Hírek

Inter és Trabzon!

Trabzonspor-Metalist Kharkhov 1!

Az EL L-csoportjában bebiztosíthatja továbbjutását a török alakulat, amely nagyszerű formában várja gyengélkedő ukrán ellenfelét. Ebből hazai lesz…
Az L-jelű kvartettben annyi biztos, hogy a Legia Varsó 12 ponttal továbbjutott, mögötte a sorrend: 2. a Trabzon (7), 3. a Lokeren (4), 4. pedig a Metalist (0). A török alakulat eddig egyszer kapott ki (a lengyelektől), a belgáktól két meccsen 4 pontot vett el, Ukrajnában győzött. Ha ma három ponttal gazdagodik, továbblép a négyesből. És szerintünk erre minden esélye megvan Ersun Yanal fiainak. A piros-kékek pazar formában várhatják az ütközetet, Ekiciék a bajnokságban lassan két hónapja veretlen, két nyertes találkozóból érkezik a mai csatába. A hétvégén ráadásul rangadón diadalmaskodtak Cardozóék: a Galatánál gurítottak sima hármast a piros-sárgáknak! A Hüseyin Avni Aker Stadium-ban az idén csak egyszer veszítettek, a Legia ellen, azon kívül csak ikszek és sikerek. Hurmaciék most nagyon egyben vannak, és a keret is majdnem teljes lesz: Kavrak, aki a bajnokság elején védte a kaput, továbbra is sérült, ugyanakkor helyettese jól teljesít, tehát ez sem jelent problémát. Elől a Paraguay-i Cardozo jó formát mutat, mögötte Yusuf Erdogan is gólerősen futballozik, úgyhogy nem könnyű manapság fogást találni a Trabzonon.
Regélnénk mi hasonló szépeket, s jókat a Kharkovról, de nem tudunk… Tavaly még sokáig a bajnoki címért volt versenyben a társulat, az idei kiírásban azonban szürke középcsapat. A sárga-kékek az EL-ben eddig mind a négy ütközetükben alulmaradtak – ez a bravúr csak a Slovannak jött össze a sárga-kékeken kívül. Eddig kétszer túráztak a srácok, és a Lokerennél és a Legiánál is szűkös vereséget szenvedtek. Igor Rakhayev mester csapata a bajnokságban öt forduló óta veretlen, ám sokat remizik, ezért nem tud a dobogósokra feljönni.
A keret majdnem teljes lesz, a hétvégi, nyertes bajnokin már szerepelt több, korábban sérült játékos. Így a rutinos támadó is már a keretben volt. Rossz hír ugyanakkor, hogy Edmar, az egyik legjobb középpályásuk eltiltását tölti sárga lapok miatt.
Azt gondoljuk, hogy a sorozattól már elbúcsúzott ukrán együttes nem feltétlenül lesz motivált ma este – nem úgy a Trabzon, amely egy sikerrel letutizhatja a jövő évi folytatást. Mi bizalmat szavazunk a törököknek, otthon nem hibáznak! Tippünk tehát: 1-es!

Inter-Dnyepr Dnyepropetrovszk 1!

Először ül kinevezése óta EL mérkőzésen a milánóiak kispadján Mancini mester: meggyőződésünk, hogy a játékosok bizonyítani akarnak az új trénernek, és nyernek az ukránok ellen!
Az F-csoportban vezet az Inter 8 ponttal, a St. Etienne-nek, a Dnyeprnek és a Quarabagnak pedig 4-4 egysége van. Egyszerű a matek, ha ma nem kapnak ki a milánóiak, akkor továbbjutottak. Ha ezen gondolatmenet mellett haladnánk tovább, akár el is bizonytalanodnánk a hazai tippen, ám szerintünk ez most téves út lenne. Mert adva vagyon egy edzőváltáson átesett alakulat: Mazzari után Mancini ült le a padra. A futballisták bizonyítani akarják rátermettségüket, és bizony már a városi rangadón is látszott a “tűz” Icardiék játékán. A keret nem rossz, Jonathan sérült, és várhatóan néhányan a cserék közül is lehetőséget kapnak – a hétvégén a Roma lesz Nagamotóék ellenfele, azért arra is tartalékolnak majd a kék-feketék.
A Dnyepr a 2- az ukrán bajnokságban, prioritást is élvez a hazai pontvadászat, ám mostanság kicsit döcög a szekér: Miron Markevich együttese három forduló óta nem tudott nyerni a bajnokságban, így a Dinamo Kijev meg is lógott előttük három ponttal.
A BL-selejtezőkön elbukott a Koppenhágával szemben a kék-fehérek, ez nagy csalódás volt Kalinicéknak. A keret erős, sok a légiós és az ukrán válogatott, egy hiányzó azonban biztosan lesz, méghozzá egy meghatározó középpályás, aki eltiltását tölti majd. Ha nyernek Douglasék, megmarad az esélyük a továbbjutásra, és akkor már “csak” a St. Etienne-nel kell játszaniuk egy ki-ki meccset hazai környezetben.
Ám szerintünk az Inter behúzza a három pontot. Az új edző felrázta a brigádot, és a lendület győzelmet érhet. Ennek megfelelően mi Vidicék sikerét várjuk. Tippünk tehát: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik