Hírek

Török hazai és holland gólok!

A Trabzon és az FC Eindhoven ma könnyen három ponttal gazdagodhat. Vagy nem is olyan könnyen...

Trabzonspor-Gencerbirligi 1!

A Trabzon a hétközi kupasiker után a bajnokságban is három pontot kasszírozhat.
A 11. fordulót rendezik a török Szuperligában, és hőseink egyelőre a középmezőnyben állomásoznak. A házigazda 15 egységgel a 9. helyen tanyázott (3-6-1), otthon veretlen (2-3-0), és a formája is biztató: öt játéknap óta veretlen, két sikert aratott az elmúlt hetekben. Az EL-ben is jól tolják a piros-kékek, a héten nyertek ukrán riválisukkal szemben, bebiztosítva így a továbbjutást.
Ersun Yanal alakulata a döcögős szezonkezdet után tehát kezd magára találni, és a javuló tendenciában biztosan közrejátszik, hogy egyre kevesebb a sérült a keretben. Egy eltiltott védő visszatérhet, ugyanakkor a bajnokság elején védő kapus továbbra sem bevethető. Cardozo, a Paraguay-i támadó egyre jobb formát mutat, Yatabarével és Ekicivel veszélyes triót alkot.
A Gencerbirligi a 11. 13 egységgel, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak Stancuék (3-4-3). Idegenben sem rosszak a piros-feketék (1-2-2), bár egyetlen sikerüket nem mostanában aratták. Naci Sensoy alakulata összességében nincs rossz passzban, ugyanis három bajnokin őrizte meg veretlenségét, és továbblépett a kupában is. A keret bővebb lesz, mint a múlt héten, ugyanis visszatér egy gólerős bekk – így már csak két peremember, egy csatár és egy középpályás sérült.
A Hüseyin Avni Aker Stadium-ban két jó passzban lévő alakulat csap össze. A hazai pálya előnye mellett a nagyobb játékerő és a közös múlt is Trabzon-sikert vetít előre. Szerintünk a mostanság nagyszerűen szereplő piros-kék alakulat nem hibázik, és újabb három pontot húz be. Tippünk tehát: 1-es!

FC Eindhoven-Helmond +2,5! 1!

A házigazda 15 forduló alatt 20 pontot vert aktuális riválisára: ma növekszik a távolság…
A holland második vonalban már a 16. játéknapra készülnek a gárdák. Az FC Eindhoven áll lényegesen jobban, a kék-fehérek a dobogóról várják a folytatást, 15 csatában 33 pontot gyűjtve. A Jan Louwers Stadionban félelmetesen tolják Jean Paul de Jong fiai (6-0-1), igaz, épp a legutóbbi hazai ütközetet bukták el, meglepetésre a Twente tarcsi nyert náluk. A botlást gyorsan helyre hozták Deschilderék, vendégségben a Volendamnál nyertek rangadót. Egy cserecsatár sérült, rajta kívül viszont nincs komolyabb hiányzó a keretben. Jó hír, hogy a legutóbbi bajnokin visszatért egy hétgólos támadó.
A Helmond meggyengült a nyáron, így nem is csoda, hogy 13 ponttal mindössze a 18. a tabellán. Elbersék 3-4-8-as mérlegükből idegenben 0-3-5-ös a mutatójuk. A formájuk rapszodikus, legutóbbi két hazai ütközetüket behúzták, ugyanakkor a túrákon rendre kudarcot vallanak. Öt kirándulás, öt zakó, volt ebben nagy és szoros is. A védelem pocsék, 15 találkozón 33-szor kapituláltak! A támadósor igyekszik kompenzálni (22), de ez eddig általában kevésnek bizonyult. A keretben egy alapembernek számító bekk sérült.

A holland II-ben jó esély van az over tippre, a hazaiaknak 10-5, a vendégek 13-2 a +2.5/-2.5-ös mutatójuk. Ma ez is benne van a pakliban, csak úgy, mint a hazai győzelem. Mi mindkét opciót szívesen ajánljuk!

Olvasói sztorik