Hírek

Francia és török kaland

A St. Etienne folytathatja remek szériáját és a Besiktas sem vall szégyent a török középcsapat ellen.

St. Etienne-Evian 1!

A zöldek bíznak a dobogóban, ehhez le kell gyűrniük az egyik kiesőjelöltet. Be is húzzák ma a három pontot!
Masszív erődítmény éve óta a Stade Geoffroy Guichard. A zöld-fehérek idén a megszerezett 33 egységükből 18-at zsebeltek be odahaza (5-3-1), csak a Toulouse babrált ki velük, de annak már jó ideje. Jelenleg a 4. helyen tanyáznak van Wolfswinkelék, lőtávolon belül tartva a 3. Lyont. A gárda jó passzban várja az idei utolsó bajnokit, október eleje óta nem talált legyőzőre, legutóbbi két hazai fellépését pedig nullra nyerte meg. A keretben lesznek hiányzók, egy alapbekk és két kiegészítő támadó sérült.
Az Evian az idén is az életéért, azaz a bennmaradásért küzd, és egyelőre épp a vonal fölött állomásozik a 17. pozícióban 19 ponttal. A túrák nem az erősségeik Wasséknak, 2-0-6-os soruk sebezhetőségre vall. A Bastiánál és a Lorientnál nyertek, a masszívabb alakulatok otthonában rendre kapituláltak. Pascal Dupraz mesternek fel kell ráznia a rózsaszínűeket, hiszen két vesztes ütközetből érkeznek St. Etienne-be. Nem lesz könnyű dolga a szakvezetésnek a kezdőcsapat összeállításakor, ugyanis egy bekk eltiltott, egy másik sérült, és egy-egy meghatározó futballista kimarad a középpályáról és a csatársorból is…
AZ idén januárban ebben a felállásban 1-0-ra diadalmaskodott a házigazda – és ma is hasonló eredményben gondolkodunk. Az Evianban nem érezzük az erőt, ráadásul sok hiányzója is lesz a vendégeknek. Szerintünk a St. Etienne behúzza az újabb három pontot, és tapad az élmezőnyre. Tippünk tehát: 1-es!

Besiktas – Akhisar 1!

A 2. és a 10. helyezett csatája a 14. bajnoki fordulóban. A Besiktas nem lazíthat, hiszen a Fener-Galata kettőssel húzzák elöl a mezőnyt és 1-2 rossz eredménnyel könnyen lépéshátrányba kerülhetnek. Erre a szezonra összeállt végre a védelem, a 13 forduló alatt kapott 11 gól jól mutat. Otthon csak 3-2-1 sort tud felmutatni, a rivális Fenerbahce tudott nála nyerni.

Az Akhisar idén is középcsapat, 17 ponttal áll jelenleg, azonban szép lassan süllyed a tabellán, hiszen az elmúlt 7 fordulóban nem nyert. Vendégként 2 győzelme mellett 4 vereség szerepel, legutóbbi 4 vendég fellépésén nem szerzett pontot.

Tavaly ebben a felállásban 3-0 lett a vége, ez az eredmény remekül mutatja a két csapat közti reális különbséget, mely a Besiktas otthonában ezúttal is kijöhet!

Olvasói sztorik