Kivégzés Madridban!

Az újonc a bajnokhoz látogat...

Atletico Madrid-Deportivo La Coruna (0-1) 1!

A bajnok parádés formában van, az újoncnál fontos emberek hiányoznak – ebből sima hazai lesz…
A 13. fordulót rendezik a hét végén a La Ligában. A bajnok egyelőre “csak” a 3. a táblázaton, “gyengélkedése” idegenbeli produktumának köszönhető (3-1-2), a Vicente Calderonban magabiztosak Mandzukicék (5-1-0) – csak a Celta lopott pontot a matracosoknál. Jelenleg 26 egységgel a 3. tehát a társulat, a fővárosi riválissal szemben négy pont a lemaradása. A csíkosak formájára nem lehet panasz, hét közben a BL-ben végezték ki az Olympiacost, így jutva tovább az elitliga csoportköréből, és a pontvadászatban is az elmúlt öt meccsükből négyet behúztak Raul Garciáék.
A fővárosiak kerete nem lesz teljes: Koke eltiltását tölti, miután kiállították a múlt héten a Malaga elleni ütközetben, rajta kívül a sérült bekk, Miranda hagyja ki a találkozót.
A Deportico újonc a ligában, célja a bennmaradás kivívása. Nem lesz egyszerű feladat teljesíteni a küldetést, és jelenleg bizony a vonal alatt állomásoznak a kék-fehérek. Victor Fernandez együttese a Riazorban és a túrákon egyformán teljesít (1-2-3), idegenben az Eibárnál nyertek, legutóbbi két kirándulásukat lehozták ikszre: 0-0 lett az Espanyol és a Cordoba elleni csata is. Vészes gólínségben szenvednek egyébként a galíciaiak, legutóbbi négy bajnokijukon mindössze egy gólt szereztek, Helder Postiga a Getafe elleni hazai vereség alkalmával szépített.
A forma tehát nem meggyőző, a támadósor gyengélkedik, és ezúttal még a védelem is hiányos lesz. Lopo alapembernek számít, ezúttal eltiltását tölti, Farina ugyancsak fontos láncszem a középpályán – ő pedig sérült, csak úgy, mint a cserecsatár Lucas.
A Depornak nincsenek túlságosan kellemes emlékei a Vicente Calderonban tett fellépéseiről. 1999-ben győztek legutóbb, és pontot is tíz éve szereztek a matracosoknál. Két éve 6-0 lett a vége. Ma is azt gondoljuk, hogy a bajnok alaposan elveri a La Coruna-i együttest, kettő legalább lesz közötte! Tippünk hendis H!

Sevilla-Granada 1!

Az 5. fogadja a 16. helyezettet a 13. fordulóban. A Sevilla a múlt idénybeli sikeres keretet jól megőrizve, hozzá ügyesen erősítve szárnyal tovább. Igaz, csak otthon, ahol 4-2-0-s mérleggel és 11-4-es gólaránnyal áll, idegenben másik csapat, így a Bilbao, a Feyenoord és a Barcelona otthonában is kikapott, így címvédőként bajban van az Európa-ligában, de úgy nehéz, hogy tartalékosan áll fel rendszeresen. Túl sok gólt kap, Carlos Bacca elől pedig megrekedt.

A Granada túlélése nem sokon múlott, a nyáron elvileg gyengült, aztán kilőtt. Gyanúsan jó szereplése után kezd lemaradni, alsóházi csapatokkal játszik döntetleneket, amúgy vereségek jönnek, a hat kapott gól pedig messze a legrosszabb a ligában. Idegenben 1-3-2-es mérlege csalós, a Bilbaót még a nyár végén fogta meg. Három okból hazai, a Sevilla erre a bajnokira tartalékolt, otthon borzasztóan jó, míg a Granada kiesőjelölt, és ez lassan látszik is.

Címkék: