Hírek

Angol foci, spanyol kosár!

Arsenal-Stoke City 1!

Egyre teljesebb az ágyúsok kerete, az Emirates-ben nem kegyelmeznek a szürke középcsapatnak!
A 21. fordulót rendezik a hét végén a Premier League-ben. A BL-ről ábrándozó Wenger legénységnek minden egységre szüksége van, hiszen jelenleg csak a 6. a tabellán 33 ponttal – a 4., pótselejtezőt érő pozícióban állomásozó szentek a játéknap előtt hárommal jártak a londoniak előtt.
Sanchezék az Emirates-ben eddig erősnek mutatkoztak, 5-3-1-es soruk erről tanúskodik. Csak a Manchester United fosztotta ki, legutóbbi három hazai bajnokiján nem hibáztak a piros-fehérek. Összességében sincs rossz formában a gárda, egy Szentek elleni idegenbeli vereség rondítja el az elmúlt egy hónap eredménysorát. A múlt hétvégén a Hull ellen kupáztak Cazorláék, és a tigrisek nem is tudták feltartóztatni az ágyúsokat.
A londoniakat az idén sem kímélték a sérülések. Volt olyan bajnoki, amelyen féltucat kezdőjátékos hiányzott a keretből. Ezúttal jobb hírek érkeztek az orvosi szobából. Nos, Özil, Flamini, Ramsey és Sanogo felépült, a keret tagjai lesznek, Welbeck viszont még kimarad, csakúgy, mint Diaby, Gnabry, Arteta és Wilshere. Giroud letöltötte eltiltását, így ő lesz a center, mögötte a Walcott, Cazorla, Sanchez trió ütősen hangzik.
A Stoke masszív középcsapat, 26 pontjával a 11. helyen állomásozott a forduló előtt. Jó a csíkosak védelme, viszont a támadójáték gyakran akadozik: gólarányuk 20 játéknapot követően 22-24. Idegenben sem megy rosszul Crouchéknak, 3-3-4-es soruk stabilitásra vall. Az ünnepi kavalkádból egészen jól keveredtek ki Mark Hughes fiai, ugyanis verték az Evertont, a WBA-t, remiztek a MU-val, az FA Kupában pedig továbbléptek Arnautovicék.
A piros-fehér-feketék kerete nem lesz teljes: Odenwingi, Moses és Sidwell sérült, Bojan Krkic is kihagyott edzéseket, a házi gólkirály Mame Biram Diouf pedig a szenegáli válogatottal készül az Afrika Kupára.
Az Arsenalnál fontos visszatérők lesznek, míg a vendégeknél két kreatv futballista is hiányozhat. És arról még nem szóltunk, hogy az ágyúsok egyik kedvenc játszó társukat fogadják az Emirates-ben: a legutóbbi hét londoni ütközetüket kivétel nélkül a pályaválasztó nyerte meg.
Ma sem várunk meglepetést, szerintünk Gibbsék behúzzák a három pontot, és tapadnak az élmezőnyhöz. Tippünk tehát: 1-es!

Barcelona-Unicaja Malaga

A Spanyol ACB ligában szokatlan jelenségnek lehetünk szemtanúi a tabellára nézve, az Unicaja Malaga együttesét láthatjuk a táblázat élén! Amennyire sikeres az Euroligában, annyira szenved a bajnokságban a Barca. Aggódni azonban nem kell, sem pedig messzemenő következtetéseket levonni a Malaga első és a Barca ötödik helyéből adódó kontrasztból.

A katalánok idegenben általában nem brillíroznak, sőt, mi több, a Badalonától éppen hazai pályán kaptak ki egy izgalmas meccsen 82-83-ra! A Malagának a bajnokságban szintén a Badalona tett keresztbe elsőként, majd a Zaragoza legutóbb tavaly decemberben.

Utazásból és vereségből jön a Malaga. Törökországban szerepeltek, ahol hiába kezdtek nagyon jól, a gyilkos Anadolu védelem kivégezte őket. A Barca a Top16 eddigi talán legjobb meccsét hozta le a Panathinaikosz-szal, és 4 ponttal nyertek – a Malaga épp ennyivel kapott ki!

Hármasokban, büntetőben, palánk alatt szerzett pontokban és asszisztokban jobbak a katalánok. Középtávoliban, betörésből szerzett pontokból és talán még lepattanózásban is a Malaga felé billen a mérleg!

Egymás elleni mérlegük Barcelona fölényt mutat eredményességben. Pontokban viszont szoros meccseket hoztak le egymás ellen, nem voltak demoralizáló különbségek és a statisztikák ezen része ebben a sportágban nem teljesen mérvadó. Minden szezon más és az átigazolások gyakorisága miatt nagyot tud változni egyes csapatok összeállítása és csapatszerkezete is!

Oleson és Abrines is megmutatta magát egy-két triplával a Pana ellen, szóval ki lehet húzni őket a katalánok sérültjei közül! A Malaga teljes kerettel érkezik és nyilván nem feltartott kézzel!

Mit várhatunk a meccstől?

Pontokban szélsőséget, extrém magas épp úgy lehet, mint nagyon alacsony. Xavier Pascual épp olyan taktikus, mint Plaza mester, ha a taktika azt kívánja, képesek lesznek kioltani egymást. Ami azonban a Barca felé billenti a mérleget egy egyértelmű győzelem formájában az elsősorban a cseresor!

Kiváló, minden poszton erős minőségi cseresora van a katalánoknak még így is, hogy Navarro még nem gyógyult fel! Hazai a pálya, és az kosárban mindig lejt egy kicsit, jobb a cseresor és erősebb a harci morál, hiszen egy javuló Pana-t legyőzni nagy szó! A Malaga pedig úgy jön, hogy “majdnem megcsináltuk”, csak épp az utolsó két negyed nem jött össze Isztambulban!

Lélektani előnye is van a Barcának, és odahaza erőt kell mutatni, a Malaga pedig nem olyan erős, mint a Pana. A Barcelona -6.5 pontos győzelme 1.9 szeres pénzt fizet. Ez jó választás lehet erre a meccsre!

Olvasói sztorik