Hírek

Kupázunk Madridban és Bragában!

Az Atletico a Realt látja vendégül, a Braga a Belenensest fogadja...

Atletico Madrid-Real Madrid Mindkét fél betalál: IGEN!

Már a nyolcaddöntőben összeakadnak a madridi gigászok a Király Kupában: az első meccsen szerintünk nem dől el a továbbjutás, viszont gólváltás könnyen összejöhet…
A tavaly BL-döntő két finalistája már a hispán kupa nyolcadöntőjében randevúzik egymással. A továbbjutás két ütközetben dől el, az első felvonást a Vicente Calderonban rendezik.
Az Atletico az idén is meghatározó tagja a La Ligának, a két sztárklub hétvégi botlásának köszönhetően a matracosok beérték a Barcát, és a városi riválistól is mindössze egy pont (és egy meccs) a lemaradásuk. Simeone mester legénysége jó formában van, egy Villarreal elleni azai fiaskót leszámítva november közepe óta csak nyert a bajnokságban. A BL-ben is csoportgyőztesként zárt, és az első kupakört is könnyedén túlélte. A keretben Miranda az egyetlen komoly hiányzó, és nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy Torres újra a csíkosakat erősíti! A Vicente Calderonban brutálisak (7-1-1), 22-szer voltak eredményesek saját közönségük előtt.
A Real a Milan elleni bulimeccset követően bajnokin is kikapott, így egy 11 meccses bajnoki győzelmi széria szakadt meg a Mestallában. A fehérek ugyan vezettek, ám a denevérek fordítottak (2-1). Ancelotti mester fiai így sincsenek különösebb bajban, hiszen még mindig vezetnek, ráadásul van egy elmaradt mérkőzésük is.
Ronaldoék idegenben eddig mindössze kétszer kaptak ki, még San Sebastiánban a szezon elején, illetve vasárnap Valenciában. A találatokkal nem fukarkodnak Bale-ék, valamennyi túrájukon eredményesek voltak Ronaldoék. A keretben lesz hiányzó: Modric továbbra is harcképtelen, viszont Marcelo már pályára lépett a hétvégén, és Arbeloa is a keretben volt már.
A két gigász egymás elleni meccsein eddig rendre jött a gólváltás – és ma is ebben az opcióban látjuk a legnagyobb értéket. Iksz körüli eredményt és gólváltást várunk!

Braga-Belenenses 1!

A luzitán kupa negyeddöntőjében a Sporting Braga továbbjutását várjuk!
A Braga jelenleg a 5., minden bizonnyal kijut Európába, ám a BL-re nem valószínű, hogy jó lesz a piros-fehér együttes. A Braga Municipal-ban brutálisan tolják Sergio Conceicao fiai (6-1-0), idegenben viszont olykor gyámoltalanok Ederék. No de nem a kupában! Eddig kétszer túráztak Danilóék, és a Guimaresnél és a Benficánál is egyaránt 2-1-re győztek! A forma nem az igazi, egy ligakupa vereség után a bajnokságban sem sikerült a pontszerzés (Maritimo 2-1). A keretben a tavaly még a Vidit erősítő Ze Luis sérült, a többi alapember bevethető. A klubnál komolyan veszik a kupát, ezt bizonyítja, hogy az előző két kupakörben is erős összeállításban léptek pályára a piros-fehérek.
A Belenenses a 7., kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak a kék-fehérek, feltűnően kevés gólt rúgnak, viszont keveset is kapnak – gólarányuk 15-15 15 mérkőzést követően. A forma nem az igazi, bajnokit nem nyertek november óta Lito Vidigal fiai, és a találatokkal is hadilábon állnak mostanság a fiúk… Öt bajnokit húztak le immáron impotensen! Egy csatár és egy bekk sérült, egy másik, korábban sérüléssel bajlódó védő viszont visszatért a hétvégi bajnokin.
A Braga komolyan veszi a kupát, a Belenenses rossz passzban van – szerintünk a hazaiak rendes játékidőben vívják ki a továbbjutást! Tippünk tehát: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik