Hírek

Gólok itt, góliszony ott

Ma az Everton-QPR és a Chievo-Inter meccs került terítékre...

Everton-QPR +2,5!

Gólokat várunk a Goodison Parkban: a házigazda kisebb gödörben van, a londoniak kutyák idegenben, három találatot csak összehoznak a felek!

Nincs jó passzban Martinez mester együttese. A liverpooli brigád jelenleg mindössze a 13. a Premier League-ben 18 egységgel, ebből hazai környezetben kilencet húztak be Lukakuék (2-3-2). Összességében ez igencsak szerény hazai mérleg, a támadósorral nincs is akkor baj, hiszen 13-szor beköszöntek a Goodison Parkban, viszont a védelem is épp ennyiszer kapitulált…
A társulat mostanság nincs jó passzban… A legutóbbi hat bajnokijából csak egyet nyertek meg Ginsonék, és noha továbbléptek az EL-csoportjukból, vereséggel zárták az idei esztendőt (Krasznodar 0-1). AZ igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy az Everton igencsak tartalékos összetételben szerepelt a kupameccsen. Martinez mester jó híreket kapott az orvosi szobából: Kone felépült, várhatóan tagja lehet a keretnek – az elefántcsontparti csatár minden bizonnyal a padon kezd. Naismith, Gibsot, Stones és Mc. Carthy egyaránt sérüléssel bajlódott, de minden bizonnyal ott lehet az esti ütközetben. Nem úgy Gareth Barry, aki eltiltását tölti majd.
Martinez egyébként elismerősen szólt az ellenfélről, kiemelte, hogy a csőszök egyre jobb formát mutatnak. A múlt heti, Manchester City elleni vereséggel kapcsolatban annyit jegyzett meg a tréner, hogy tanulságos kilencven percen vannak túl…
A tervezett keret: Howard, Joel, Stanek, Alcaraz, Baines, Browning, Coleman, Distin, Garbutt, Hibbert, Jagielka, Stones, Barkley, Besic, Gibson, Junior, McCarthy, McGeady, Osman, Oviedo, Pienaar, Eto’o, Hope, Kone, Long, Lukaku, McAleny, Mirallas, Naismith.

A csőszök elmozdultak végre a vonal alól – igaz, csak néhány napra, ugyanis a Burnley visszaelőzte Zamoráékat. Ugyanakkor nincsenek reménytelen helyzetben a csíkosak, köszönhetően annak, hogy két legutóbbi hazai fellépésükön sikert arattak. Jelenleg 15 meccsen 14 egységet gyűjtve a 18. helyen állomásoznak. Idegenben felettébb tisztelettudóak Bartonék: 7 túra, 7 sitt, 2-17-es gólaránnyal! A tragikus szereplést nem hagyta szó nélkül Redknapp mester sem, a rutinos menedzser szerint muszáj lesz pontokat szerezni most már a túrákon is. Redknapp nagyon nehéz kilencven percre számít, mondván az Everton remek alakulat, ráadásul győzelmi kényszerben lépnek pályára a liverpooliak.
A londoniaknak egy fontos hiányzójuk lesz: Charlie Austin, a nyolcgólos házi gólkirály, aki eltiltását tölti majd ma este. Steven Caulker, a gárda fontos védője felépült sérüléséből, és Redknapp szerint bevethető lesz az Everton ellenében. Taarabt és Sandro viszont még nem tréningezik. A várható keret: Green, McCarthy, Murphy, Caulker, Dunne, Ehmer, Ferdinand, Hill, Isla, Onuoha, Traore, Yun, Barton, Fer, Henry, Hoilett, Kranjcar, Mutch, Phillips, Wright-Phillips, Vargas, Zamora.
Az Everton erősebb gárda, a QPR csapnivalóan teljesít idegenben – viszont minden sorozat megszakad egyszer… A találatokban nagyobb értéket látunk, mint a hazai sikerben, az az érzésünk, hogy három gólig simán eljuthatnak a csapatok. Mi ezt az opciót favorizáljuk!

Chievo-Inter x2! -2,5!

A veronai együttesnél bejött az edzőváltás, Marannal a padon elmozdultak a sárga-kékek a kieső helyről, jelenleg a 16. 13 ponttal – hátradőlésre semmi ok, hiszen a vonal alatti Cagliari 12-nél jár. Otthon 1-3-3 a mérlege, a formája viszont biztató, öt meccse ugyanis nem kaptak ki Paloschiék. A keretből két alapvédő eltiltás miatt hiányzik majd – nagyon… Az Inter is meghúzta már az edzőváltást, Mazzarit Manchini váltotta, ám a kék-feketéknél csak nem akar beindulni a szekér. A Milan elleni remit követően kikaptak Icardiék a Rómától és az Udinésétől is, utóbbitól ráadásul a San Siróban. Az EL-ben viszont legalább továbbjutottak Palacioék. 17 pontos a milánói együttes, vendégmérlege pedig gyenge: 1-3-3 – csak a Cesenánál győztek Osvaldoék. A keretből Hernanes és Vidic biztosan hiányzik, viszont Dodo, Icardi, Medel és Palacio játékra jelentkezik.

A hazaiak védelme tartalékos lesz, ezt pedig a vendégek kihasználhatják. Nem szárnyalnak a kék-feketék, finoman fogalmazva sem, ám ma szerintünk nem maradnak pont nélkül – egy kevés találatot hozó ütközetben. Tippünk tehát X2 és -2.5!!

Olvasói sztorik