Hírek

Ütős a Real és a Lyon!

A madridiak idegenben, a lyoniak odahaza győzhetnek - simán...

Almeria-Real Madrid (1-0) 2!

Egyre nagyobb bajba kerül a déli együttes – alig ha a királyiak ellen jönnek ki a gödörből. Sima kettest várunk!
Egyre nehezebb helyzetbe kerül Francisco Rodriguez alakulata. Az Almeria már csak a 17. 10 egységgel – épp ennyi pont áll a mögötte sorakozó gárdák neve mellett is. Az Estadio del Mediterráneo-ban meg vannak átkozva Coronáék: képtelenek voltak eddig nyerni saját publikumuk előtt (0-3-4), pedig verhető ellenfelek is vizitáltak már náluk. A La Ligában legutóbb szeptemberben ünnepelhettek sikert a piros-fehérek, sovány vigasz, hogy a kupában a Betis vendégeként nyertek 4-3-ra. A hét elején az Eibarnál jártak Sorianoék, és kaptak ki csúnyán 5-2-re az újonctól… A keret majdnem teljes lesz, egy bekk szereplése kérdéses, illetve egy támadó hagyott kiedzéseket a héten.
A Real valósággal száguld a bajnoki arany felé! A királyiak a kezdeti botladozások után rátért a helyes útra, és Ancelotti mester legénysége immár 11 La Liga mérkőzést húzott be zsinórban! Vezetik a bajnokságot, két ponttal a Barca, néggyel a városi rivális matracosok előtt. 12-0-2-es mérlegük impozáns, idegenben 6-0-1-es mutatót hoztak össze a fehérek, csak San Sebastianban égtek meg, de annak is már több hónapja. A BL-ben is ellenállhatatlanok Ronaldóék, a portugál zseni a pontvadászatban már 23 találatot jegyez. A héten az elitligában erősen felforgatott összetételben is villogtak a királyiak, jó néhány meghatározó futballista csak a padról nézte társaik produkcióját. A keret nem lesz teljes, Khedira, Modric és James Rodriguez sérült, Sergio Ramos eltiltását tölti.
Tavaly oda-vissza agyonverte a fővárosi egység a déli kiscsapatot – ebben a felállásban 0-5 lett a vége. És ma is bízunk Bale-ékben! Szerintünk kettő biztosan lesz közte a végén. Tippünk tehát hendis 2-es!

Lyon-Caen +2,5! 1!

A házigazda a dobogóért, a vendégek a bennmaradásért küzdenek. Gólokban és lyoni sikerben bízunk!
Brutális odahaza a Lyon: a fehérek eddigi 9 fellépésük közül 8-at megnyertek (csak a Lens tréfálta meg őket augusztusban), gólarányuk pedig 22-5 a Stade Municipal de Gerland-ban! Hubert Fournier együttese remek formában várja az ütközetet, ugyanis legutóbbi 13 bajnokijuk közül mindössze egyet buktak el (St. Etienne), és két nyertes csatából érkeznek a mai mérkőzésre. Jelenleg a dobogó 3. fokán tanyáznak Ghezzalék, nevük mellett 33 egység szerepel – tömör az élboly, minden pontnak nagy szerepe lehet a végelszámolásnál.
A Lyon támadójátékával annak ellenére sincs probléma, hogy egy fontos láncszem, nevezetesen Gourcuff hetek óta sérült, és ma sem áll a szakvezetés rendelkezésére. Ott lesz viszont a pályán Lacazette, a támadó pedig pazar formában van, immár 14 gólnál jár, a múlt héten az Evian vendégeként a hajrában hintett kettőt – így tudtak fordítani a lyoniak.
A Caen újonc a ligában, de nem idegen a közeg a piros-kékeknek, hiszen korábban hosszú éveket töltöttek a legmagasabb osztályban. Most igencsak meleg a pite Duhameléknek, ugyanis a 18. játéknap az utolsó előtti, kieső helyen érte őket. Csak 14 pontot zsebeltek be eddig, vendégségben viszont nem is olyan rosszak: 2-4-3-as sorhoz 14-15-ös bátor találati mutató párosul.
Október vége nem ünnepelhettek három pontot Kantéék, és két vesztes kilencven perc van a hátuk mögött – ráadásul a Nizza és a Guingamp riválisuk is az alsóházban. Rossz hír, hogy egy kezdő támadó és egy kezdő védekező középpályás sérült, egy kezdő bekk pedig még eltiltását tölti. Így pláne nehéz lesz a száguldó Lyon otthonában…
A meccsen a hazaiak az esélyesebbek, viszont a találatokban is látunk fantáziát. A Caen nem az a bekkelős alakulat, vendégségben hajlamos belemenni a nyílt harcba – amibe minden bizonnyal ma bele is törik a bicskája. Szívesen ajánljuk a +2.5-ös opciót, egy másik szelvényen pedig a H-t!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik