Hírek

Gólok a Mestallában, folytatja remeklését az Aberdeen?

Ma egy spanyol és egy skót bajnokit pécéztünk ki magunknak...

Valencia-Real Madrid +2,5! 2!

Igazi rangadót rendeznek ma este a Mestallában: a 4. házigazda a listavezetőt fogadja. Gólok garantáltak, no meg azért a fővárosiak sikere is sanszos…
A 17. játéknappal folytatódik a La Liga küzdelemsorozata. Az idén eddig remeklő denevérek a királyiak alakulatát látják vendégül. Nuno Espirito Santo mester munkájára eddig nem lehet panasz: a fehér-feketék 31 egységig jutottak, a Mestallában pedig igazán félelmetesek: 6-1-1-es sorukhoz 18-4-es gólarány párosul. Alcacerék verték a bajnokot is például, egyetlen vereségük peches körülmények között született meg – a katalánok a 94. percben vitték el a pontokat. Parejoék jó formában búcsúztatták a 2014-es esztendőt, két sikert könyveltek el december második felében. A keret majdnem teljes lesz, egy meghatározó középpályás, Javi Fuego tölti eltiltását.
Ancelotti mester alakulata pazar évet zárt. A fehérek decemberben megnyerték a FIFA-klubvilágbajnokságot, a bajnokságban zsinórban arattak 12 győzelmet, 39 egységgel vezeti a La Ligát. 13-0-2-es mérlegük lenyűgöző, egyedül San Sebastianban kapituláltak Bale-ék.
Ronaldoék játékáról csak szuperlativuszokban fogalmazhatunk, 55-13-as találati mutatójuk önmagáért beszél. A portugál klasszis immár 25 gólt jegyez, de Benzema, Bale és Isco is nagyszerű formában volt a közelmúltban. Előnyük a Barcával szemben egy pont és egy meccs – nyerési kényszerben futballoznak Ramosék, ám eddig nem nyomta le őket e teher.
Modric még tuti, hogy nem lehet ott a keretben, viszont Arbeloa és Marcelo szerepeltetésére van esély. Brutálisan erős csapattal vághat neki a valenciai kilencven percnek a Real…
Az elmúlt esztendőkben rendre megszórták egymást a csapatok – és ma sem várunk meglepetést, a Valencia felvállalja a nyílt játékot, és ebben partner lesz a fővárosi brigád is. Összességében várunk 3 találatot, egy másik szelvényen pedig húzzuk be a 2-est!

Motherwell-Aberdeen 2!

A hegylakóknál az Aberdeen “történelmi” lehetőség előtt áll: ha folytatják parádés teljesítményüket a piros-fehérek, végül még akár bajnokok is lehetnek…
Rég nem látott izgalmakat hoz az idén a skót pontvadászat. A Rangers kizárása óta megszokhattuk, hogy a katolikusok már februárra behúzzák a bajnoki aranyat, ám az idén a megszokottnál lényegesen gyengébben tolják a zöld-fehérek, így végre valós kihívójuk akadt az Aberdeen és a Dundee United személyében.
A hazaiak azonban nem tudnak beleszólni a nagyok dolgába: mindössze a 10. pozícióban szerénykedik a piros-sárga alakulat. A kieséstől nem kell tartaniuk Ian Baraclough fiainak, a Ross és a St. Mirren megoldotta ezt a problémakört. A gárda 5-2-12-es mérleget hozott össze, 19 mérkőzésen mindösszesen 13 találatot jegyeztek!

A Fir Parkban 3-1-5 a vonatkozó statisztikájuk, legutóbbi két hazai ütközetén legalább nem kapott ki – nem úgy január elsején, amikor is a Hamilton végezte ki őket. Rossz hír a drukkereknek, hogy egy alapbekkjüket le kellett cserélni már a találkozó elején, ő kihagyja a mai csatát. Rajta kívül két cserecsatár és egy középpályás marad ki, ugyancsak sérülés miatt.

Derek McInnes legénysége nagyszerűen szerepel az idei kiírásban. 19 bajnokin 40 egységet szereztek a piros-fehérek, így vezetik a tabellát – igaz, a Celtic egy meccsel kevesebbet játszott nála. Idegenben 6-0-3-as a mérlege, legutóbbi négy túráján úgy nyertek Rooney-ék, hogy még csak gólt sem kaptak. Hatmérkőzéses győzelmi szériában vannak a fiúk, érthető módon bizakodó a hangulat a mai kirándulás előtt is.

A keret majdnem teljes lesz, mindössze egy bekk marad ki sérülés miatt, a többi hiányzó nem számít alapembernek.
Októberben, fordított felállásban az Aberdeen győzni tudott – és ma is ezt várjuk a piros-fehérektől. Az az érzésünk, hogy a pontok a vendégekhez kerülnek. Tippünk tehát: 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik