Hírek

Egy hoki, egy foci

Beitar Jerusalem-Hapoel Beer-Sehva, X (3.10)

A 8. fogadja a 4. helyezettet a 14. fordulóban. A Beitar pont ott van, ahol a múlt szezonban, az alsóház közepén. Túl sok a döntetlen, a 14 mérkőzés éppen fele zárult így, ami annak köszönhető, hogy borzasztóan defenzív. Mindössze 14-12-es gólarányt tud, otthon 2-3-2-es mérleggel és 8-7-es gólaránnyal is óvatos. Az elmúlt két fordulóban bizonyította, mennyire szélsőséges, így a címvédő Maccabi Tel Aviv elleni 1-1-et egy alsóházi csapat elleni hazai X követte. A Hapoel Beer Sheva élcsapat, a múlt szezonban az alapszakaszt és a rájátszást is a 2. helyen zárta, de az európai porondon nem sokra vitte. A mostani szezonban kicsit lassabban halad, de a dobogó szinte garantált. Támadósora kiemelkedő, de nem idegenben, ahol csak 2-3-2-es mérleget és 12-9-es gólarányt tud, ráadásul négy meccs óta nyeretlen. Be-becsúszik néhány döntetlen neki is, a Beitar pedig otthon azért kemény dió, X-et érzünk.

Anaheim – San Jose, 1 (2.15)

Igazi nyugati rangadóra van kilátás: az éllovas fogadja az 5. helyen állót. Az Anaheim jól menetel eddig, viszont 3 pontos előnye annak tükrében nem sok, hogy az őket üldözők mind-mind kevesebb meccset játszottak. Hétmeccses győztes szériájuk szakadt meg a Toronto otthonában (2-6), majd legutóbb az Ottawa jegén is sima vereségbe szaladtak bele (2-6). Sok gólt kapnak a Kacsák, ez viszont sokkal inkább a védelem számlájára írható, mintsem a 91.3%-al védő Andersenére.

A Sharks parádés formát mutat: legutóbbi 5 meccsét zsinórban hozta és legutóbbi 10-ből is csupán egyet veszített el. A Couture-Pavelski kettőssel ütős támadósor jött össze és a kapuban Niemi is rendre meccsben tudja tartani csapatát. Egyetlen sérül a center Kennedy, de az ő pótlása megoldott. A jó forma az NHL-ben rendre nem tart huzamosabb, a Sharks az elmúlt hetekben jócskán erőn felül teljesített. A Ducks ezzel szemben 2 meccsen is lazábbra vette a figurát, könnyen lehet hogy erejét erre a meccsre tartalékolta. Idén már kétszer legyőzte a San Jose az Anaheim együttesét, a harmadik meccsen visszavághatnak a Kacsák!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik