Hírek

Schalke és City!

Jó formában lévő alakulatokra fogadunk ma...

Leicester-Manchester City 2! +2,5!

Nagy bajban van az újonc: Nigel Pearson legénysége tartalékosan fogadja a bajnokesélyest – nem ma kezdik meg a felzárkózást a rókák…
A Leicester tavaly remekül szerepel a Championshipben, ennek eredményeként feljutott az élvonalba, ahol célja nem is lehet más, mint a Premier League-tagság meghosszabbítása. Ettől azonban egyelőre messze van a társaság…
A rókák a sereghajtók, ami nem is csoda, hiszen 15 fellépésen 10 egységet sepertek be mindössze. A King Power Stadium-ban is kutyák, 1-4-2-es soruk erről árulkodik. Egyetlen sikerüket a MU ellen aratták, de annak már jó ideje. Mostanság nagyon gyengén muzsikálnak Nugenték, 10 bajnokin két ikszet csináltak, nyolcszor pedig megégtek. Két riválisnál vizitáltak a közelmúltban, ám a csőszöknél (QPR 3-2) és a Villa Parkban (2-1) sem jártak sikerrel, közben pedig az idén cseppet sem félelmetes Liverpool is kifosztotta Cambiassoékat.
És akkor a keretről. Kasper Schmeichel kidőlt hat hétre, így az első számú kapus biztosan nem védhet. A védelembe visszatérhet eltiltása után Upson, és miután visszavonták Konchesky múlt heti pirosát, a rutinos bekk is ott lehet a kezdőben. A védelemben és a középpályán egyaránt bevethető belga Ritchie De Laet pályára küldése kérdéses, ahogy a hatgólos csatár Ulloa szerepeltetése is.
A Leicester City tervezett utazókerete így fest: Hamer, Smith, De Laet, Konchesky, Moore, Morgan, Simpson, Upson, Wasilewski, Albrighton, Cambiasso, Drinkwater, Hammond, James, King, Knockaert, Mahrez, Powell, Hopper, Lawrence, Nugent, Schlupp, Taylor-Fletcher, Ulloa, Vardy, Wood.
Ha a rókák esetében lejtmenetről beszéltünk, akkor a Manchester City teljesítményét leginkább a fáklyás menet kifejezéssel illethetjük! Pellegrini mester fiai igencsak összekapták magukat, a kezdeti botladozás után magukra találtak Nasriék mind a Premier League-ben, mind pedig a BL-ben, ahol végre valahára összejött a továbbjutás is!
A halványkékek jelenleg a 2. helyen tanyáznak, ám a korábbi 8 egységnyi hátrányuk a Chelsea-vel szemben immár három pontosra zsugorodott. Kolarovék 33 pontig jutottak, idegenben 5-2-1-es soruk ütősnek tűnik, csak a West Ham Unitednél kaptak ki. Öt győztes mérkőzésből érkeznek a mai találkozóra, és elnézve Touréék sorsolását, az idén akár száz százalékosak is lehetnek az év hátralévő részében…
Lesz egy nagy hiányzója a manchesterieknek: Agüero továbbra is sérült, pedig a 14 találatnál járó argentin csatár remek formáéban volt. Pellegrini viszont számolhat Kompanyval, valamint Toure is ott lehet ma délután, hiszen eltiltása csak a BL-re vonatkozott. Nastasic neve továbbra is a maródiak listáján szerepel, de nélküle is bombaerős a halványkékek kerete, amely jó eséllyel így fest majd: Caballero, Hart, Wright, Boyata, Clichy, Demichelis, Kolarov, Kompany, Mangala, Nastasic, Sagna, Zabaleta, Fernandinho, Fernando, Lampard, Milner, Nasri, Navas, Silva, Sinclair, Toure, Dzeko, Jovetic.
A rókák még soha nem nyertek otthon a City ellen, legutóbbi sikerük is 2003-ra datálódik. És ma sem terme babér az újoncnak, újabb vereség következik, a manchesteriek pedig folytatják a Chelsea üldözését. Tippünk: 2-es!

Schalke-Köln 1!

Roberto di Matteo felrázta a királykékeket: a Schalke már a dobogóhoz közelít a Bundesligában, a BL-ben pedig a nyolcaddöntőbe jutott. Ma tovább gyarapíthatja pontjai számát!
A 15. fordulóra hangolnak a csapatok a német élvonalban. A házigazda nagy utat járt be az elmúlt negyed évben. Jans Kellerrel kezdte a szezont a társulat, ám az eredmények csak nem jöttek, így a trénernek mennie kellett. Érkezett Roberto di Matteo, aki összességében rendet vágott Gelsenkirchenben, Huntelaarék pedig annak ellenére hozzák immár az eredményeket, hogy a Schalkét példátlan sérüléshullám sújtja az idén ősszel. Fél keretre való játékos volt vagy jelenleg is sérült, emellett olykor eltiltások is nehezítették a szakmai stáb munkáját.
Chupo Motingék jelenleg a 4. helyen tanyáznak, 23 pontjukból 17-et a Veltins Arénában zsebeltek be. Veretlenek saját közönségük előtt (5-2-0), és a formájuk is több, mint biztató. Három bajnokit nyertek meg zsinórban, a héten pedig győztek Mariborban – bebiztosítva így a BL-ben a legjobb 16 közé jutást.
És akkor a hiányzókról – ma sem rövid a lista… A védelemből Matip és Kolasinac, a középpályáról Draxler, Farfan és Boateng, elölről pedig Obasi kénytelen kihagyni a kilencven percet.
A Köln újoncként vágott neki a bajnokságnak, és eleinte minden a legnagyobb rendben ment. Peter Stöger alakulata szeptemberben botladozott ugyan, de később korrigálták a hibákat a kecskések, és a középmezőnyből várhatták a folytatást. Azonban az elmúlt hetek megint csak nem úgy alakultak Zollerék számára, ahogy azt eltervezték. Bejött 5 meccsből négy zakó, és máris csak a 12. helyről várja sorsa jobbra fordulását a társulat. 15 pontja van Ujahéknak, mindössze kettővel több, mint a kieső helyen állomásozóknak. Nem megnyugtató a helyzet, finoman fogalmazva sem…
Ami viszont a piros-fehérek mellett szólhat, hogy Olkowskilk lényegesen eredményesebbek a túrákon, mint odahaza. 1-2-4 illetve 3-1-3-as a mérlegük – verték a kecskések a Bréma-Stuttgart-Hoffenheim triót, Padernbornban ikszeltek.
A csapatba visszatérhet Lehmann, a középpályás letöltötte eltiltását, Patrick Helmes augusztus óta sérült, rajta kívül nincs friss hiányzó.
A két gárda egymás elleni mérlege erőteljes Schalke-fölényt mutat: két éve, amikor legutóbb az első ligában szerepelt a Köln, akkor 4-1-re és 5-1-re győztek a királykékek. Ma azért nem várunk ilyen fölényes hazai diadal, de összességében a gelsenkircheniek sikerével kalkulálunk. Nálunk 1-es e történet!

Olvasói sztorik