Hírek

Bilbao és Vidi!

Ma a La Ligában és a Mennyei Bajnokságban jártunk...

Getafe-Athletic Bilbao 2x!

A középcsapatok ütközetét az egyre jobb formát mutató baszkok nyerhetik meg, legalább is pont nélkül nem hagyják el a fővárost…
A La Ligába immár a 13. játéknapra hangolódnak a csapatok. A Getafe a 10. pozícióból várja a folytatást, a kékek eddig 14 pontig jutottak. Hazai környezetben szeszélyesen tolják Lacenék, 2-2-2-es soruk legalább is erre utal. Verték a Malagát és az Almeriát, ám nem mostanság aratták e sikereket. Legutóbbi három hazai fellépésükön nem győztek, pedig a Cordobát és az Elchét illett volna verni. Cosmin Contra együttese idegenben viszont hozott bravúrokat (Real Sociedad, Depor), így tudja tartani pozícióját a középmezőnyben. A múlt héten az erős Villarrealnál jártak Sarabiáék, és az El Madrigalban bizony könnyűnek találtattak. A fővárosiak támadószekciójával vannak gondok: 12 ütközetben mindössze 9-szer voltak eredményesek Yodaáék, a Coliseum Alfonso Pérez-ben pedig csak háromszor ünnepelhettek… A keret nem lesz teljes, Alexis – egy fontos bekk – eltiltását tölti még, Valera egy másik hátvéd, illetve Sarabia, egy meghatározó középpályás szerepeltetése pedig erősen kérdéses.
Az Athletic Bilbao alaposan elrontotta a szezon elejét: a BL-ben ugyan a főtáblára jutottak a csíkosak, de a csoportkörben és a bajnokságban is jobbára kudarc érte Ernesto Valverde fiait. Iturraspéék az első nyolc fordulóban mindössze egyszer nyertek, nem is csoda, hogy sokáig a kiesőzónában tanyázott az alakulat. Aztán jött a fordulat, és a legutóbbi öt játéknapon nem találtak legyőzőre Muniainék. Sőt, a héten Donyeckben is nyerni tudtak a baszkok, így jó eséllyel az EL-ben folytathatják a nemzetközi kalandot tavasszal. Jelenleg a 9. helyen áll a gárda 15 ponttal.
Idegenben roppant sebezhetőnek tűnhet a társulat (1-1-4), és mindössze kétszer voltak eredményesek Adurizék. Apropó, Aduriz: a támadó felépült sérüléséből, újra bevethető, és ez fontos tényező a baszkok szereplésére vonatkozóan. A csatár már 5 találatot jegyez – minden második gól az ő nevéhez fűződik.
Lapinformációk szerint a Bilbaoban csak Guillermo Fernandez, egy hat meccses csatár sérült, Iraola, egy meghatározó bekk a múlt heti bajnokit kihagyta, viszont Donyeckben már a keretben volt.
Az a helyzet, hogy a baszkokban szerintünk több van, mint hogy a tabella közepén senyvedjen. A forma egyértelműen a vendégek mellett szól, és emiatt is favorizáljuk San Joséékat. Nem kapnak ki a vendégek! Tippünk tehát: x2!

Lombard Pápa-Videoton 2!

A listavezető két iksz után győzelmet arat – a gyengécske Veszprém megyei együttes nem tudja feltartóztatni a bajnoki aranyra hajtó fehérváriakat.
A Pápa a jó rajt után nem igazán tud magához térni, 14 ponttal a veszélyes zónában tanyázik. Otthon 2-4-2-es mérleget tud felmutatni, a formája gyenge, legutóbb remizni tudott a Kispesttel a Perutz-stadionban. Eltiltottja lesz, Waltner kapott pirosat a fővárosiak ellen. A Vidi remekül kezdett, aztán kicsit mintha megtorpantak volna Kovácsék: kikaptak otthon a Lokitól, majd becsúszott két iksz is: előbb Kecskeméten remiztek a piros-kékek, majd a Fradi távozott egy ponttal a Sóstói stadionból. Nikolicsék így is magabiztosan vezetik a bajnokságot, előnyük 5 egység az MTK-val szemben. Most Gyurcsóék 38-nál járnak.

Nem kérdés, hogy melyik a jobb csapat, és szerintünk ez ma ki is jön a pályán. A Lombard krónikus gólínségben szenved, meglepődnénk, ha épp a Vidinek találnának be. A fehérváriak nem hibáznak, és újra nyernek. Tippünk tehát: 2-es!

Olvasói sztorik