Hírek

Gall bajnoki, olasz kupa!

A Lyon győzhet, a szárdok gókgazdag meccset játszhatnak a Modenával...

Lyon-Reims 1!

Bár csúnya vereségbe szaladt bele a hétvégén a Lyon, mára rendezik a soraikat Lacazették, így megrángathatják az idegenben szerényen teljesítő Reimset…
A gall bajnokságban a 16. játéknapot rendezik a napokban. Hőseink közül egyértelműen a pályaválasztó van kedvezőbb pozícióban, a dobogóért harcol, és bizony reális esélyük is van Hubert Fournier fiainak a bronzérem begyűjtésére. A társulat 15 fellépésen 27 egységig jutott, a Stade Municipal de Gerland pedig igazi erődítménynek számít: 7-0-1-es statisztikát hoztak össze a fehérek, csak a Lens tréfálta meg őket, de még augusztusban.
Malbranque-ék a döcögős szezonkezdet után (az első négy bajnokiból hármat bebuktak) rendezték soraikat, és futottak egy parádés szériát: 10 játéknapon maradtak veretlenek, ebben a periódusban csak három mérkőzést adtak ikszre. Ilyen előjelekkel érkeztem meg a hétvégén a St. Etienne-hez, ahol viszont nem jött ki a lépés. A vége 3-0 lett, ám az eredmény azért túlzónak tűnik a játék képe alapján. A lyoniaknak egyszerűen nem jött össze semmi, a zöld-fehérek kapusa parádézott, és amikor már ő is tehetetlen volt, akkor a támadók jöttek a hazaiak segítségére. Lacazette a hajrában büntetőt hibázott – laza mozdulattal lőtt a bal kapufa mellé…
A keret nem lesz teljes, egy fontos hiányzója van a gárdának, méghozzá a középpályás Gourcuff – a szervező nem épült fel sérüléséből.
A Reaims a középcsapatok békés mindennapjait éli, különösebb tervei nem lehetnek, viszont olybá tűnik, hogy hátrafelé sem kell tekintgetnie. Jelenleg a 9. helyen tanyázik, 22 egység áll a neve mellett, pontjai zömét otthon termelte (5-1-2), idegenben szerényebben megy (1-3-3).
Jean-Luc Vasseur mester ügyesen összekapta csapatát, ugyanis a pocsék rajt óta valósággal szárnyalnak a piros-fehérek! Legutóbbi hét csatában nem szenvedett vereséget a brigád, otthon behúzta a három egységeket, vendégségben pedig remizgetett. Pedig járt Nantes-ban és Monacóban is…
Albaek a középpályáról, de Preville pedig a csatársorból hiányzik majd sérülés miatt, rajtuk kívül csak perememberek nem tarthatnak a csapattal Lyonba.
Tavaly mindig az aktuális vendég győzedelmeskedett, most viszont inkább a hazaiakra voksolunk. A Lyon kerete erősebb, ráadásul saját közönsége előtt nem nagyon szokott hibázni. Mi bizalmat szavazunk Fekiréknek, húzzuk be az 1-est!

Cagliari-Modena +2,5!

A szárdok kerete erősebb, ám a bajnokság minden bizonnyal fontosabb a hazaiaknak. A gólokra egy ember a garancia: Zdenek Zeman!
Hektikus szezont fut eddig a szárd brigád: a Serie A-ban eddig 13 forduló telt el, 11 egység áll a piros-kékek neve mellett, és hat hazai fellépésük közül még egyet sem tudtam megnyerni Cossuék. Idegenben persze okoztak már meglepetéseket, verték például az Inter 4-0-ra Milánóban, egy négyest hintettek az Empolinak is, és ponttal távoztak Nápolyból. A formájuk összességében rossz, most már ideje lenne megint villantani egyet.
Ibarboék egyelőre a kiesés ellen küzdenek, a veszélyes zónában tanyáznak, és a következő hetekben sorsdöntő összecsapások várnak Ekdalékra: előbb a Chievo látogat a Sant’Eliába, majd Contiék a Parma vendégei lesznek. Két, igazán hatpontot csata vár tehát a Cagliarira.
Ezen ütközetek árnyékában fogadja tehát a csapat a Modenát Olasz Kupa mérkőzésre. A továbbjutás egy találkozón dől el. Lapértesülések szerint Zdenek Zeman rendesen felforgatja majd csapatát, így nem csak a sérüléssel bajlódó Sau és Avelar marad ki, hanem még néhány más alapember is.
A gólok azonban így is várhatóak a társulattól – mind elől, mind pedig hátul. A bajnokságban 20-24 a találati mutatójuk…
A Modena évek óta a Serie B-ben senyved, az egykor szebb napokat megélt együttes jelenleg a 10., ám van még esélye a play offra. Hagyományosan otthon eredményesebbek a sárga-kékek, ám a hétvégén idegenben is diadalmaskodni tudtak a Crotone vendégeként Granochéék. A következő hetekben kemény meccsek várnak a fiúkra, ugyanis két élcsapattal (Livorno, Carpi) is találkoznak majd.
A másodosztályú társulat az első körben Monzáben büntetőkkel jutott tovább, majd alaposan elverte a Palermot (0-3). Azért ez figyelemre méltó teljesítmény!
Nem mernénk határozott hazait tippelni a mérkőzésre. Sokkal inkább jobb választásnak tűnik a gólvadászat: az az érzésünk, hogy három találatot tuti, hogy összehoznak a felek. Mi ezt fogadjuk!

Olvasói sztorik