Hírek

Sima Fradi, necces Dortmund

A Ferencváros nagyon nyerhet, a Dortmund-Hoffenheim mérkőzés gólokat hozhat...

Ferencváros-Lombard Pápa (0-1) 1!

A Fradi nem kegyelmez a gyengélkedő Lombardnak: legalább kettő lesz a végén közte, természetesen a hazaiak javára!
Az idei utolsó bajnokira készülnek a csapatok a Mennyei Bajnokságban. A Ferencváros 28 ponttal az 5. helyről várja a folytatást, a dobogótól csak egy egység választja el, viszont az MTK és a Vidi is elhúzott tőle. Thomas Doll alakulata otthon jól teljesít (5-2-0), csak a Hali és a Paks csent tőle pontot. Gólaránya a Groupama Arénában 12-3. Geráék október 4-e óta nem veszítettek bajnokit, pontot hoztak a Lokitól és a Viditől is, a héten pedig kiütötték a lilákat a Ligakupában. Bödéék játéka még ugyan sokszor döcög, de legalább mostanság már jönnek az eredmények.
A pápaiak csúnya zakóba szaladtak bele a hétvégén, a listavezető átgázolt a sárga-feketéken a Perutz-Stadionban (Videoton, 0-5). A szezon végére alaposan “elfogyó” pápaiaknál kidőlt a sorból Coroian is, aki a középpálya egyik fontos láncszeme. Lengyel Ferenc mester alakulata a 12. helyről várja a folytatást 14 egységgel, idegenben tragikus, 1-1-5-ös mérleggel, amit 3-16-os gólaránnyal fejeltek meg Keneseiék (Pécsen nyertek, a Dunaújvárossal remiztek). Hiányzók lesznek szép számmal a vendégeknél, a cserepadra ifijátékosok ülnek majd.
Az idei bajnokságban, még a 2. fordulóban nagy meglepetésre nyerni tudtak Csizmadiáék a Fradi ellen. Most viszont erre semmi esélyük a vendégeknek. Győznek simán a fővárosiak, és ha ideiglenesen is, de fellépnek a dobogóra. Tippünk hendis H!

Borussia Dortmund-Hoffenheim +2,5! 1!

Meddig tart a sárga-feketék vesszőfutása? Szerintünk ma véget ér a rossz sorozat. A gólokban azonban biztosabbak vagyunk…
Botrányosan szerepel a Borussia a Bundesligában. Szégyen szemre sereghajtóként vágtak neki a sárga-feketék a 14. fordulónak, 13 csatában ugyanis mindösszesen 11 egységet szereztek. Jürgen Klopp a napokban több interjúban is leszögezte: esze ágában sincs lemondani, mindent megtesz azért, hogy felrázza csapatát. A tréner kiemelte: rengeteg a sérült az egész szezon folyamán a keretben, emellett a sikertelenség másik okaként az elképesztő védelmi megingásokat nevezte meg a tréner. Való igaz, a dortmundi hátsó alakzat olykor bohózatba illő dolgokat művel…
De vissza a tényekhez: a gárda 2-1-3-as hazai sora is pocsék, a Hamburg, a Hannover és a Leverkusen is kifosztotta már Sokratisékat. A túrákról már ne is beszéljünk… A közelmúltban Paderbornban kétgólos előnyt szórakoztak el Sahinék, majd a múlt hétvégén Frankfurtban kaptak ki a csatárok rossz helyzetkihasználása, valamint a védelem betlizése miatt (2-0).
A BL-ben viszont továbbléptek Benderék, tehát most már a hazai pontvadászatra kellene elsősorban koncentrálniuk a fiúknak. Sérültekből most sem lesz hiány, Reus, Sokratis Papastathopoulos, Hummels, Piszczek, Blaszczykowski egyaránt kimarad.
A Hoffenheim üde színfoltja a bajnokságnak, a “falusiak” 13 meccset követően 20 ponttal a 7. helyen tanyáznak. Idegenben mostanság nem megy a kékeknek, 1-3-2-es sort hoztak össze, egyetlen sikerüket még szeptemberben aratták Stuttgartban. Azóta két iksz majd két zakó. Hazai környezetben viszont masszívan Voolandék, a múlt hétvégén a Hannovert verték egy őrült mérkőzésen 4-3-ra.
Markus Gisdol jó kis csapatot hozott össze, amely egyértelműen a támadófutballt erőlteti – helyszíntől függetlenül. A keret összetétele nem is igazán alkalmas a defenzív taktikára, így meggyőződésünk, hogy ma sem bekkenli megy a Signal Iduna Parkba a társulat. Modestééknél az alapcsapat rendelkezésre áll, Szalai eltiltott még, rajta kívül csak perememberek nem bevethetőek.
A két gárda rendre megszórta egymás, ha találkozott a közelmúltban. És ezúttal sem várunk visszafogottságot a felektől! Szerintünk a +2.5 jó választás, ám egy másik szelvényen azért a H is behúzhatónak tűnik…

Olvasói sztorik