Hírek

Real és Nyíregyháza!

A madridiak simán nyernek, a nyírségiek talán nehezebben...

Eibar-Real Madrid (1-0) 2!

A fél védelme eltiltott az újoncnak – megint kivégzést tarthat a Real…
A hispán élvonalban a 12. fordulót rendezik, és az újonc bizony nem bánná, ha most érne véget a szezon. A piros-kékek ugyanis a játéknap előtt az előkelő 10. pozícióból várták a folytatást, 13 pontjuk (3-4-4) kimondottan jó rajtról árulkodik. Odahaza, a Ipurua Municipal Stadium-ban igazi döntetlen specialista (1-2-1), a Sociedadot verte, a Deportól kikapott.
Gaizka Garitano alakulata a válogatott szünet előtt kétszer is túrázott: előbb nyert a darazsaknál (Rayo 2-3), majd kikapott Malagán (2-1). Ez utóbbi vereség különösen fájó volt Arruabarrenáéknak, hiszen előnyből szenvedtek vereséget, ráadásul két alapbekkjük is kiesett a mai meccsre: Lillo és Navas rendre a kezdőben kapott eddig szerepet, nélkülük nagyon nehéz lesz összepakolni a védelmet…
És a támadósor sem lesz teljes, ugyanis Lekic és Piovaccari sem biztos, hogy vállalni tudja a játékot. Ez pedig azért így összességében sok hiányzó…
És ráadásul a listavezető látogat a baszkokhoz: a Real emberemlékezet óta nyeri a tétmeccseit, a fehérek bombaformában vannak! 27 egységükből 12-őt túráztak össze Bale-ék (4-0-1), egyedül a San Sebastian-i kirándulás nem hozott pontot. Ancelotti mester idei Madridja meggyőző, és bár a védelem olykor ingatagnak bizonyul, Ronaldóékm rendre (sokkal) többet lőnek, mint amennyit kapnak. A szünet előtt nyolc bajnokit húztak be Pepéék zsinórban, halkan jegyezzük meg, hogy valamennyi siker hendisre sikeredett, még a Barca elleni is…
A múlt héten teljesen kiürült a Real öltözője a válogatott mérkőzések miatt, és bizony lett is áldozata a selejtezésnek: Modric súlyos sérülést szenvedett, vele hosszú ideig nem számolhat a szakvezetés. Rajta kívül Illarramendi sérült.
A két keret között elképesztő különbség mutatkozik, ráadásul a házigazda védelme erősen tartalékos lesz. Még a komplett csapattal is nehéz dolga lett volna az újoncnak, hát még így… Az az érzésünk, hogy Benzemáék nem ismernek tréfát, és ezúttal is legalább kettővel nyernek – hendis V a mi tippünk!

Nyíregyháza-Pécs 1(x)!

Hiányzók itt, eltanácsolt játékosok, morális válság ott. Hazai sikert várunk a kiesési rangadón…
A 15., azaz hivatalosan az utolsó őszi fordulót rendezik a Mennyei bajnokságban. Hőseink közül egyik sem dőlhet hátra, ugyanis nagyon közel tanyáznak a kiesőzónához. Az újonc nagy reményekkel, értékes igazolásokkal vágott neki a szezonnak, ám Csábi Józseffel igencsak döcögött a szekér. Érkezett Mátyus János, és a piros-kékeket fel is rázta az új mester. Ugyan két idegenbeli vereség becsúszott, de Újpesten és Diósgyőrben is olykor jól futballoztak Kosticék – nem mellékesen a két ütközet között verték otthon a Halit. A szünet előtt a keleti rangadó érzékeny veszteségekkel járt, ugyanis Nagy Zoltán piros, Törtei Tamás pedig ötödik sárgáját kapta meg. Ők kihagyják a mai csatát, viszont Bajzát visszatérhet.
Otthon eddig gyenge Pekárék mérlege: 2-2-4-es soruk sebezhetőségre vall. Összességében 11 egységgel a 12. helyről várják a folytatást a keletiek – a vonal alatti Dunaújváros 9 pontnál jár…
A pécsiek helyzete még instabilabb: 10 ponttal a 14. pozíciót foglalják el a baranyaiak. Véber nagyűr távozása sem hozta meg a várva várt felemelkedést – a piros-feketék esnek kelnek a bajnokságban. Otthon katasztrofálisak, idegenben még egészen elfogadhatóan tolják Pölöskeyék (2-2-2). A formával már vannak gondok, öt vesztes mérkőzést követően utaznak a Nyírségbe Márkvárték. A sikertelenség újabb “áldozatokat” követelt: Mohl és Wittrédi szabadlistára került. A Kulcsár-id.Dárdai páros egyelőre nem találta meg a siker kulcsát… Rossz hír, hogy Polekszics kapus súlyos sérülést szenvedett a Győr ellen, így az első számú hálóőr az idén már nem lesz bevethető. Néhányan kisebb sérüléssel bajlódtak még a héten, így a kezdőcsapatban még sok a kérdőjel.
Mátyus Jánost jó szakembernek tartjuk, aki képes nagyszerűen motiválni játékosait. És ma épp a lelkesedésnek, a küzdeni akarásnak lesz döntő szerepe. Szerintünk ebben a kategóriában a nyírségiek a baranyaiak fölé nőnek – emiatt húzzuk mi be a hatait!

Olvasói sztorik