Hírek

Hendis Celtic, sima Genk

Skóciában a Celtic győzhet simán, míg a dobogóra hajtó Genk középcsapatot verhet az így Karácsony után.

Celtic – Ross County 1, (0-1) 1!

A Celtic 17 forduló után nem annyira meggyőzően, de vezeti a pontvadászatot 38 ponttal, előnye 4 egység az előtt a Dundee United előtt, amelynél az előző fordulóban vereséget szenvedett. A támadójáték 34 lőtt góllal a legjobb (átlag 2 gól meccsenként) és a védelemről ugyanez a jelző mondható el 12 kapott góllal. Stokes és Guidetti hozza a gólokat, de Commons és Denayer is beszáll időnként. Hazai 7-1-1 sora és 19:6-os gólaránya is acélosnak mondható.
A Ross County együttesének komoly gondjai lehetnek a szezon végén – legalábbis az eddig látottak alapján. Az eddigi 17 forduló alatt mindössze 9 pontra volt elég a csapat ereje, ráadásul messze a legtöbb gólt kapta a mezőnyben (37). Zsinórban 4 bajnoki óta képtelen győzni, vendégként pedig a legrosszabb csapat az élvonalban 1-3-5 sorával, habár az utóbbi időben csak a St. Johnstone otthonában szenvedett vereséget. Tavaly meg tudta nyerni az alapszakaszt követő alsóházat, idén óriási eredmény lenne, ha a végén nem kellene osztályozót játszania a bennmaradásért…
A két együttes közt még úgyis komoly minőségbeli különbség van a Celtic javára, hogy a hazaiaktól számos játékos mellett a vezetőedző Lennon is távozott nyáron. Októberben fordított pályaválasztási feltételek mellett 5-0 arányban nyert a Celtic, így hazai pályán is reális elvárás irányába a hendikepes siker.

Genk – Oostende 1!

A 6. fogadja a 9. helyen állót a 21. fordulóban. A Genk a Bruges-Anderlecht párossal nem tudja ugyan felvenni a versenyt, azonban a 3. helyre jó lehet és amennyiben hozza ezt a találkozót, úgy el is foglalhatja ezt a pozíciót a tabellán, hiszen az előtte állók már lejátszották az aktuális forduló meccseit. Otthon 5-4-1 mérlegével nem rossz, az elmúlt időben a Mechelen és a Kortrijk csapatát is 3-0-al tudta hazaküldeni, mindössze 8 gólt kapott saját közönsége előtt.
Az Oostende középcsapatként teljesít eddig, 8-4-8 mérlege kiszámíthatatlanságra vall. Vendégként 3-1-5 sora nem lenne rossz erejéhez mérten, az viszont már komoly intő jel, hogy 9 meccs alatt csupán 9 gólt lőtt és zsinórban 6 vendég fellépésén mindösszesen egyetlen pontot szerzett. A Genk védelmével nem lesz könnyű dolga, ráadásul hátul sebezhető és a nagyobb csapatok ellen vendégségben rendre megadja magát. Nem várunk mást szombaton sem, így 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik