Hírek

Gólok Rómában, öröm Amszterdamban!

A BL-ban ma rendezik az utolsó csoportmeccseket. Van néhány érdekes ütközet...

AS Roma-Manchester City Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

Kusza a helyzet az E-jelű kvartettben, hiszen a bajorok mellett még mind a három rivális továbbléphet. Az Olimpicóban nyílt meccset várunk – gólokkal természetesen!
A Bayern 12 ponttal vezeti a csoportot, mögötte a rómaiaknak, a manchesterieknek és a moszkvaiaknak is 5-5-5 egység áll a nevük mellett. A 0-0-ás iksz a farkasoknak kedvez, minden más döntetlen esetén – ha a germánok lezúzzák az oroszokat – a britek lépnek tovább. De lehet-e gólnélküli döntetlenre játszani Rudi Garciáéknak? Tuti, hogy nem!
A rómaiak a remek szezonkezdést követően kissé szeszélyesebb teljesítményt nyújtottak a késő ősszel, ám még így is lőtávolon belül tudhatják a Juvét a Serie A-ban. A bordó-sárgák odahaza félelmetesek (7-1-0), egyetlen ikszük épp most szombaton csúszott be a Sassuolo ellen. Gervinhoék mellett szól viszont, hogy kétgőlos hátrányból álltak fel, ráadásul emberhátrányban!
Tottiék a BL-ben eddig igencsak szélsőségesen teljesítettek. 5-1-re mosták le a CSKA-t, viszont kaptak egy hetest a bajoroktól odahaza. A City elleni iksz sokat érhet (1-1), ugyanakkor legutóbb két egységet elherdáltak az orosz télben: a 93. percben egyenlített a házigazda. Ha akkor kihúzzák 0-1-gyel De Rossiék, most lényegesen nyugodtabban várhatnák a zárófordulót.
A keret nem lesz teljes, védők hiányoznak majd Rudi Garcia állományából. Leandro Castan, Balzaretti és Torosidis sérült, velük nem kalkulálhat a gall szakember.
A Manchester City nem mozog otthonosan a BL-ben, ezt nyugodtan kijelenthetjük az elmúlt évek tapasztalatai alapján. És a halványkékek ezúttal us kiszolgáltatott helyzetben vannak, muszáj betalálniuk az Olimőicóban, ha ez nem sikerül, marad – jobb esetben – az EL. Pellegrini mester fiai viszont a legutóbbi fellépésükön legalább az esélyt életben tartották: Agüero a ráadásban vitte be a Bayern ellen a győztes találatot (3-2) – ha ez nincs, most pocsék pozícióból várhatnák a folytatást.
A Premier League-ben jó formát mutatnak Kolarovék, sorra hozzák a kötelező győzelmeket, a hétvégén például az erős Everton kapitulált náluk. A brigád egyelőre tartja a lépést a Chelsea-vel, hátrányuk mindössze 3 egység a londoni riválissal szemben.
Viszont nem lesz könnyű helyzetben a dél-amerikai szakember ma este. Eltiltott még Toure, sérült Silva, Agüero, Fernandinho, Jovetic és Kompany – utóbbi három játékost talán összedrótozzák a mindent eldöntő ütközetre.
A döntetlen veszélyes eredmény lehet, hiszen ugyan csekély az esélye a moszkvaiak müncheni sikerére, de azért ez az opció sem zárható ki teljesen. A 0-0 elméletileg a hazaiaknak jó bajor siker esetén, de elképzelhetetlennek tartjuk, hogy erre játszanának Pjanicék. Nyílt csatát várunk, ahol a találatoké lesz a főszerep. Meggyőződésünk, hogy mindkét háló megzörren majd, és akár jöhet a +2,5-ös opció is!

Ajax-APOEL 1!

A két óriás mögött várható volt, hogy csak az EL-ért szállhat harcba e két alakulat. Szerintünk a hollandok érik meg a tavaszt…
A BL-csoportkör sorsolásakor nyilvánvalónak tűnt, hogy a Barca-PSG párharcba nem tud beleszólni az Ajax és az APOEL. Meglepetés nem történt, a két nagycsapat egymással meccseli le, hogy kié is lesz az első hely, az amszterdamiak pedig a nicosiaiakkal meccselnek a 3. pozícióért.
Frank de Boer együttese eddig nem okozott meglepetést a csoportban. Ikszet játszott a szigeten – mondjuk, nyerhettek volna a piros-fehérek – és pontot csíptek el az Amsterdam Arénában a párizsiak ellen. Idegenben kapituláltak a galloknál és Katalóniában is.
A bajnokságban a PSV-vel vívnak különmeccset a bajnoki aranyért, egyelőre egy pont a hátrányuk az eindhoveniekkel szemben. Ottohn masszívak (6-1-1), legutóbb a Willemet intézték el könnyedén (5-0). Augusztus vége óta őrzik bajnoki veretlenségüket, az idei esztendőben pedig két nyerhető ütközet vár rájuk.
Rossz hír a drukkereknek, hogy a brigád centere, Sigthorsson megsérült a hétvégén, ám a helyére érkező Milik nyomban duplázott. Minden bizonnyal ezúttal is húsz esztendős lengyel csatár kezd majd. Boilesen, a társulat norvég védője ugyancsak sérült – ő is alapembere az Ajaxnak.
Az APOEL veretlenül, magabiztos fórral vezeti a ciprusi bajnokságot, Djebourék alig-alig kapnak gólt, kiemelkednek a mezőnyből. És bizony a BL-ben sem vallottak szégyent. Mert bizony Európa-szerte csak kevés alakulat mondhatja el magáról, hogy a Parc des Princes-ben és a Camp Nou-ban is csak 1-0-ra maradt alul… Georgios Donis együttese otthon elvérzett a két nagy ellen, de csak a Barca elleni lett csúnya (0-4). Problémát jelent viszont, hogy több fontos hiányzója is lesz a sárgáknak. Egy alapvédő eltiltott, rajta kívül három fontos középpályás pedig sérült…
Mindkét brigád jó passzban várja a találkozót. Az Ajaxnak elég lenne egy döntetlen is az EL-pozíció megszerzéséhez, a ciprusiak csak akkor érik meg a tavaszt, ha győznek. Ezt viszont szinte teljesen kizártnak tartjuk. Hazai környezetben a hollandok nem hibáznak, behúzzák a három pontot! Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik