Hírek

Szárd siker, iksz Valenciában?

A Cagliari a Chievót, a Levante a Getafét látja vendégül...

Cagliari-Chievo 1!

A kiesési rangadón a szárdok megszerezheti első győzelmüket hazai közönség előtt…
A 16. fogadja a 18. helyezettet – klasszikus kiesési rangadót rendeznek a Seria A 14. játéknapján. A házigazda tulajdonosa nem vásárolt zsákba macskát, amikor Zdenek Zemant szerződtette a padra. A támadófutball elkötelezett híve a rutinos tréner, és eddig a szárdoknál sem hazudtolta meg önmagát. A piros-kékek hintettek már négyest Empoliban és az Internek a San Siróban, ugyanakkor a Firenze épp a múlt hétvégén végezte ki Contééket a San Eliában… A társulat eddig 11 egységig jutott, odahaza viszont még nem tudott nyerni, három remi mellett háromszor megcsúsztak Ekdalék. Az alakulat formája nem az igazi, a héten ugyan továbbjutottak egy őrült meccsen a Modena ellen a kupában (2-2, majd 4-4 volt az eredmény, végül tizikkel győztek a szárdok), de összességében bajnoki győzelmet október végén ünnepelhettek. A keret nem lesz teljes, a négygólos Sau sérült, a védelem egyik oszlopa, Avelar szerepeltetése pedig kérdéses.
A Chievo gyengén kezdte a pontvadászatot, így nem is csoda, hogy megköszönték a munkáját Eugenio Corininek. A tar trénert Rolando Maran váltotta, és bár eleinte nem jöttek az eredmények az új szakvezetővel, később azért már elkezdte gyűjtögetni az egységeket a veronai brigád. Jelenleg a 18. 10 ponttal, viszont legalább négy forduló óta nem kaptak ki a sárga-kékek. Idegenben haloványak (1-1-4), Nápolyban győztek még szeptemberben, az iksz viszont legutóbbi túrájukon jött össze a Friuliban (Udinese 1-1). A támadósorral van leginkább probléma, ugyanis a veronaiak mindössze 9-szer voltak eredményesek, ez pedig édes kevés… A középpályáról Schelotto hiányzik majd, egyébként az alapcsapat a szakmai stáb rendelkezésére áll.
Általában kevés gól esett a két társulat ütközetében eddig, és bizony a mérleg a Chievo számára kedvezőbb. Ma viszont szerintünk a szigetlakók megtörik az átkot, és behúzzák végre első győzelmüket saját közönségük előtt. Tippünk tehát: 1-es!

Levante-Getafe Félidő: X! X1!

A Levante még otthon, a Getafe pedig idegenben nem remizett eddig – a szünetig csak nem viszik döntésre a dolgot a felek, és lehet, hogy 90 perc alatt sem…
A kiesés elől menekülő csapatok feszülnek ma egymásnak a Ciudad de Valenciában. A házigazda áll rosszabbul, a piros-kékeknek mindössze 12 pont áll a nevük mellett, amelynek épp a felét gyűjtötték be hazai környezetben. 2-0-4-es a statisztikájuk, a Valenciát és az Almeriát verték, mellettük szól viszont, hogy az utolsó két otthoni fellépésükön győzedelmeskedtek. A forma mégsem mondható jónak, ugyanis egy három meccses veretlen sorozatot az Espanyolnál megszakították Moralesék: 2-1-re maradtak alul Katalóniában. Jó hír a drukkereknek, hogy Lucas Alcaraz vezetőedző szinte a teljes kerettel kalkulálhat a mai összecsapáson.
A fővárosi rivális sincs sokkal jobb helyzetben, 14 pontig jutottak a kékek, vendégségben pedig 2-0-4 a mutatójuk. Cosmin Contra fiai nincsenek éppen jó passzban, két vereségből érkeznek a mérkőzésre – jó hír viszont, hogy az Eibar ellen magabiztos sikert könyvelhettek el a kupában (3-0).
A madridi kiscsapatból Sarabia, egy meghatározó középpályás eltiltott, egy másik középpályás, Yoda pedig sérült, csekély esély van a bevetésére.
Az eddigi ütközeteik kevés találatot hoztak a csapatoknak, és feltűnően sokat remiztek egymással. Óvatosságot és félidei ikszet várunk az ütközettől, és azt sem tartjuk ördögtől való gondolatnak, hogy a vége is döntetlen lesz – esetlege egy H-val megtámogatva az alaptippet…

Olvasói sztorik