Hírek

Athletic és Atletico, a nyerő páros!

Ma a La Ligában találtunk két jó esélyt...

Athletic Bilbao-Cordoba (0-1) 1! +2,5!

A baszkok remek formában vannak, az újonc sem tudja feltartóztatni a házigazdákat!
A Bilbao gyengén kezdte a bajnokságot, az első 10 fordulóban csak estek-keltek San Joséék. Egyetlen örömük annyi lehetett, hogy a Napolit kiütve bejutottak a BL főtáblájára. Viszont eleinte ott sem termett sok babér Ernesto Valverde alakulatának, kínos vereségekkel nyitottak, így hiába győztek másfél hete Donyeckben, a Porto-Sahtar párost már nem tudják behozni. A csíkosaknak így marad tavaszra az EL, amit minden bizonnyal komolyan vesznek a klubnál.
De ne rohanjunk ennyire előre! Iturraspéék immár a tabella első felében állomásoznak, 13 meccsen 18 egységet szerezve. A San Mamesben 3-2-1-es a mutatójuk, az Granada még kora ősszel fosztotta ki őket, viszont a két utóbbi haza ütközetén nem hibáztak Adurizék: előbb a Sevillát, majd az Espanyolt fektették két vállra. És a múlt héten olyat tettek Minuainék, amit nem nagyon szoktak: idegenben is győzedelmeskedtek! 2-1-gyel hozták el mindhárom egységet a Getafétől.
A keret nem lesz teljes, Balenziaga, az alapbekk eltiltását tölti, a csatársorból Guillermo Fernandez, a középpályáról pedig Gurpegui hiányozhat sérülés miatt. Ettől függetlenül erős csapattal várja az ütközetet az Athletic, amely egy győzelemmel máris EL-t érő pozícióban találhatja magát.
A Cordoba – olybá tűnik – retúrjegyet váltott a La Ligára: az újonc még nyeretlen, hét remije pedig csak az utolsó helyre elegendő. A déliek helyzete azonban így sem reménytelen, hiszen jó néhány alakulat beragadt a rajtnál, tehát egy-két győzelemmel simán a vonal fölé léphetne.
Ugyanakkor nem érezzük az erőt Miroslav Djukic alakulatában. Idegenben (0-3-3) kizárólag kiscsapatoknál jött össze a remi, nívósabb ellenfeleknél rendre kapituláltak a zöldek. A múlt héten a Villarreal járt nála, és vitte is el mindhárom egységet.
A kupában is vereséget szenvedtek Inigo Lopezék a héten (Granada 1-0), ráadásul most az egyik legjobbjukra, a három gólnál és három asszisztnál járó Federico Nicolas Cartabiára, avagy művésznevén Fedére eltiltás miatt nem számíthat a szakmai stáb… Jó eséllyel kimarad a keretből sérülés miatt a bekk Jose Angel Crespo, valamint a középpályáról Fausto Rossi – azért ez így már soknak tűnik…
A San Mamesben még a nagycsapatok is rendre megizzadnak. Most a sereghajtó érkezik Baszkföldre, ahol egy motivált, jó formában lévő együttessel találkozik. Két tippünk is van a mai meccsre: hendis H és +2,5! Mindkét választás jónak tűnik…

Elche-Atletico Madrid 2!

A kiesőjelölt fogadja a bajnokot – a fővárosiak nem hibáznak!
Szomorú napokat él meg az Estadio Martínez Valero népe: a zöld-fehérek 10 ponttal az utolsó előtti helyről várják sorsuk jobbra fordulását, de egyelőre nyoma sincs a fordulatnak, a társaság gyenge formában várja a bajnok érkezését. Az Elche tavaly megúszta a kiesést (egyetlen ponton múlt a dolog…), és úgy tűnik, az idén sem lesz nyugalmasabb éve Francisco M. Escriba Segura együttesének… A gárda hazai környezetben is sebezhető (1-2-3), csak az Espanyolt mattolták, A Cordoba és a Granada is ponttal távozott tőle, az Eibar pedig nyert nála. Jonathasék rossz passzban vannak, múlt héten az Anoetában kaptak egy méretes pofont (Real Sociedad 3-0), majd a kupában sem sikerült előnyt szerezniük idegenben a másodosztályú Valladoliddal szemben.
Rossz hír a drukkereknek, hogy a gárda alapembere, a középpályás Garry Rodrigues eltiltását tölti ma délután, Manu, az egyik kapus pedig továbbra is sérült.
A bajnok egyelőre csak a dobogó harmadik fokán tanyázik, lemaradása a városi riválissal szemben 4, a katalánokkal szemben pedig 2 egység. Eddig 29 pontot termelt Simeaona mester társulata, idegenbeli 3-1-2-es statisztikája viszont arról árulkodik, hogy olykor képes botladozásra a gárda. A Real Sociedadnál és Valenciában kaptak ki a matracosok.
Kokéék formája viszont biztató: a BL-ben simán jutottak tovább, a legutóbbi két hazai meccsüket behúzták, és a kupában idegenben szereztek előnyt. Arda Turanék majdnem teljes kerettel utaznak a kiesőjelölthöz, egyedül Miranda bajlódik sérüléssel.
Tavaly november végén 2-0-ra nyertek a fővárosiak ebben a felállásba. És ma is valami hasonló eredményt tudunk elképzelni. Mandzukicék elkapták a fonalat, és a kiscsapat nem tudja őket megállítani. Tippünk tehát határozott 2-es!

Olvasói sztorik