Hírek

Német és belga hazai!

Wolfsburg-Paderborn 1! (0-1) 1! +2,5!

A farkasok szárnyalnak, az újonc pedig kifulladóban van – ebből sima hazai lesz…
A zöldek a 14. játéknap után az előkelő 2. helyről várták a folytatást 29 egységgel és félelmetes hazai mérleggel: 6-1-0-ás sort produkáltak Olicék, csak a Frankfurt tudott nála remizni, de annak is már jó ideje. Dieter Hecking legénysége gyengén rajtolt, az első öt fordulóban csak esett kelt, mindössze egy sikert könyvelhetett el, azóta viszont valósággal szárnyalnak Gustavo Luizék! Kilenc Bundesliga-ütközetből nyolcat behúztak Perisicék, csak a Veltins Arénában maradtak alul. Az EL-ben a héten magabiztosan nyertek Lille-ben, így összejött a továbbjutás is. A sikerekben nagy mértékben közrejátszik, hogy komoly sérülés nem nehezíti a szakmai stáb munkáját – ma sem lesz hiányzó az alapemberek közül, különösen a támadószekcióban mély a merítés.
A Padernborn épp ellenkező utat jár be: az újonc jól kezdte a pontvadászatot, ám olybá tűnik, elfogyott a lendület, így a kék-feketék most már csak a középmezőnyben vitézkednek. Persze, kiegyeznének a végelszámolásnál a jelenlegi pozícióval Stoppelkampék, hiszen a forduló előtt a 10. pozíciót foglalták el. 17 egységig jutottak, ám a túrákon ijesztően gyengék (1-1-5, 5-14), augusztusban a HSV-nél arattak totális sikert, azóta jobbára kudarcok érik Andre Breitenreiter szakvezető csapatát. Gólt vendégségben október elején szereztek, azóta három túra, három nagy pofon. Odahaza ebben a periódusban két remi jött össze, a múlt hétvégén a Freiburg ellen a hajrában sikerült pontot menteni. A keretben a fontos láncszemek bevetésre készen állnak, más kérdés, hogy lassan krónikus önbizalomhiány lesz úrrá az alakulaton…
Nagy a minőségbeli differencia a két keret között, ráadásul a Volkswagen Arénában brutálisan tolják Olicék. Nálunk nagyon fix hazai e történet, a hendi is simán benne van a pakliban, no és a +2.5 is!

Anderlecht – Oostende 1!

A bajnoki címvédő immáron 3 forduló óta nyeretlen és legutóbbi 5 bajnokijából is csupán egyet nyert meg, ennek megfelelően csúszik is le a tabellán, 31 pontjával már csak negyedik. Otthon sem produkált eddig feledhetetlen mérleget az Anderlecht: 4 győzelme mellett 3 döntetlen és 1 vereség szerepel, ez pedig csak a 8. legjobb hazai mutató a ligában. Az Oostende tipikus középcsapat: 25 ponttal a 9. helyen áll, 7-4-7 mérlege kiszámíthatatlan teljesítményre vall. Jó formában érkeznek erre a meccsre: három forduló óta veretlenek. Vendégként eddig 3-1-4 mérleget tudnak, de zsinórban 4 legutóbbi vendég meccsükön nem tudtak nyerni. Az hazaiakat láthatóan megviseli a háromfrontos (BL, bajnokság és kupa) küzdelem, de az idegenben sebezhető Oostende ellen hazai környezetben nem veszíthet újabb fontos pontokat, így hazai!

Olvasói sztorik