Hírek

Olasz gólokkal tarolnánk

Irány Olaszország, ahol gólokat szimatolunk!

Verona-Fiorentina Mindkét fél betalál: IGEN!

Nem bánták a felek a szünetet, ugyanis egyik alakulat sem volt csúcsformában. Az előrejátékban bízunk, és ennek megfelelően a gólokban!
A 10. fogadja a 11. helyezettet a Serie A 12. játéknapján. A Hellas szereplése eddig papírformának tekinthető, 14 pontot húzott be Andrea Mandorlini mester alakulata. 3-5-3-as sorukból kiderül, hogy hajlamosak a remire, és igaz e kitétel a Marc Antonio Bentegodiban lejátszott ütközetekre is (2-2-1). A Palermot és a Cagliárit verték, a Milantól kikaptak, ikszeltek a Lazióval és a Genoával – semmi extra. Fontos kiemelni, hogy minden hazai meccsükön eredményesek voltak Toniék, és csak a szárdok ellen tudták lehozni kapott gól nélkül a kilencven percet. A szünet előtt nem igazán ment a társulatnak, a sárga-kékek öt mérkőzés óta nem tudtak nyerni, igaz, az utolsó hármat ikszre hozták. Értékes pontot gyűjtöttek be az Internél – sőt, Toni még tizit is hibázott. Összességében tehát hozza a tőle elvárt szintet a veronai együttes: nem lesz kiesési gondja, de Európa is messze van Ionitáéknak. A keretbe visszatérhet az eltiltását letöltő Tachtsidis, így csak az eddig 5 mérkőzésen szerephez jutó védő, Sörensen marad ki sérülés miatt.
A firenzeiek eddigi produktuma nagy csalódás: a violák mindössze 13 pontig (3-4-4) jutottak, 1-2-2-es idegenbeli statisztikájuk pedig önmagáért beszél. A tavalyi 4. pedig nem igazolt rosszul, megtartotta értékeit, ám Montella mester valamiért nem talál rá a helyes útra. A lilák a bajnoki szünet előtt két vereségbe szaladtak bele: előbb a Sampnál, majd otthon a Napolitól kaptak ki. Érthető módon nincs optimista hangulat az öltözőben, ráadásul Pasqual révén kidőlt a csapatkapitány is a sorból. Rajta kívül Rossi és Bernardeschi neve szerepel a maródiak listáján, velük a támadószekcióban kisebb a variációs lehetőség.
A Hellasban benne van a gól hazai környezetben, és azért a Fiorentinát is képesnek tartjuk arra, hogy szerezzen találatot. A keret erős, és a hiányzók ellenére sem hangzik rosszul a támadásokért felelős Borja Valero-Ilicic-Babacar-Cuardado négyes. Azt gondoljuk, ahogy az elmúlt években, ezúttal is eseménydús kilencven percet produkálnak majd a csapatok – a gólváltás pedig igencsak benne van a pakliban…

Milan-Inter Mindkét fél betalál: IGEN! +2.5!

A milánói derbin két, egykor remek csatár ül majd a padokon: Inzaghi vs. Mancini! A támadófocié lesz a főszerep, no és reményeink szerint a góloké…
A Milannál igyekeznek feledtetni a tavalyi kiírást, és ennek megfelelően váltás is történt a padon: Seedorfot Inzaghi követte. Az egykori parádés támadó igazolni is tudott, Menez, Alex és Torres egyaránt minőséget képvisel. A támadósorral aztán nem is volt probléma eleinte, nem úgy a hátsó alakzattal, amely rendre félelmetes bakikat produkált. A piros-feketék 17 ponttal (4-5-2) a középmezőny elején állomásoznak, a dobogó lőtávolon belül van (21), ám az előrelépéshez mindenképpen javítani kellene a San Siróban összehozott statisztikán…
Mert azért az nem járja, hogy a Milan mindössze 2-1-2-es mérleggel szerénykedjen saját közönsége előtt! Hondáék Juve elleni veresége még vállalható is volt, nem úgy a Palerrmo elleni: a szicíliaiak taktikus játékkal nullázták le a házigazdát. A sok elhullajtott pont hatására le is csúszott a dobogóról a társulat – Menezék már négy forduló óta nyeretlenek, legutóbb a Samppal játszottak fordulatos döntetlent.
A keretben lesznek hiányzók: Bonera eltiltott, Montolivo továbbra sincs, De Jong és Abate kérdőjeles, viszont Alex és Muntari nagy valószínűség szerint bevethető lesz.
A városi riválisnál a Verona elleni hazai iksszel fogyott el a levegő Mazzari mester körül: a tulajdonos nem sokat habozott, menesztette a stratégát, helyére pedig Mancinit bízta meg a szakmai feladatok ellátásával. Az egykori válogatott támadó visszatért korábbi sikerei helyszínére, ám most lényegesen nehezebb helyzetben van, mint évekkel ezelőtt. Az Inter kerete ugyanis évről-évre gyengül, és most sem érezzük a kimagasló potenciált a csapatban. A kék-feketék jelenleg a tabella 9. helyén állomásoznak 16 egységgel (4-4-3), ebből 1-2-2 a vendégmutató. Icardiék a legutóbbi két bajnokin egy pontot szereztek – pedig azért a Parma-Verona páros ellen illett volna többet is. A gárda az EL-ben eddig jól veszi az akadályokat, ám a Serie A-ban az eredmények mellett a játék minősége sem volt az igazi.
Mancini jó szakember, biztosan képes lesz felrázni Palacióékat. A keret viszont nem lesz teljes, Medel eltiltott, kérdéses Hernanes, Campagnaro és M’Vila pályára lépése, biztató információk jelentek meg ugyanakkor Fredy Guarin állapotáról, a szélső jó eséllyel ott lehet legalább a padon.
Mindkét brigád inkább támadásban erős. Mancini érkezése jót tesz a vendégeknek, ám a milánói derbin aligha kell motiválni a feleket. Szerintünk ezúttal nem az elmúlt évben bemutatott óvatoskodás lesz jellemző a kilencven percre, hanem sokkal inkább a nyílt futball. És bizony nem maradnak el a találatok sem. Szerintünk mindkét háló megzörren majd, és akár összejöhet a +2,5-ös opció is!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik