Hírek

Ispwich-Charlton és két kosár

Ispwich-Charlton 1!

Remek formában van az élvonalba vágyó házigazda, a sérülések és eltiltás miatt tartalékos döntetlen-specialista ellen újabb három egységgel gazdagodhat.
23 fellépésen 44 egységig jutott a rutinos Mick McCarthy menedzser együttese a Championshipben, így egyelőre a 2., egyenes feljutást érő pozícióban várhatja a folytatást. A Portman Road Stadium-ban különösen impozáns Murphyék mérlege: 8-2-1-es soruk a legjobb a mezőnyben, egyedül a Norwich győzött náluk, de még augusztusban. És összességében is remekelnek a fiúk, október közepe óta nem kaptak ki, legutóbbi öt bajnokijukon 13 pontot húztak be. Kellenek is az egységek Berráéknak, ugyanis nagyon tömör az élmezőny, egy hullámvölgy végzetes lehet a feljutás szempontjából. A keret majdnem teljes lesz, Mings, egy fontos védő felépült sérüléséből, és a Leedstől kölcsönkapott csatár, Hunt is bevetésre kész. Más kérdés, hogy a brit szaklapok szerint a menedzser várhatóan nem bontja meg a Brentford és a Middlesborough ellen eredményes kezdőcsapatát.
Nincs jó formában a városi rivális. A Charlton a liga döntetlenkirálya, mérlege 6-13-4 – jelenleg 31 ponttal a 11. Kiesési gondjai az idén vélhetően nem lesznek, amely elsősorban remek védekezésének köszönhető. A piros-fehérek 23 csatában mindössze 25-ször kapituláltak, a támadószekció kritikája viszont a 24 rúgott találat. Nem is meglepő, hogy lapértesülések szerint Bob Peeters menedzser a csatársor megerősítésén dolgozik a január elsején nyitó börzén.
Vendégségben 2-6-3-as a statisztikája a gárdának, Gudmundssonék a legutóbbi hat bajnokin nyeretlenek maradtak. A keret sem lesz teljes, ugyanis egy meghatározó középpályás eltiltását tölti, egy másik sérült, és egy bekk sem épült fel az alapcsapatból. Kapusposzton is nagy a baj: az első két hálóőr sérült, így a Fülöp-szigeteki Neil Etheridge áll majd a gólvonalon – a szezonban csak másodszor… Jó hír ugyanakkor, hogy egy hosszú ideje sérült walesi válogatott center újra fitt.
Néhány hete fordított felállásban, a The Valley-ben is nyerni tudott az Ipswich. És ma sem vall szégyent a Premier League-be vágyó együttes, szerintünk a pontok a házigazdánál maradnak!

Galatasaray-Zalgiris Kaunas

Három török csapat jutott be Európa legjobb 16 klubcsapata közzé és az egy szem Litvániát képviselővel vívnak ma nagy csatát !

Nincs semmi túlzás ebben a felvezetésben merthogy alapjáraton a Galata sokkal erősebb keretét illetően és török földre nem nyerni járnak a legnagyobb csapatok sem .

Most azonban vérszagra gyűlhet az éji vad! Ahogy fogy a pénz azzal arányosan szívódnak fel a Galata játékosai is , míg nem szép lassan azon veszi észre magát Ataman mester hogy fel tud állni egy kezdőcsapattal de nem lesz cseréje!

Az idegbeteg , balhés óriás Jawai , Vojukas , Aldemir Furkan és Pietro Aradori megköszönték hogy ott lehettek és azzal a lendülettel el is húztak a süllyedő hajóról .

Most olyan hírek terjengenek hogy Zoran Erceg is utoljára fog pályára lépni a mai napon Galata színekben !

A Zalgirisről már sokszor írtam . Litvánia büszkesége kivénhedt nyugdíjasok gyülekezeteként kezdte és nagyon sokan lesajnálták . Lám ott vannak a legjobb 16 között . Utánpótlásukhoz nyúltak -nem vettek azonnal mindenféle , ki tudja honnan szalasztott légióst – és úgy voltak vele ha már szerencsétlenek vagyunk akkor legyünk azok önerőből !!!

Szerencséjük is volt persze az alapszakaszban de hát ez is a játék része . Egy dolog biztos … mentálisan nagyon ott vannak , egyetlen meccset sem adnak -talán a Sassari elleni lehet kivétel ahol Anderson -az egy szem légiós – kipontozódása egyenértékű volt a totális összeomlással az utolsó negyedben .

Ettől eltekintve elmondhatjuk hogy amit a haza megkövetelt az a Zalgiris megtette !

Mit várhatunk a meccstől ?

Mivel a Galata amúgy sem veretes cseresora amúgy is meggyengült , a pénzügyi dráma pedig tovább tart és persze ennek ellenére a tisztelt publikum mégis győzelmet vár … na hát ezek fényében úgy gondolom nagyon nagy nyomás lesz a hazai csapaton .

A litvánok fizikálisan jól bírják , cseresoruk is van , tehát csak sokat kell provokálni a törököket és kierőszakolni a személyi hibákat . A legjobb játékosoknak is visszaesik az önbizalma ha összeszednek a félidőig 3-4 személyit . A Kaunasi csapatnál pedig vannak jó kezű labdabiztos játékosok !

+7.5 el 1.57 X es pénzért akár napi tuti is lehet belőle de érdemes lehet megtolni kisebb összeggel is a Litván győzelmet 2.9 ért . Jók ezek a törökök de ennyire lebecsülni a litvánokat semmilyen körülmények között nem szabad !

Panathinaikosz -Maccabi Tel Aviv

Amikor Milánóban a Real Madrid és Maccabi Tel Aviv egymásnak ugrott az Euroliga döntőjébén a Real győzelem mellett arra lehetett számítani hogy a sok spanyol szurkoló fehérbe öltözteti Giorgio Armani arénáját .

Csakhogy jött Simon Mizrah a Maccabi elnöke és azt mondta hogy ők a világ bármelyik országába mennek nekik az hazai pálya és ott minden sárga lesz. Bajnok is lett a Maccabi és valóban sokkal több sárga -izraeli szurkoló volt – mint spanyol .

Ha van kivétel a klubelnök tézise alól akkor ez az OAKA lehet , ide nem szívesen jönnek más csapatok szurkolói , ez nem az a pálya hol más csapatok szurkolói elmennek vagánykodni .

Így hazai pálya előnye abszolút értelemben érvényesülhet .

Már megint megújult a Pana és jócskán átalakult a Maccabi . David Blatt távozása jól láthatóan maradandó nyomokat hagyott az Izraeli csapatban – a mester most a LeBron James vezette Cleveland Cavalierst vezeti – az Euroliga győztes csapatbot pedig pikk-pakk szétkapkodták az európai top csapatok .

A Panahoz jött a vidám hókuszpók Dusko Ivanovic . Vele lehet hosszútávon tervezni . Ez az ember letette a voksát a globalizáció ellen . Úgy van vele hogy bőven elég ha görög és USA béli játékosokat formál egy csapattá csak Esteban Batista rondít a képbe Uruguai nemzetének dicsőségére .

Hogy igaza lesz-e azt majd az idő eldönti de egyedi és furcsa úton vezeti csapatát az biztos !

Harcos és sok pontos csapattá nőtte ki magát az új Panathinaikosz . Pontokban nem lehet panasz a Maccabira sem !

Érdekesség lesz hogy “Big Sofo ” visszatér egykori csapata ellen az OAKA -ba csakhogy immár kecsesebben lefogyva elegánsan 155 kilóra .

Ha bízhatunk az előzetes hírekben mindkét csapat legerősebb keretével áll fel a mai meccsre !

Mit várhatunk ?

Szoros Panahtinaikosz győzelemben épp annyira van fantázia mint egy viszonylag kevés pontos meccsben ! Palánk alatt partiban lesznek egymással hiszen Batista rutinjával és fizikai erejével egyaránt fel tudja venni a kesztyűt a nagy Sofoklissal .

Macrokefalidis pedig simán fel tudja venni a versenyt Tyus -al .

Triplákban is partiban lesznek de középtávolikban és betörésekben erősebbnek érzem a görögöket .

Pana győzelem 1.58 ért és -152.5 pont 1.9 ért egyaránt jó választás lehet erre a meccsre !

Olvasói sztorik