Hírek

Parádézhat a Bayern és a Real!

A bajorok a Bundesligában, a madridiak a klubvilágbajnokságon végezhetik ki ellenfelüket.

Bayern München-Freiburg Mindkét fél betalál: NEM!

A bajorok nem hibáznak az Allianz Arénában – és szerintünk ma gól sem kapnak Neuerék!
Pep Guardiola együttese 15 forduló alatt már 9 egységes fórt szerzett a Bundesligában – 39-nél járnak Xavi Alonsoék. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a salátástál ezúttal is Münchenben landol majd. A kihívók közül sokan botladoznak, jelenleg a Wolfsburg a második, de a farkasokban sem érezzük az erőt, hogy képesek lehetnek megszorongatni Robbenéket. 12-3-0-ás soruk önmagáért beszél, odahaza pedig mindenkit kivégeztek (8-0-0), gólarányuk pedig 25-2! Csak a Dortmund és a Wolfsburg vette be Neuer kapuját az Allianzban.
Götzéék formája lenyűgöző, simán léptek tovább a BL-ben is a piros-fehérek. Az idén még egy mainzi túra vár Müllerékre – megkockáztatjuk, hogy nem veszítenek már pontot 2014-ben a bajorok. A keret ezúttal sem lesz teljes, Alaba, Lahm, Pizzaro, Martinez és Badstuber sérült – ettől függetlenül brutális csapatot tud pályára vezényelni Guardiola mester.
A Freiburg az idén is a bennmaradásért küzd. A piros-fekete egység a liga döntetlenkirálya: 2-8-5-ös mutatót produkáltak, idegenben pedig 1-4-3 a vonatkozó mérlegük. Jelenleg 14 egységgel a 15. pozíciót foglalják el Christian Streich fiai, azaz a közvetlen veszélyzónában állomásoznak.
November eleje óta nem tudtak nyerni Daridáék, azóta három iksz, illetve egy súlyos hazai vereség a Stuttgarttól. A Padernborn otthonában pechesen felejtettek két pontot, a hétvégén viszont nem bírtak odahaza az idegenben borzalmasan gyenge Hamburggal.
Két hiányzója lesz a freiburgiaknak: egy támadó és egy bekk. Az ő pótlásuk nem egyszerű, hiszen viszonylag vékony a keret.
A hazai és a hendis siker sem fizet jól, így más opció után kellett néznünk. Nos, a Bayern eddig mindösszesen kétszer kapitulált saját közönsége előtt, és kötve hisszük, hogy ma gólt kapnának Riberyék. Tippünk tehát az, hogy nem talál be mindkét alakulat!

Cruz Azul-Real Madrid (1-0) 2!

Hatalmas a különbség a két együttes között, és a Real ezt be is bizonyítja ma este!
Kezdjük egy technikai kérdéssel: az eredetileg Rabatba tervezett meccs a pálya rossz minősége miatt átkerült Marakesbe, tehát a mexikói brigád itt fogadja a BL-győztes hispánokat.
A Cruz Azul a mexikói bajnokság Aperturájában mindössze a 13. pozícióban zárt – a gyenge produkció egyértelműen a pocsék idegenbeli mérlegnek és a halovány támadójátéknak volt betudható. Luis Fernando Tena alakulata idegenben nyeretlen maradt (0-5-3), és a 17 ütközetben mindösszesen 16-szor volt eredményes – igaz, a védelem sem volt gólképes a 15 kapott találattal.
A mexikói pontvadászat első felvonása november 23-án zárult Torradoék számára, azóta az első tétmeccsüket már Marokkóban vívták a kékek. És majdnem megégtek… Az ausztrál Western Sydney Wanderers ellen csak a 89. percben jött össze az egyenlítés, a hosszabbításban viszont – emberelőnyben – már bevertek még kettőt a közép-amerikaiak, így ők kerültek az elődöntőbe, ahol is a Real Madriddal találkoznak.
A királyiak parádéznak, hónapok óta sorra nyerik meg tétmeccseiket, ráadásul valamennyit döntő fölénnyel. Ronaldoék a bajnokságban is immár négy egységgel vezetnek, a BL-ben pedig a Schalke vár rájuk tavasszal a legjobb 8 közé jutásért – borítékolható kimenetelű a párharc. Az idén már három trófeát begyűjtő madridi társulat erős kerettel utazott Marokkóba, és Ancelotti mester újfent kiemelte: fontos számukra a klubvilágbajnokság, mindenképpen el akarják hósítani ezt a címet is.
Khedira, James Rodriguez és Modric bajlódik sérüléssel, ám a német válogatott középpályás és a kolumbiai támadó már vállalhatja a játékot – jó esetben…
Nem bízunk a mexikóiakban – ez a Real pedig brutálisan tolja mostanság. Ebből adódóan mi a madridiak sima győzelmét várjuk, legalább kettő, de akár több is lehet a végén közte, természetesen Bale-ék javára.

Olvasói sztorik