Hírek

Baszk és katalán sikerek!

Ma egy focitipp mellett Ninno mester is kielemzett egy kosármeccset!

Real Sociedad-Elche 1!

David Moyes először ül a padon az Anoetában: szerintünk sikerrel mutatkozik be a baszk publikumnak!
Pocsékul kezdte a szezont a Real Sociedad: a nemzetközi porondtól ideje korán elbúcsúzott a csíkos együttes, és a bajnokságban is sorra jöttek a zakók. Az elnök meg is unta a borzalmas produkciót, és menesztette a trénert. Bátrat húztak azonban a döntéshozók, ugyanis a Manchesterrel beégő David Moyest kérték fel a szakmai munka irányítására.
A sok bukta között a szezon elején épp a Real Madridot verték meg Veláék, az első tíz játéknapon nem is nyertek ezen kívül meccset a baszkok. Egy mérkőzésre Asier Santana Clavo ugrott be, nyertek is Graneroék a bajnok ellen, majd jött Moyes, és pontot hoztak a Deportól. Odahaza eddig 2-1-3-as sort produkáltak De la Belláék, tehát bőven van mit javítani a statisztikán. Jelenleg csak a 16. helyen tanyáznak 10 ponttal – ennyi egysége van már a vonal alatti brigádoknak is.
Ami a hiányzókat illeti: három bekk szereplése is erősen kérdéses, Zaldua és Inigo Martinez ráadásul eddig 11-11 alkalommal szerepelt a gárdában, tehát abszolút alapemberek. A szakvezető egy nappal a találkozó előtt még nem tudta, hogy kik tudják vállalni a játékot.

Az Elche tavaly bennmaradt a ligában, tehát teljesítette a legfontosabb célkitűzést. A gárda az idén sem küzd más célokért, és olybá tűnik, ebben a kiírásban még nehezebb dolguk lesz Jonathaséknak. Az utolsó előtti pozíciót foglalják el 12 fordulót követően, otthon és idegenben egyaránt 1-2-3-as mérleget produkálva. Vendégségben a Rayot verték, a Getafétől és az Almeriától hoztak pontot. A forma biztató, három meccse nem kaptak ki ugyanis Francisco M. Escriba Segura fiai – bár azért legutóbb nagyon fontos lett volna elverni otthon a Cordobát (2-2).
A zöld-fehéreknél egy hiányzó biztosan lesz: Manu, az eddig 5 mérkőzésen szerepelt hálóőr még nem épült fel teljesen, friss sérült nincs a brigádban.
David Moyes csodát tett az Evertonnal, nagyot égett Manchesterben. Szerintünk a baszkokat felrázza a skót szakember, és ennek megfelelően a pontok az Anoétában maradnak. Tippünk tehát: 1-es!

Barcelona-Armani Milano

A C-jelű csoportot favorithoz méltóan vezetik a katalánok, a divatcézár csapata pedig sürgős gyengélkedésben szenved! Mi lesz ebből?

Egységes, nagyon kreatív és erős kispadú csapat lett ez a Barca! Az új szerzemények valóban minőséget képviselnek, Doellman a pálya minden pontjáról, Pleis Tibi pedig a palánk alól terrorizál! Olyan magas ember sora lett a katalánoknak, hogy bizony fel kell venni őket már a triplavonalnál, mert az elvetemült Lampe is képes bedobni egy-egy triplát!

Az öltönyösöknél a stabil anyagi háttér valahogy nem tudja kompenzálni Langford távozását! Nem megy jól a Milanonak, szélsőségesen teljesítenek. Ha nagyon kell, legyőzik a Bayernt, ráadásul Münchenben, és agyonveretik magukat a Panával.

Egymással való összehasonlításukban nincs olyan aspektus, amelyben eredményesebb lenne Armani csapata. Jobban dobja a triplákat, a középtávolikat, eredményesebb a palánk alatt, több lepattanót szed és sikeresebben is büntetőzik a Barca!

Gentile, az ifjú titán (60 pont), Samardo, akit a vidám Jamaicaiaktól ismerhetünk (79 pont), Hacket (59) és Ragland (59) húzzák a Milano szekerét, olykor bekapcsolódik Linas Kleiza is. A litván arról híres, hogy egyik meccsen viszonylag sokat, a másikon meg nagyon keveset dob!

A Barcánál csak Doellman emelkedik ki a 73 eddig megtermelt pontjával, a többiek pedig nagyon szépen megosztják egymás közt a dobott pontokat! Ez a Barca nemcsak annyiban másabb ez előző szezonhoz képest, hogy gyorsabb lett a támadójátékuk, hanem jól is védekeznek! Minden meccs első két negyedét végigkísérletezik az összes zónavariációval, utána elkötelezik magukat a helyes megoldás mellett, és megfojtják az ellenfelet!

Mit várhatunk?

A Barca nem arról híres hogy agyonveri ellenfeleit! Azt viszont elvárhatjuk, hogy ezen a meccsen negyedenként 4-5 pontot ráverjenek a Milanora! Ha egy negyedet képes is hozni a talján gárda, akkor is képesek lesznek Navarroék -12.5 ponttal győzni! 16-20 pont közt lenne valahol a reális különbség (5.5-ös kifizetést ér). -12.5 pontos Katalán győzelmet pedig 1.94 el fizetik!

Olvasói sztorik