Hírek

Új menedzser a WBA-nál, régi lendületben a Villarreal

Az angoloknál kupázunk, a spanyoloknál bajnokizunk...

West Bromwich Albion-Gateshead (0-1) 1! +2.5!

Az új menedzserrel magabiztos győzelmet könyevlhetnek el a birminghamiak!
Alan Irvinet menesztette a WBA vezetősége a közelmúltban, helyére Tony Pulis érkezett. A rutinos menedzser a West Ham elleni újévi bajnokin ült először a kispadon, és a birminghamiak értékes ponttal térhettek haza Londonból. Berahinoék az iksz mellett a mutatott játéknak is örülhettek, hiszen az élmezőnybe tartozó riválisukkal partiban voltak, többet birtokolták a labdát, és lehetőségeik is szép számmal adódtak. A pont arra volt elegendő, hogy a vonal fölé kerüljenek Brunték – nyugalomra azonban semmi ok, hiszen a riválisok ott lihegnek a nyakukban. A The Hawthorns-ben mutatott produkcióban kell keresni a gyengélkedés okát, 2-3-5-ös hazai soruk pocséknak nevezhető, csak a városi riválist és a Burnleyt győzték le odahaza. A keret nem lesz teljes, ugyanis egy bekk, két középpályás és egy támadó sérülés miatt kénytelen kihagyni az ütközetet.
A Gateshead az ötödik vonalban szerepel, a középcsapatok békés hétköznapjait éli. Előre és hátra sem kell különösebben tekintgetniük Ramshawéknak, akik a decembert eddig rendesen leszúrták. Három csatában két iksz jött össze, az újévi meccsük pedig elmaradt Wrightéknak. Az FA Kupában eddig a Norton és a Warrington ellen nagyon magabiztosan léptek tovább Osterék, ám most azért nyilvánvalóan nehezebb feladat vár a társaságra. A keretben hetek óta sérült egy rutinos csatár. A meccs előtt Gary Mills menedzser arról beszélt, hogy az esélyek nem mellettük szólnak, ugyanakkor a FA Kupában minden lehetséges. Nem feltartott kézzel mennek a Premier League-s ellenfelük otthonába, mindent megtesznek a továbbjutásért.
Azt gondoljuk, hogy noha a FA Kupa valóban az egyik legkiszámíthatatlanabb sorozat, ma mégsem borul Birminghamban a papírforma. Tony Pulis felrázta a WBA-t, amely ma elrendezi a Konferencia ligás ellenfelét. Szerintünk hendis H simán elmegy, egy másik szelvényen pedig a +2.5-ös opció is befigyelhet!

Elche-Villarreal 2!

A sereghajtó egy élcsapatot lát vendégül, aligha ma támadnak fel Francisco M. Escriba Segura fiai…
Nagy bajban van az Elche: a gárda 16 mérkőzésen mindössze 10 pontot szerzett, így nem is csoda, hogy a 20. pozícióból várhatja a folytatást. A társaság hazai környezetben is bénázott rendesen, 1-2-5-ös mérleget produkált az Estadio Martínez Valero-ban, egyedül az Espanyolt tudta legyőzni, és a riválisokkal sem bírt. Jonathasék formája a leállás előtt igencsak gyenge volt, négy vereséget szedtek össze zsinórban. A keretben lesznek fontos hiányzók, egy középpályás egész szezonra kidőlt, a védelemben egy alapember eltiltott, egy másik sérült. Nem lesz könnyű dolga a szakmai stábnak…
Marcelino mester ütős kis csapatot pakolt össze az El Madrigalban. A Sárga tengeralattjáró remekel, már az 5. a La Ligában, 30 pontig jutott, és a 16 fellépésen mindössze 14-szer kapitulált – ez mindenképpen remek védekezésre vall. Vendégségben 4-3-1-es mutatót hoztak össze Viettóék, csak Sevillában kaptak ki. Dos Santosék öt sikert könyvelhettek el zsinórban a téli szünet előtt, verték például a bajnokot a Vicente Calderonban. A sárgák nem utaznak teljes kerettel a találkozóra, ugyanis Pina eltiltását tölti, Cani, a középpálya egy másik fontos láncszeme pedig edzéseket hagyott ki.
A hazai együttes gyenge, hiányzói is lesznek, a Villarreal viszont jó formában érkezik. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy a házigazda akár csak egy pontot is megcsípjen a BL-selejtezőre gyúró sárgák ellenében. Szerintünk a pontok a vendégekhez kerülnek. Tippünk tehát: 2-es!

Olvasói sztorik