Hírek

Német hazai, angol gólok

A Bundesligában a Gladbach a Brémát fogadja, az angol Ligakupában a szarkák a White Hart Lane-re látogatnak...

Borussia Mönchengladbach-Werder Bremen 1! +2,5!

A dobogóra hajtó zöld-fehér-feketék ellen nem sok esélyt adunk az ezer sebből vérző, idegenben egyébként is gyengécske északiaknak. Hazai lesz ebből, gólokkal megfűszerezve!
Lucien Favre remek alakulatot rakott össze a Borussia Parkban. A zöld-fehér-feketék a dobogót célozták meg, és egyelőre nem is állnak messze céljuktól. A 16. játéknap előtt a 4. pozícióból várták a folytatást, 24 egységet húztak be, pont annyit mint az előttük és a mögöttük állomásozó Leverkusen-Augsburg páros. Hazai közegben 4-3-1-es statisztikát értek el Hazardék, csak a Frankfurt babrált ki velük november második felében. A hosszú ideig veretlen társaság novemberben kisebb hullámvölgybe került, három Bundesliga-mérkőzést is elbukott, ám a Hertha Mikulás-napi legyőzésével kijöttek a gödörből Kruséék. A fővárosiak feletti diadalt továbbjutást érő EL-siker követte (FC Zürich 3-0), majd a hétvégén roppant értékes remit értek el Raffaelék a Leverkusen otthonában.
Herrmannék szinte teljes kerettel várhatják a Weser-partiakat, tehát ütős kis csapat fut ki a találkozóra.
Az ellenfél nagy bajban van. Az egykor szebb napokat látott Werder az idén a kiesés ellen küzd – és eddig bizony nem állnak nyerésre a zöld-fehérek. Az északiak 14 ponttal a 17. helyen, azaz vonal alatti pozícióban állnak. Az edzőváltás sem hozta meg a várt sikert, egyelőre Viktor Skripnik sem tudta teljesen felrázni a brigádot. Részsikereket ugyan értek el Kroosék, megverték a közelmúltban a Stuttgartot és a Paderbornt ism viszont vendégségben továbbra sem megy a fiúknak. Mérlegük 1-2-5, gólarányuk a túrákon 12-25 – ennél több gólt egy egység sem kapott idegenben. A formája ingadozó, másfél hete Frankfurtban kapott egy ötöst, szombaton változatos meccsen remizett odahaza a Hannoverrel.
A szakmai stáb ezúttal sem lesz könnyű helyzetben, hiszen fél csapatra való kezdőjátékos sérült. Nem bevethető a kezdő kapus, két fontos bekk és két csatár, köztük a házi gólkirály. A Petersen-Di Santo támadósort pedig nehéz lesz pótolni…
A Gladbach erősebb kerettel rendelkezik, szinte teljes lesz a kerete, míg a brémaiaknál sok fontos láncszem hiányzik ezúttal is. Szerintünk a hazaiak behúzzák a három pontot, és találatokból sem lesz hiány. Alaptipp a hazai, egy másik szelvényen pedig behúzható a +2.5-ös opció!

Tottenham-Newcastle United +2.5!

Már a negyeddöntőket rendezik az angol Ligakupában: a White Hart Lane-en a támadófocié lesz a főszerep, három góllal legalább kalkulálunk!
A második számú angol kupasorozatban immár a legjobb négy közé jutás a tét. Pochettino alakulata a bajnokságban egyelőre nem tud kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani (7-3-6), a Premier League legutóbbi három játéknapján minden kimenetelt összehoztak Bentalebék: kikaptak simán a Stamford Bridge-en, nem bírtak otthon a Palace-szal, végül elhozták mindhárom egységet a Swansea-től…
A kupákban viszont eddig nem lehet panasz Vertonghenékre: az EL-ben továbbléptek a csoportból, és eddig a Ligakupában sem vallottak szégyent a sarkantyúsok. Az első körben a Nottinghamet, a következőben pedig a Brightont verték kettővel. Ma sem kell kimozdulniuk Kanééknak Londonból, a szerencsére tehát nem panaszkodhatnak a fiúk. A sorozatban eddig mindig rendesen megkeverte a kezdőcsapatot a menedzser, és lapinformációk szerint ezúttal sem tesz másként. Ugyanakkor a Tottenham B-sora is egészen erős, és a fontos láncszemek közül csak Adebayor sérült.
A szarkák a gyenge kezdés után jó szériát futottak, Pardew mester el is nyerte a november menedzsere díjat. A csíkosak feljöttek a 8. helyre, igaz, elsősorban a St James’ Park-ban gyűjtögették pontjaiak Taylorék. Itt viszont nem nagyon kegyelmeztek, még az addig veretlen listavezető Chelsea is kapitulált.

Sissokoék a hétvégén csúnyán megégtek, a totálisan szeszélyes és igencsak tartalékos Arsenal végezte ki őket az Emirates-ben. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a vendégeknek is sok hiányzójuk volt. A Ligakupát eddig kellő komolysággal vette a szakmai stáb, ezt támasztja alá, hogy a sorozatban már két élvonalbeli riválist is búcsúztattak Colocciniék: előbb hosszabbításban győztek a Palace-nál, majd nagy meglepetésre 2-0-lal kiütötték a Manchester Cityt is!
A Tottenham védelme nem állt össze, és ma minden bizonnyal az alapcsapattól eltérő négyes kap bizalmat Pochettino mestertől. A szarkák idegenben sebezhetőnek tűnnek, az ő hátsó alakzatuk is képes hajmeresztő dolgokra. A meccsen szerintünk a támadófocié lesz a főszerep, szerintünk egyik fél sem taktikázza agyon a találkozót. Ennek megfelelően nyílt játékot, no és találatokat várunk Londonban – legalább hármat…

Olvasói sztorik