Hírek

Gólok a BL-ben

AZ utolsó csoportkört rendezik ma az elitligában...

Liverpool-Basel +2,5!

Ha nem nyernek a vörösök, úgy nem jutnak tovább. Muszáj nekirontaniuk a helvéteknek, akik viszont így kedvükre kontrázhatnak. Gólos történet lesz ebből…
A B-csoportban egyelőre annyi biztos, hogy a Real elsőségét nem veszélyezteti semmi, viszont a királyiak mögött még bármi előfordulhat. A Basel 6, a Liverpool és a Ludogorets 4 egységig jutott. Magyarul: ha nem nyernek Gerradék, úgy marad az EL, jobb esetben.

Brendan Rodgers csapata nem az igazi az idén. A Premier League-ben mindössze a 9. a gárda, mérlege 6-3-6 – Skrteléknek pusztán az a szerencséjük, hogy a többi élcsapat is betkizik olykor, így a dobogótól is csupán 6 pont a lemaradásuk. Az Anfield Road már korántsem félelmetes katlan, a bajnokságban 3-3-2-es a mutatójuk, a BL-ben pedig 1-1. Különösen a támadószekció muzsikál gyengén, a PL-ben hétszer, az elitligában pedig négyszer vették be az ellenfelek hálóját. Balotelli egyelőre csalódás, a támadó sérült, jó eséllyel nem lehet ott ma este az Anfielden, csak úgy, mint Sturridge, a Lallana-Lambert-Coutinho trió vékonynak tűnik.
A BL-ben eddig a bolvárokat verték otthon Hendersonék, és Razgradból távoztak ponttal. A Real oda-vissza elverte a vörösöket, még a baseli túra is kudarccal végződött.

A helvét bajnok féltávnál már döntésre vitte a dolgokat: immár 8 egységgel elhúzott a riválisoktól, pazar formában futballozik hetek óta, öt győztes bajnoki van Delgadóék háta mögött. Paulo Sousa alakulata mintha kinőtte volna a svájci Superligát, egyszerűen nem tudjuk elképzelni, hogy a bajnoki arany ne a St. Jakob Parkba kerüljön.
És a piros-kékek immár a nemzetközi porondon sem sorolhatók a futottak még kategóriába. Gashiék otthon verték az angolokat és a bolgárokat, csak Ronaldoék vitték el a pontokat, vendégségben viszont eddig mindkét túrájuk kudarccal zárult.
A keretben egy középpályás sérült (Sio), szerepeltetése egyelőre kérdéses. A többiek mind ott lesznek a fontos ütközetben.
A helyzet roppant egyszerű: ha nyernek a vörösök, akkor ők mehetnek tovább a BL-ben, iksznél búcsúznak az elitligától. Brendon Rodgers együttese az idén már sokszor borította a papírformát, így mi sem igazán bízunk bennük. A találatokban annál inkább! A Poolnak muszáj támadnia, így viszont lesz lehetősége a baselieknek a kontrákra. Szerintünk háromszor megzörrenhetnek a hálók. Mi a +2,5-ös opciót támogatjuk!

Galatasaray-Arsenal Mindkét fél betalál: IGEN!

Az ütközetnek már nincs különösebb tétje: a törökök kiestek, az ágyúsok továbbléptek…
A D-csoportban már minden lényegi kérdés eldőlt: a Galata nem mehet tovább az EL-ben sem, az Arsenal már ott lesz tavasszal is az elitligában, viszont szinte biztos, hogy csak a 2. pozícióban zár.
Prandelli mesternek hamar kitelt a becsülete Isztambulban. Az olaszok korábbi szövetségi kapitánya nem tudott mit kezdeni a Galatával, a bajnokságban és a BL-ben is botladoztak a sárga-pirosak, így menesztették a trénert. A helyét Hamza Hamzaoglu foglalta el, és érkezésével elkezdtek jönni az eredmények. Sneijderék két bajnokit és egy kupameccset is megnyertek, a pontvadászatban fel is jöttek a 2. helyre, a Fenertől pedig csak egy egység a lemaradásuk. A BL-t nagyon elszúrták Altintopék, egyetlen pontjukat az Anderlecht ellen szerezték odahaza, ezen kívül négy zakó áll a nevük mellett, gólarányuk pedig arcpirítóan pocsék: 3-15!
Egy középpályás eltiltott, egy másik sérült, egy bekk ugyancsak nem bevethető – lesz kit pótolni majd a gárdának.
Az Arsenal az idén sem tud kitörni a szürkeségből, Arsene Wenger alakulata csk a 6. a Premier League-ben, 15 meccsen a 24-18-as gólarány pedig arról árulkodik, hogy a hátsó alakzattal továbbra is sok a gond.
Persze, mondhatjuk, hogy sok a sérült a keretben, de az ágyúsoknál már megszokhattuk, hogy szinte az állomány harmada nem bevethető. Ezúttal Debuchy, Monreal, Özil, Walcott, Ospina, Wilshere, Arteta és Alexis Sanchez is kimarad a keretből – tekintélyes névsor, az már egyszer biztos.
A piros-fehérek formája ingadozó, a hétvégén a Stoke-tól kaptak ki 3-2-re – a hátsó alakzat botrányosan teljesített. Arsene Wenger kapott is hideget.meleget a drukkerektől… Tény: a gárda középpályás védekezése hónapok óta tragikus, sokszor egyszerűen átszaladnak a piros-fehéreken.
Bízunk az Arsenal támadóiban, no és a védőiben is! A Galatától felszabadult játékot várunk, és abban reménykedünk, hogy betalálnak az angolok kapujába. A londoniak erősen tartalékosak lesznek, viszont Goriudban és Welbeckben azért benne van a gól. Szerintünk mindkét fél betalál egyszer!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik