Hírek

Magához tért a Manchester United és a CSKA?

Ma megint hazai esélyekben bízunk...

Manchester United-Stoke City 1!

A döcögős szezonkezdet után a vörösök egyre masszívabbnak tűnnek: az Old Traffordon nem jelenthet gondot a Stoke legyőzése…
Már a 4. a Premier League-ben a Manchester United, Luis van Gaal alakulata 13 mérkőzésen 22 pontot gyűjtött. Hazai környezetben Rooney-ék erősek (5-1-1), a Swansea fosztotta ki még a nyitófordulóban, a Chelsea pedig ponttal távozott az Old Traffordról. Van Persei-ék formája egyre biztatóbb, három mérkőzést húztak be zsinórban, legutóbb a Hullt rendezték el simán. Előtte ugyan az Arsenal lényegesen jobban futballozott Matáéknál, ám a United mégis el tudta hozni mindhárom pontot az Emirates-ből.
Carrickék egy esetleges győzelemmel megközelíthetnék egy pontra az idén szárnyaló szenteket, akikkel jövő hétfőn mérkőznek meg.
A vörösök kerete ezúttal sem lesz teljes: a védelemből továbbra sem bevethető Shaw, Jones, Rafael és Evans, még szerencse, hogy Rojo már tudta vállalni a játékot. Blind is kihagyja a mai ütközetet, csakúgy, mint Di Maria, aki épp a Hull ellen sérült meg. Visszatért viszont Falcao, így a támadószekció brutális lesz!
A Stoke egyelőre a középmezőnyben tanyázik, Mark Hughes együttese 13 csatában 15 egységet húzott be. Idegenben sem rossz a piros-fehér-fekete együttes, 2-2-3-as sora legalább is erről árulkodik. Igazi bravúrspacialista a gárda, hiszen a Citynél és a Spurs-nél nyertek Krkicék! A formájuk viszont nem az igazi, egy hét alatt kétszer is megégtek: előbb otthon a Burnley, majd idegenben a Liverpool ellenében. Walterséknak nagyon kellenének a pontok, hiszen a vonal alatt tanyázó QPR is 11-es gyűjtött már…
A vendégek oldalán sem lesz teljes a keret. Begovic kapus visszatért, viszont az Anfielden megsérült Sidwell, a társulat egy fontos középpályása. Rajta kívül Bardsley, Wilson és Huth a védelemből, Moses a középpályáról, Odenwingi pedig a csatársorból marad ki.
A két együttes egymás elleni statisztikája nyomasztó MU-fölényt mutat (11-1-1), idén februárban szerezte meg a csíkos együtte selső sikerét a nagy múltú riválisával szemben. Az Old Traffordon még nem szerzett pontot a Stoke – és ma sem hiszünk a vendégeknek. Valenciáék összekapták magukat, és folytatják győzelmi szériájukat. Mi bizalmat szavazunk Smallingéknak!

CSKA Moszkva-Amkar Perm (0-1) 1!

A fővárosiak kezdik elkapni a fonalat, míg a vendégek a túrákon gyengék, ráadásul hiányzóik is lesznek. Kettővel nyerhetnek a piros-kékek!
Jót tett a bajnokságnak, hogy a szentpétervári együttes kétszer is botlott az elmúlt három fordulóban. A CSKA ennek is köszönhetően feljött a listavezetőre, kettejük között a különbség immár csak 7 egység. A fővárosiak 28-ig jutottak 15 fellépésen, az Arena Khimki-ben 7-0-2-es sort produkáltak 25-4-es gólaránnyal – csak a Szpartak és a Zenit tudta kifosztani.
Natcoék formája biztató: egy hosszabb, sikertelenebb szériát követően a BL-ben a Rómával szemben remiztek, majd kiütötték az UFA-t. A keret szinte teljes, egy cserecsatár sérült szeptember közepe óta.
AZ Amkar a kiesés ellen küzd, tavaly a középmezőnyben zárt, ám akkor is jellemző volt rá, hogy pontjai zömét odahaza gyűjtögette. Idén sincs ez másként, a társulat az eddig megszerzett 12 egységéből mindössze hármat túrázott össze, és még nyeretlen (0-3-3). A forma rossz, legutóbbi négy bajnokiján nem tudott nyerni, a múlt pénteken Rosztovból sikerült egy pontot elcsennie, de az ikszért nagy árat fizettek. Egy rutinos bekk pirosat kapott, így eltiltott, egy ugyancsak alapembernek számító bekk pedig megsérült, le kellett cserélni, és vele sem kalkulálhat Slavoljub Muslin vezetőedző.
Motivált lesz mindkét együttes, ám a hazai pálya előnye és a lényegesen nagyobb játéktudás egyértelműen a CSKA mellett szól. Az egymás elleni mérleg 14-6-1 – még csak pontot sem szerzett az Amkar ebben a felállásban. És ma sem számíthat sok jóra. Doumbiáék egyre jobb formát mutatnak, és ma akár gálát is rendezhetnek. A végén kettő lesz közte. Tippünk tehát hendis H!

Olvasói sztorik