Hírek

Német és olasz diadalok!

A Gladbach és a Fiorentina ma győzelemmel zárhatja a csoportkört...

Borussia Mönchengladbach-FC Zürich 1!

Aki nyer, továbbjut, aki veszít, akár búcsút is inthet az EL-nek. A németeket erősebbnek érezzük, ráadásul hazai pályán szerepelhetnek.
Az A-jelű négyesben kissé kusza a helyzet. 1. Mönchengladbach 9, 2. Villarreal 8, 3. Zürich 7, 4. Apollon 3. Ha nyernek vagy ikszelnek a németek, továbbmentek, ha kikapnak, meleg lehet, hiszen a Villarreal jó eséllyel nyer a szigeten, és akkor máris a 3. pozícióba csúsznak a germánok… A helvéteknél más a helyzet: muszáj győzniük, ha folytatni akarják a sorozatot.
A Borussia remekül kezdte a bajnokságot, november elejéig a dobogón tanyázott, őrizte veretlenségét, aztán viszont jött egy hullámvölgy: három vereség zsinórban, ám a rossz szériát a Hertha hétvégi legyőzésével feledtették Lucien Favre tanítványai. Az EL-ben őrzik veretlenségüket Raffaelék, és ezúttal is szinte komplett kerettel várják a találkozót. Martin Stranzl, a zöld-fehér-feketék egyik alapbekkje sérült, rajta kívül mindenki a fedélzeten.
Az FC Zürich a 2. a svájci bajnokságban, a remeklő Basellel nem tudja tartani a lépést, az ezüstéremre viszont jók lehetnek Urs Meier fiai. A kékek a hétvégén meglepetésre kikaptak a Thun vendégeként, így nem tudták lerázni magukról a Young Boys-t. Az idén még egy St- Gallen-i túra vár a társulatra, amely szintén nem ígérkezik fáklyás menetnek.
Az EL-ben eddig saját közönségük előtt becsülettel tették a dolgukat Kochék, a Letzigrundon verték a ciprusiakat és a spanyolokat, a németekkel remiztek. Viszont a túrákon nagyon nem megy: égtek Limasszolban és a Villarreal vendégeként is. Általában jönnek a gólok Chikhaoui-ék meccsein – kötve hisszük, hogy ma is megússzák találat nélkül a Mönchengladbach elleni kirándulást… Jó hír, hogy a keret teljes lesz zürichi oldalról.
A házigazda nekiállhatna óvatoskodni, hiszen a remi nekik kedvez. Ám nem gondoljuk, hogy a Borussia ezt a taktikát választaná. Az az érzésünk, hogy az A-csoportban ma papírforma eredmények jönnek, amelynek végén a németek mellett a hispánok lépnek tovább a kvartettből. Ennek megfelelően tippünk: 1-es!

Fiorentina-Dinamo Minszk 1! (0-1) 1!

A violák már továbbjutottak, és a kvázi B-sorukkal is péppé verhetik a gyengécske fehéroroszokat…
A K-csoportban a firenzeiek 13 egységig jutottak, a minszkiek 1-ig – extra meglepetés nem várható az összecsapástól. Vincenzo Montella alakulata úgy nyerte meg a kvartettet, hogy a második számú európai kupasorozat mérkőzéseire általában igencsak felfrogatott összetételben küldte pályára övéit. Marinék mind a három idegenbeli csatájukat megnyerték, otthon viszont a PAOK ellen csak remizni tudtak. Legutóbb a Guingamp vendégeként is behúzták a három pontot, így most már biztos továbbjutóként várhatják a zárónapot.
Valeroék a bajnokságban gyengén kezdtek, ám mostanság kezdenek magukra találni. A Serie A-ban még mindig csak a 9. helyen állnak, de legalább a legutóbbi három játéknapon 7 egységet kasszíroztak, a hétvégén a Juve sem tudott nyerni a Stadio Artemio Franchi-ban. Az idén még két bajnoki vár Gomezékre, és bizony a Cesena-Empoli páros ellen bizony benne van a hat pont. Ha ez összejönne, máris karnyújtásnyira lenne a dobogó. A lilák ma is felforgatott összeállításban lépnek pályára. Babacar megsérült, Basanta eltiltott lesz, Bernardeschi és Pasqual pedig továbbra sem bevethető.
A Dinamo Minszk a 2. helyen zárt a fehérorosz pontvadászatban – a hajrát csúnyán elrontották Vladimir Zhuravel fiai, az utolsó négy bajnokin nem nyertek a fehér-feketék. Simovicék az EL-ben sem brillíroztak, és akkor még finoman fogalmaztunk… 1 hazai iksz a Guingamp ellen, és négy zakó, hozzá 1-13-as találati mutató. És, hogy tetézzük a bajt, két fontos középpályás sérült – és ugye már vége is a bajnokságnak, a fiúk legszívesebben már téli pihenőre mennének…
Ilicicék Minszkben egy laza hármast hintettek a Dinamonak… És ma sem gondoljuk, hogy a minszkiek komolyabb ellenállásra lennének képesek a Fiorentina ellen. Tippünk H és hendis H!

Olvasói sztorik