.
Szeptember végén az Aberdeen elbohóckodta a találkozó hajráját a St. Mirren ellen, kétgólos előnyt dolgoztak le akkor a vendégek. Most szerintünk a piros-fehérek nem követik el még egyszer ezt a hibát. Rooney-ék győznek, és megtartják vezető pozíciójukat a tabellán. Tippünk tehát: 2-es!

Porto-Belenenses (0-1) 1!

A Porto nem hibázhat, a Belenenses borzalmas formában van. Sima hazaival számolunk…
A Julen Lopetegui vezette Porto egyelőre csak a második a bajnokságban, az ősi riválissal szemben 15 fordulót követően immár 6 egység a hátránya. A kék-fehérek 34 pontig jutottak, a Sárkány Stadionban 6-1-1 (18-3) a vonatkozó mutatójuk – épp a Benfica fosztotta ki Martinezéket. Brahimiék formája egyértelműen biztató, hiszen a leállásra két sikerrel a hátuk mögött vonulhattak, majd az új évben jól elverték a sereghajtót idegenben. Egy bekk eltiltott, egy nem meghatározó középpályás sérült a keretben.
A Belenensesnél elromlott valami, nem is kicsit. A tavalyi szezonban épp csak kivívta a bennmaradást az együttes, az idén viszont pazarul rajtolt. Aztán november végén valami megszakadt. Azóta öt bajnoki nyeretlenül, és azóta hadilábon állnak a góllövéssel Rosáék! Idegenben nem olyan rosszak (3-2-2), de a pontok a szezon elején jöttek össze. Jelenleg még mindig az előkelő 7. pozíciót foglalják el 23 egységgel, minden bizonnyal kiesési gondjaik nem lesznek. A héten kupáztak, bár ne tették volna. A Braga valósággal kivégezte Deyversonékat: 7-1 lett a vége. A demoralizáló vereség után nem lesz egyszerű felrázni a társaságot, ráadásul épp az egyik luzitán óriás otthonában… A keret ismét nem lesz teljes, egy rutinos bekk régóta sérült.
A két keret és a forma között is óriási a különbség. Kötve hisszük, hogy a Belenenses épp a Sárkány Stadionban térne magához. Az az érzésünk, hogy a házigazda magabiztos, fölényes győzelmet arat. Tippünk tehát hendis H!

Olvasói sztorik