Hírek

Spanyol kupacsaták és egy kosár!

Ma a Barca és a Sevilla is pályára lép... És Ninno mester kosarazott is egyet!

Barcelona-Elche Mindkét csapat szerez gólt: NEM!

Áll a bál a katalán sztárklubnál, Luis Enrique mester fiai nem tudták kihasználni a Real botlását, a felforgatott összetételben szereplő gránátvörös-kékek 1-0-ra kikaptak az Anoetában. A padon kezdett Neymar, Messi, Dani Alves, ők legalább pályára lépettek, nem úgy Piquet és Rakitic… A kupában eddig nem izzadtak meg Pedróék, a Huescát 12-1-gyel ejtették ki. A Camp Nou-ban eddig 7-0-1 a bajnoki mérlege az együttesnek, ehhez 28-3-as gólarány párosul. Az Elche menekül a kiesés elől, legutóbb értékes pontot tartott otthona Villarreal ellenében. Idegenben 1-2-5 a soruk, és a góllövéssel is hadilábon állnak összességében Francisco M. Escriba Segura fiai. A védelmük a legpocsékabb a ligában – 34 találatot szedtek be a piros-kékek 17 ütközetben. A kupában a Valladolidot ütötték ki Jonathasék, 1-0-ás összesítésben. Eddig kétszer járt az Elche a Barcánál: egyszer 3-0, egyszer pedig 4-0 lett a vége. Bár sok a gond Iniestáékkal, mégsem hisszük, hogy az Elce bekavarhat ma este. Nem lő gólt a vendég együttes!

Granada-Sevilla x2!

Nagy bajban van a házigazda: a piros-fehér-kékek a remek bajnoki rajt után (négy forduló, 8 pont) képtelenek nyerni, nem is meglepő tehát, ha Caparros fiai kieső helyről várhatják a folytatást. A támadójáték botrányosan gyenge, 10 találatot jegyeznek 17 mérkőzésen El Arabiék. Pedig a keret többre lenne hivatott, Piti, Riki, Rochina egyaránt jó futballista – más kérdés, hogy rendre sok volt a sérült a brigádnál. Odahaza, a Los Carmenes-ben is haloványan nyomták a fiúk, csak a Deport verték a nyitó fordulóban. A kupában a Cordoba ellen léptek tovább a déliek. A keretben vannak sérültek ezúttal is, no és nem lepődnénk meg, ha a hétvégi, Sociedad elleni hazai bajnokira tartalékolnának a hazaiak… A Sevilla élcsapat, Unai Emery együttese az előkelő 5. helyről várja a folytatást. És az andalúzoknak megvan az a képességük, hogy képesek egészen rossz játékkal is nyerni – erre a legjobb példa a Celta elleni ütközet, de ide sorolható a Vallecano elleni “diadal” is… Idegenben szeszélyesek a fehér-pirosak (4-0-3), viszont összességében eredményesek. November vége óta nem kaptak ki, a kupában a Sabadellt végezték ki, kétszer is. A kupában eddig is takarékos csapattal szerepeltek Aspasék, váratóan ma is néhányan pihenőt kapnak az alapcsapatból. A Granada eddig még soha nem verte meg otthon a Sevillát – és ma sem várunk 1-est… Óvatos mérkőzésen kevés találattal kalkulálunk, és x2-es kimenetellel…

Olympiakosz – Armani Milano

Európa Top 16 os mezőnyében a háromszoros Euroliga győztes találkozik Giorgio Armani nem lebecsülendő csapatával!

Nagyon erős ez az Olympiakosz azt már szögezzük le rögtön ! Ereje nem csak hazai közönségében és a kezdőben rejlik de a cseresor is vérmes veteránokból és ifjú titánokból áll !
Azon két alkalommal mikor legutóbb összefutottak beégett a görög sztárcsapat , legutóbb ráadásul pont hazai pályán !

A kosárlabda természetéből eredendően sokkal inkább változó csapatsport mint pl. a foci . Simán előfordulhat hogy egy csapatból akár 8-10 embernek is útilaput kötnek a lábára és új játékosok jönnek ! Az előző szezon Milanója messze nem az a csapat ami most kell pályára lépjen a béke és barátság arénában!

Olasz és Amerikai játékosok alkotják a csapat gerincét, őket egészítik ki olyan arcok mint a szélsőségesen teljesítő Linas Kleiza vagy a Jamaicai erőgép Samardo.

Elnézve az erőket az olaszoknak sűrűn és hosszan kell imádkozniuk azért nehogy kipontozódjanak legjobbjaik!

Hacket és Samardo kiemelkedik de szorosan követi őket a Kleiza, Gentile , Brooks , Ragland négyes a támadósorban.

Az Oly-nál kiemelkedik Vasilis Spanoulis a többiek viszont igen szépen elosztják maguk közt a pontokat!

Hármasokban és büntetőzésben az olaszok jobbak, de lepattanókban, gólpasszokban és középtávoliban ill. palánk alatt már a görögök felé billen a mérleg!

Mit várhatunk a meccstől?

Senki ne remélje hogy elfeledte az Oly a két legutóbbi verést amit a Armaniéktól kaptak! Igen is van visszavágás és bosszúszomj a sportban is. A görögök a legjobb négy közzé készülnek , a Milanonak ennyire merész tervei nem lesznek az biztos!
Visszaadják a görögök a kölcsönt egy kis kamattal megpakolva : – 8.5 el 1.9X es pénzt ér az Oly győzelme és ez jó választás lehet erre a meccsre!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik