Hírek

Új edzővel a Le Havre…

Ma két gall másodosztályú meccsnek jártunk utána...

Angers-Nancy Mindkét fél betalál: IGEN!

Rangadót rendeznek a gall másodosztályban: parázs kilencven percre no és gólváltásra számítunk!
Az Angers eddig jobban teljesít mint tavaly, 26 egységével a 7. A jó pozíció elsősorban remek hazai teljesítményének köszönhető: a gárda 5-2-1-es sorához 12-4-es gólarány párosul. Csak a Troyes nyert nála, igaz nagyon (0-3). Ezen kívül csak egy vendégek tudott betalálni a Stade Jean Bouin-ban. A formájuk nem volt rossz a leállás előtt, hiszen nyertek Orleans-ban, majd remiztek a Sochaux-nál. A keret nem lesz teljes, mert egy kezdő csatár eltiltott, egy kezdő középpályás pedig továbbra s sérült.
A Nancy tavaly lemaradt a feljutásról, és eddig olybá tűnik, hogy az idén is álom marad az osztályváltás. Pablo Correa mester legénysége a döcögős rajt után pazar őszt produkált, ám a lendület a hideg beköszöntével alábbhagyott. Négy bajnokit veszítettek el a piros-fehérek zsinórban, az idén pedig már a kupának is búcsút intettek – igaz, a St. Etienne-t legalább túlórára kényszerítették Dembeléék. Idegenben 3-2-3-as a soruk, 13-11-es találati mutatóval. A két legutóbbi kirándulásukon nem találtak be, előtte viszont termékenyek voltak Daléék. Egy bekk és egy középpályás kidőlt a hivatalos honlap szerint, illetve a kameruni cserekapus a válogatottal készül – ennyi hiányzója biztosan lesz a Nancynak.
A két együttes legutóbbi négy ütközetén egyaránt jött a gólváltás – és ma is látunk ebben a tippben fantáziát. A Nancy nem olyan gyenge, mint amilyennek látszik, egy találatra képes lehet idegenben is. Az Angers pedig otthon erős – ennek alapján akár egy 1-1 is összejöhet…

Le Havre-Chateauroux 1!

Új edzővel behúzza a gyámoltalan vendégek ellen a három pontot a Le Havre!
Minden kétséget kizáróan a vendégek számára van nagyobb tétje a mai ütközetnek. Mert a hazai alakulat a középmezőnyben állomásozik, 23 pontjaház 4-3-1-es, viszonylag masszív hazai mérleg párosul. A kékek decemberre pocsék formába kerültek, és emellett nem ment el szó nélkül a vezetőség: menesztette a korábbi trénert, helyére a klub korábbi játékosát, Thierry Goudet-t ültette le a padra. Az új trénertől mindenképpen megújulást vár el a tulajdonosi kör, a fiatal szakember pedig erre alkalmas lehet. A keretben két csatár is sérült, viszont ők nem számítottak alapembernek. Le Bihan, a társulat házi gólkirálya viszont bevethető, csak úgy, mint a 4 találatot jegyző Sao is.
A Chateauroux gyengélkedik a ligában, tavaly csak technikai okokkal úszta meg a kiesést. Nem erősödött a keret, ennek megfelelően nem is jönnek az eredmények. 18 mérkőzésen 15 egységet termeltek a piros-kékek, idegenben is csapnivalóan tolják, vonatkozó statisztikájuk 1-2-5 (4-11) – csak a sereghajtónál győzött még október elején.
Pascal Gastien együttese az idén már játszott egy tétmeccset, a kupában sikerült 1-0-lal továbblépnie egy alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben. A keretben nincs friss sérült.
A Stade Oceane-ban mostanság nem termett sok babér a vendégeknek, legutóbb 2005-ben tudtak nyerni. És ma sem bízunk a piros-kékekben, szerintünk a házigazda behúzza a három pontot. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik